Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s vchodovými dveřmi do bytu.
Zjednodušeně napsáno. Asi před rokem bouchlo topení a vyplavilo 2/3 bytového domu. Vše jsem vyházel, byt vysušil a zamknul. Asi před půl rokem jsem byl na bytě naposledy a teď už se do něj nemohu dostat. Zasunu klíč. Jde s ním volně otáčet. Ve chvíli, kdy by měl odemknout nebo zamknout, už se nepohne a klade nepřekonatelný odpor (rukou _ nechtěl jsem ho ulomit). Vstříkl jsem olej _ žádné zlepšení. Jediné co mne napadá, že srezla ta závorka zámku s pláštěm vložky. Nějaká zkušenost s podobným případem? Klasická FABka, z venku koule, rám dveří ve "výkroji" kam doléhají dveře lehce orezlí. Další informace případně doplním...
Ahoj. Tak, než cokoliv nějak zmorduješ, by se asi mohlo ve fázi pohybu klíčem(navolno), by mohlo pomoct na ty dveře, konkrétně na kouli ťukat, a tak by mohlo dojít k následnému odlepení zarezlých dílů zámku. Potom, když by se podařilo rozlomit vložku, záleží jak je moc chráněna dveřním kováním, by se mohlo dát více síly na ty přenosy síly-tlaku na zamčené závory ve futrech. Pokud tohle nebude ve tvých silách, bude nutné se rozhodnout a spočítat si, jestli nebude levnější si povolat odbornou zámečnickou firmu. Tohle odemčení zámku stává kolem 1500 Kč. Pokud si ty nové-náhradní dveře seženeš levněji, můžeš je začít nějak mordovat. kolem toho kování, pantů ( zřejmě se, ale budou ty dveře otvírat dovnitř) a atrd. Rozepření futer heverem, může způsobit jiné potíže. Dále, jaké je to patro a jak by se do bytu dalo dostat oknem?
Vsuneš klíč a kousek s ním volně otočíš? A pak, když má začít odemykat to už nejde? Rozumím tomu správně?
Rozumíte tomu správně, jen zpřesním, že klíčem lze otáčet volně až do "hraničních" poloh, kdy už by měl "cvaknout", tedy odemknout nebo zamknout.
Jinak zatím děkuji všem za příspěvky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.