Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červi na stropě

Od: david63® odpovědí: 13 změna:
Zdravim
Dnes jsem našel na stropě a zneškodnil tři červíky dlouhé asi2,5 cm a měl hnědou hlavičku, bílé tělo.
Nikdo z nas doma to nikdy neviděl... Nemáte s tim někdo něakou zkušenost?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

to budou larvy moučných molů

hodnocení

3x

doma jsou to na 90% vždy moli z mouky, těstovin, rýže... podle délky jsou to opravdu dobré kousky. Já měl štěstí na centimetrové :) Kupte lepítko na moly, třeba v DM. Uloví jen samce, takže se pak nemohou množit dále. Jen abyste nebyli nervózní, že ne všechny (samice ne) uloví. :)

doplněno 08.03.14 21:19: U nás to bylo třeba z nevyloupanych ořechů *sok*

erikretr*
hodnocení

0x

nejspíš to budou larvy moučnýh molu

cuca*
hodnocení

0x

Souhlas s kolegy. Zkuste doma prohlednout spajzku.mrknete do pytliku s moukou atd.pokud mate vetsi zasoby, mohly se nekde vyskytnout.

Ja si privodila doma takove ty potravinove moly, ci jak se jmenují tim, ze jsem mela ve skrini hromadu rohliku na strouhanku, asi se jim tam zalibilo.

Takze vyzkoumat, kde ze se to vzali. nekde pobliz vyskytu.

hodnocení

Jednou jsme doma měli problem s molama ale to jsou asi tak dva roky.. Použival jsme na ně takové lepivé papíry z drogerie.
Dneska jsme přijeli z hor a koukam co to leze mezi skvrniu od hořčice a kafe :) a on to něaký červík ( malujeme v létě :))
magdalena65
Nase 19leta dcera nasla cervi co popisujete na zdi. Chtela se stehovat,s pritelem vytrhat parkety,ze to leze odtud. Vsechno prohledali,nic.Chovala krecka,tak jsme zkoumali jestli to neni znej,no estrada.Rvala co jsme to za rodinu,ze mame v byte cervi.Byla jsem z toho zoufala. Kdyz odjeli,dala jsem se do uklidu a zjistila,ze bylo krmeni pro krecky v takove skrince na ktere si uz ani nevzpomeli,takze odtud vylezali. Opakovalo se to pred nedavnem,syn obyva nas byt,tak volal,ze ma na strope v kuchyni cervi. Udelala jsem cistku ve spajzu,vzala velky pytel a nekompromisne vyhazela vse prosle,nakonec jsem je nasla v orechach,piskotech,broucky v ryzi,kterou si syn koupil a byla neotevrena a do r. 2015.
Tak rada vse dobre prohlednout,jsou to cervi s potravin.

hodnocení

0x

Davide, narvěte všecko z potravinové skříňky na noc do ledničky a do mrazáku. To je nejlepší dezinfekce! Všechny mrchy pojdou, ať jsou v potravinách nebo v obalech. A nemusím říkat, že vytřít a uklidit, že? Tou ledničkou získáte jistotu, že vyzdychaly všechny. Mouční červi, jiní prý i mražák dokázaly přežít:

hodnocení

0x

Bydlíte v paneláku?

hodnocení

Nene je to nadražni domek v 5 tisicovem městě.

To je lepši varianta. Máte to jen ve své režii. Zkontrolujte mouky, ovesné vločky, těstoviny.

alecram*
hodnocení

0x

Tento problém jsme měli také.Každé ráno se objevovali na stropě.Měli jsme ve skřiňce ořechy.Po jejich odstranění,problém zmizel.Jsou to červi od ořechů.

hodnocení

0x

pečlivě prolezte zásoby ve špajzu, někde je objevíte, jak bylo řečeno, mouka, ořechy, strouhanka, rohlíky apod.

humbucker*
hodnocení

0x

AHOJ. Tahle havěť se může líhnout i z okrasných věnečků a podobné výzdoby. Viděl jsem prožraná kolečka pomerančů. Sousedce jsem např. doporučil dávat si všechno do 4l sklenic s plastovými víčky. Nic nevlítne do nich ani z nich. A častěji provádět inventůru stárnoucích zásob. O kořalky se určitě nebojte, ty vydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]