Nejste přihlášen/a.
Má otazka bude znít asi hloupě, ale potřebuju provrtat dřevěné hranoly 80x80mm vrtákem 10mm. Jak to udělat, aby mi díra neujela a byla přesně? Mám jen ruční vrtačku a bojim se že ji netrefim uplně kolmo a díra pak bude šikmo. Potřebuju k sobě přišroubovat vždycky dva hranoly, takže díry musí být přesně v ose
Klidně to můžete provrtat větším vrtákem (12mm) a použít menší šroub (10mm).
Mezi každý hranol pak dejte " bulldog" kování a nic to nemůže udělat.
Zdraví . Trošku bych si s tím pohrál. Dal trámek na nějakou podložku , třeba silnější desku a k ní bych přišrouboval na výšku dva vingly kolmo na sebe , které by mi posloužily jako vodítko .Nasadil vrtačku a očima stále shlížel rovnoběžnost s vinglama. Napřed menšim vrtákem a čim delší , tím lepší.
Pokud nemáš vingle , tak bych k vrtačce přidržel vodováhu.
doplněno 07.03.14 20:15:Luke - byl jsi rychlejší . Ale jsem rád , že uvažuji podobně jako ty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.