Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé okno-trojsklo

Od: jm* odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer. Stala se mi taková věc. Při manipulaci s oknem mi praskla jedna tabule skla. Jedná se o část okna, která je fixní. Tuto část jsem demontoval z okna. Jedná se o trojsko s osmi komorama. Ty skla jsou slepeny k sobě. Prasklá je pouze jedna tabule, ty dvě jsou v pořádku. Dá se vyměnit pouze to jedno prasklé sklo, nebo se musí měnit všechny 3?

Dá se taková výměna provést v domácích podmínkách, nebo pouze u sklenáře?

Jelikož jsem toto nikdy neděl a nemám s tím zkušenosti,prosím o radu. Hezký večer. JM.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyndal jsi sklo z fixu? Pokud si věříš, nech si ve sklenářství udělat nový trojsklo podle toho rozbitýho. Opravit se to nedá, jen vyměnit. Jen až to budeš dávat zpátky, nezapomeň tam dát zpátky podložky co tam byly.

jm*
hodnocení

Ano, sklo jsem vyndal. Jsou to tři skla slepené k sobě.Jedno je prasklé. Jde mi jen o to, zda se dá to poškozené vyříznout a vlepit jiné, nebo jestli se musí měnit všechny 3 skla jako celek?

stirecek*
A jak tam dostaneš ten argon?

Teoreticky to jde, to prasklý sklo uříznout a nalepit nový. Ovšem nevím o nikom, kdo by to dělal. Vždy se mění komplet celý sklo.

hodnocení

2x

Mám trojskla. Kdyby mi praskla tabule, určitě bych neexperimentovala s výměnou u sklenáře. Jednoduše bych objednala novou tabuli u výrobce a příště si dávala sakra bacha při manipulaci.

doplněno 07.03.14 21:29:

Nové celé okno. Ne jednu tabuli. Tedy výměnu jednoho skla v celém systému. Podle mne, a jsem amatér a "blbec", ale myslím si, že kdyby to bylo tak jenoduché, tak by bylo i možné, jednoduše dát tři skla jedno po druhém do nějakého rámu. To jsečm totiž doma měl na verandě. Dvě skla v jednom rámu, ale netěsnilo to, vnikaly tam nečistoty a nedalo se to ani umýt zevnitř. Bylo to napevno. Kdybych byla tenkrát chtěla, aby mi tam sklenář vmontoval tři skla, tak by to určitě zvládl, ale bylo to k ničemu.

doplněno 07.03.14 22:15:

Jm, já mám na verandě právě pět oken fixních. Trojskla. Nejdou vyklápět. Jen jedno jsem si nechala udělat otevírací a tím pádem i vyklápěcí, takže asi vím, o čem mluvíš. Dříve jsem právě měla jenom ta "dvojskla" od sklenáře všude a bylo to ošklivé. Nedostala jsem se dovnitř a nemohla je umýt a netěsnila jak by měla. Jenomže tenkrát jsem neměla jinou možnost. "Finance". Tak až vloni jsem si celou verandu nechala předělat. Kdybych poškodila okno, tedy tu tabuli, tak bych to buď nechala tak a sledovala jak se to "chová". Pokud by mi to nějak vadilo, objednala bych tu tabuli novou.

jm*
hodnocení

Poptám se u výrobce, zda je to k sehnání. Děkuji ti za radu.

doplněno 07.03.14 22:33:

Suzy- ani mi nedošlo, že jsem tykal. Jestli se Vás to nějak dotklo, tak se omlouvám :)

Neboj, ani náhodou se mne to nedotklo. Naopak *placni*

jm*
hodnocení

hodnocení

0x

Obávám se, že tato skla nejdou opravovat a budete muset vyměnit celé trojsklo. Obraťte se na dodavatele svých oken, který výměnu zajistí.

jm*
hodnocení

Já jsem si myslel, že se dá vymenit pouze to jedno vadný sklo. Koukal jsem se po internetu a cena za 1 m2 trojskla vyjde na 2000 Kč, což by v mém případě bylo 6000 Kč. Ještě mě napadlo, kdybych to vadný sklo vyřízl a nechal pouze dvě skla a vlepil to do rámu, jestli by to šlo? Asi blbost, že?

stirecek*
To bys musel mít jiný rám na dvojsklo anebo jiné lišty...

Tak jde snad všechno. Ale když uřízneš jedno sklo, z trojskla, budeš mít úzký zasklívací lišty.

jm*
hodnocení

Děkuji Vám všem za reakce :)

Asi to vyřeším tak, že se poptám u výrobce oken.

doplněno 07.03.14 21:33:

Suzy- Toto okno je fixní, ta tabule se nasadí do rámu okna a zakryje lištami. Tento díl nejde otvírat. Druhý díl okno jde vyklápět. Mě napadlo, to tam vlepit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]