Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuřecí prsa - voda na pánvi při smažení

Od: patan90 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, koupil jsem si několik kg masa z Alberta značky Řeznický pult a u všech balíčků, které jsem dal na pánev na olej a smažil, se vypařovalo celkem dost vody (cca 100 - 200 ml), přijde mi to dost, kupoval jsem tuto značku i před tím a se stejným problémem jsem se nesetkal. Jaká je pravděpodobnost, že je to maso hodně napíchané vodou a tím pádem platím za vodu? Dá se s tím něco dělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je tam napsáno křehčené maso, tak platíte vodu. Je to legální úprava. Pokud to napsané není, tak dát podnět k ČOI, ale je nutné uvádět přesné označení a ne jen značku.

patan90
hodnocení

Křehčené tam napsané není. Naopak píší o garantované kvalitě, pouze z českých chovů atd.

betaraybill*
hodnocení

1x

Jedna poměrně dobrá rada je nekupovat maso v Albertu. Jsou i lepší hypersupermarkety nebo řezník.

albatros498022*
hodnocení

0x

Zavolat na ČOI a ať už si Poradí.

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Můžete mít pravdu, že je maso napícháno vodou. Ale problém může být i jinde než na straně výrobce. Mohlo dojít k tomu, že maso někde povolilo a opět bylo zmrazeno. Tím by došlo k narušení struktury masa kristalkami ledu a to by ve finále také pouštělo více tekutin.
Každopádně byly porušeny nějaké normy, ať ve výrobě nebo v distribuci a řešit by se to mělo. Dát podnět ČOI je na místě. M

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]