Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký časovač a relé

Od: duha* odpovědí: 7 změna:
Prosím elektrikáře o radu .Potřebuji něco jako časovač s relé pro spínání servomotoru s hodnotami 24Vdc,27W-peak85W,1,1A-peak3,5A.Jak by to mělo fungovat - sepnutí třeba tlačítkem-časovač sepne na určitou dobu třeba na 5 vteřin - servo pracuje/otvírá/ - pausa - časovač sepne na určitou dobu třeba na 5 vteřin - servo zavírá- konec Pravděpodobně asi budu potřebovat dva časovače jeden pro otevření druhý pro zavření.Hledal jsem na internetu něco takového by se možná hodilo nebo podobnéMultifunkční spínač pro větší zátěže - 8 funkcí ELEKTROBOCK CS 3 - 16 Časový spínač pod vypínač multifunkční --Za radu a ochotu děkuji všem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ten časovač z Vašeho linku neznám, zato ten od Elkovu, který linkoval rádce nade mnou znám velmi dobře a používám jej - no problem. Ale upřimně řečeno - nemyslím, že by použití časovače na otvírání a zavírání čehokoliv bylo optimální. Pro tyto aplikace se používají spíše koncáky, protže otvírání menusí trvat stále stejnou dobu z důvodu třeba vnějších vlivů - teplota, zvýšení odporu poháněného ,,čehosi´´ Takže by se mohlo stát, že třeba neotevře zcela, tím pádem zavírání už taky nebude sedět atd. Zato najetí na koncák je vždy spolehlivé.

duha*
hodnocení

výbornej nápad s koncákama super - ale poradte jak to vyřešit při zavírání

doplněno 08.03.14 18:10:

a co tohle akorát musím najít 24V

hop®
hodnocení

2x

Časovač nééé. Buď ty koncáky, anebo pokud by překážely, tak nějaké proudové relé. Pokud motor běží a otevírá (zavírá), tak má určitý odběr, při zatížení (dovření dveří) je motor mechanicky zablokován a tím zatížen, relé detekuje zvýšený odběr a sepne...

doktpr365*
hodnocení

1x

Používáme v práci toto a spokojenost bbelektro.cz/...

olinlitomericko
hodnocení

0x

Jen takový estetický nápad-existují takovýhle žaluziové dvojtlačítkové "spínače "ale pro ruční mačkání shop.sonepar.cz/... v kombinaci s dvěma relé nebo koncáky které mají většinou jeden nezávislý spínací a rozpínací kontakt (koukám že píšeš stejnosměrný napětí 24V, takže se přehazuje točení motorku napravo/nalevo). Tak to by byl dobrý i nějaký paketový přepínač na tři polohy s kombinací s koncovými spínači...

olinlitomericko

JEŠTĚ DODATEK: Horší to bude v kombinaci s dálkovým ovládáním (ne nemožná) v případě pojezdových nebo garážových vrat vyrobených samo-domo, tam se používá elektronika a infračervená optozávora (jako bezpečnostní prvek)...

duha*
hodnocení

jsou tady velmi dobré nápady nejvíc se mi líbí s těma koncákama ,takže koncáky mám a co dal , zkuste mi to dát nějak celkově dohromady , a ano jde o otevírání brány UDĚLEJ SI SÁM , pohon a gsm jednotku mám ,řídící jednotka je darda , myslím že to půjde i bez ní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]