Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nemáte někdo osobní zkušenost s kotlem na vytápění domu okolo 20 kw na dřevo s vrchním odtahem spalin. Myslím nějaký typ kotle a zkušenosti s provozem. Vzhledem k umístnění komínu potřebuji právě s horním odtahem a těch moc není. Atmos,dakon, viadrus mají zadní odtah. Děkuji moc všem
Zkuste kontaktovat www.kovosatek.cz. Vyráběli bezvadné kotle na dřevo s horním odtahem a za dobrou cenu. Nyní už kotle z webu zmizely, asi nesplňovaly předepsanou a přiblblou emisní třídu. Ale to by Vám asi stejně jako mě nevadilo? ) Mám jejich kotel 18 kW a jsem s ním nadmíru spokojen. Spojuje totiž výhody krbových kamen a kotle. Velká roštová plocha, velká přikládací dvířka, spálí se všechno !
) Když budete mít štěstí, tak Vám ještě jeden dodají !
Vzdávat se renomovaných značek kotlů kvůli zadnímu odtahu je škoda. Jak máte umístěný komín, že není možné zadní napojení?
No právě tak blbě,že komín by byl tak uprostřed kamen a boční stranou kotle. Ono to asi půjde,ale byla by to samá zatáčka. Od kotle nahoru pak koleno jako by nad kotel a pak koleno do boku a do komínu. Tak nevím. Mám komplet nové topení v mědi a deskové dariátory,plyn se blbě reguluje,neustále topí a chladne a cena plynu je hrozná. Dřeva mám dost proto pátrám po zkušenostech co tam dát. Děkuji za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.