Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel na dřevo s horním odtahem spalin

Od: lounacek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,nemáte někdo osobní zkušenost s kotlem na vytápění domu okolo 20 kw na dřevo s vrchním odtahem spalin. Myslím nějaký typ kotle a zkušenosti s provozem. Vzhledem k umístnění komínu potřebuji právě s horním odtahem a těch moc není. Atmos,dakon, viadrus mají zadní odtah. Děkuji moc všem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste kontaktovat www.kovosatek.cz. Vyráběli bezvadné kotle na dřevo s horním odtahem a za dobrou cenu. Nyní už kotle z webu zmizely, asi nesplňovaly předepsanou a přiblblou emisní třídu. Ale to by Vám asi stejně jako mě nevadilo? :)) Mám jejich kotel 18 kW a jsem s ním nadmíru spokojen. Spojuje totiž výhody krbových kamen a kotle. Velká roštová plocha, velká přikládací dvířka, spálí se všechno !:)) Když budete mít štěstí, tak Vám ještě jeden dodají !

lounacek
09.03.14 16:44
hodnocení

Děkuji

Místo díků klikni na "dobrou odpověď" :))

hubas*
hodnocení

0x

Vzdávat se renomovaných značek kotlů kvůli zadnímu odtahu je škoda. Jak máte umístěný komín, že není možné zadní napojení?

lounacek
hodnocení

No právě tak blbě,že komín by byl tak uprostřed kamen a boční stranou kotle. Ono to asi půjde,ale byla by to samá zatáčka. Od kotle nahoru pak koleno jako by nad kotel a pak koleno do boku a do komínu. Tak nevím. Mám komplet nové topení v mědi a deskové dariátory,plyn se blbě reguluje,neustále topí a chladne a cena plynu je hrozná. Dřeva mám dost proto pátrám po zkušenostech co tam dát. Děkuji za odpověď

hubas*

Už rozumím. Kdyby se budoucí kotel odsunul směrem od zdi (tedy za kotlem by bylo nevyužité místo) vešel by se? Pak by Vám stačilo jedno koleno a přímé napojení pod úhlem do komína. Chtělo by to plánek kotelny, aby bylo kolem taky nějaké místo na obsluhu atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]