Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klíč od schránky

Od: lenido* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

před týdnem jsem přebírala koupený byt od určité paní z úřadu. V bytě bylo vše, co mělo být. Ale problém nastal, když mi řekla, že nemá klíč od schránky, že prý je to blbý, ale že s tím nic neudělá. Já jsem podepsala přebírací protokol a rozloučili sme se. Od přítele jsem dostala sprdunk, že jsem nic neměla podepisovat, že je to docela problém. Asi by bylo nejjednodušší nechat vyměnit zámek nebo odlít nový klíč, ale přeci jen mě zajímá, jestli není i jiné řešení..

Nesetkal ste se někdo s podobnou situací?

Děkuji za Vaše rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jsem přersvědčen, že Vás paní poněkud oklamala, protože schránka patří k bytu, který jste řádně zaplatila. Váš přítel má pravdu, měla jste nedostatek nechat zapsat do protokolu. Nyní vše budete asi muset pojednat s pomocí zámečníka...

doplněno 06.03.14 11:22:

Není schránka jako schránka. Není tedy zámek jako zámek. Ne každý klíček se dá jednoduše koupit či dovyrobit...

lenido*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Napadlo mě ještě podat nějakou stížnost, ale jelikož jsem svým podpisem stvrdila "byt bez vady", tak to bude asi nemožné. Za chyby se hold platí.. :(

schranka

strejci Vy si asi utíráte pr*** penězma, že by jste na takovou blbinu volal zámečnika. Přítel zajde do zámečnictví nebo do OBI, tam koupí zámek do schránky (nevím, kolik může stát, odhaduji 50-150,-Kč) a ten v klidu vymění, je jen nutné odemknout schránku, případně odvrtat. Za příjezd zámečníka zaplatí 250-500,-Kč, možná zkusit se poptat jestli v domě není nějaký domovník, který by s tím pomohl, případně se zkusit domluvit s paní z města, že by tam na jejich náklady toho zámečníka poslali, jinak mi to přijde zbytečné. Nevím co je to za schránky, ale ty staré šly některé odemykat stejným klíčem.

výtka
Upozornění od sys strejc 06. 03. 2014 09:36:01
Uklidněte se...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je byt kupovaný a v pořádku, tak nějaká poštovní schránka už asi není takový finanční problém. Můžete si koupit zcela novou a umístit ve vchodu. Nebo (jako jsem to jednou musel udělat já) šroubovákem schránku opatrně vypáčit, zámek z dvířek vyndat a jít koupit jiný (ale, nemají ho všude). Potom nový zámek namontujete a to vypáčené místo zase srovnáte - ten plech je slabý a jde to vcelku dobře. Pokud by se vědělo číslo zámku, resp. toho klíčku, tak se dá koupit i náhradní. No, a pokud by tam byl zámek visací, tak ho uříznout a pořídit si tam jiný. Zdravím!

doplněno 06.03.14 09:33:

Asi záleží na tom, zda chce tazatelka mít funkční schránku nebo z toho dělat aféru.

Já bych dal přednost té funkční schránce - je to docela "prkotina".

buss
hodnocení

0x

Teda nezlobte se, to chcete skrzeva cca 35 Kč reklamovat byt, co vám přiklepla obec? Kupte si vlastní. Váš přítel stojí za ..., když zámek neumí vyměnit. Ste teda ...

výtka
Upozornění od sys strejc 06. 03. 2014 09:49:34
Paní si byt koupila! Hodnocení jejího přítele rozhodně není vaší věcí!

Byt si paní koupila za těžce vydělané peníze. Nebyl jí přidělen jako za totáče na stranickou knížku! Pokud je to klasická schránka, tam existuje jen několik variant zámků. Bohužel bude problém zjistit, jaká pasuje vám. Buď si u známého /nebo hodného/ zámečníka půjčit kompletní svazek, nebo zkusit některý sousedův.

buss

Po ztrátě klíče mi na to stačil silnější šrubovák.

honzajs122
hodnocení

0x

Na zámku od schránky občas bývá číslo, pod tím číslem se dá klíč koupit.

IMHO: výměna VŠECH zámků a klíčů k nim je první věcí, kterou bych u koupeného bytu začal...a já to dělal loni obdobně, všechny zámky nové !

figurek*
hodnocení

0x

se mi zdá, že váš přítel trochu přehání. Jestli je chybějící klíček od schránky ten nejhorší problém při předávání bytu, pak jásejte.

Zámek na dopisní schránku stojí pár korun a trochu šikovnější chlap ho vymění za pár minut.

hodnocení

0x

Kromě výše uvedených rad na výměnu zámku vidím ještě jednu cestu. Zkuste si přes paní, která byt předávala, zjistit kontakt na osobu, která byt obývala před vámi. Třeba klíč zapomněla odevzdat a má ho ještě na kroužku.

V našem bytovém družstvu se stávalo, že nový nájemce za pár týdnů přišel za předsedou, že nedostal klíč od toho a od toho. Já jsem si to zařídil tak, že jsem u předání bytu osobně přítomen a dohlížím na fyzické předání klíčů od všech dveří v domě, které má právo nájemce otvírat.

hodnocení

0x

vypáčení zámku silou je to poslední, i po narovnání to vypadá dost bídně; záleží na typu zámku, jestli je to obyčejný plechový nebo podobný dozickému, popř. FAB; u schránek, kde se vhazuje pošta z venku a vybírá zevnitř je možnost otevřít schránku dlouhým šroubovákem - odšroubovat zobáček zámku otvorem z venku a pak už je jednoduché dostat zámek z dvířek a zajít koupit stejný; jak už bylo uvedeno dříve - pokud máte více sousedů, třeba i z vedlejších vchodů, někdo bude mít stejný klíč na 100% - je to sice na dlouhé lokte, ale ...;

u nás ve vchodu s třiadvaceti byty jsou 2 klíče stejné; zjistil jsem to při výměně a montáži schránek za nové;

hodnocení

0x

I kdybyste si to bývala nechala zapsat jako vadu do předávacího protokolu, je otázka, jestli by s developerem bylo k hnutí.. Ten náš např. postavil celý dům na dluh, do předávacích protokolů ochotně zapsal sebemenší krávovinu a stejně nebylo za chvíli po kom se domáhat nápravy..

Zámek u schránky jsem nechávala měnit nedavno a jsem ráda, že to udělal zámečník. Přivezl krabici zámečků a když je zkoušel, našel jen jediný pasující.. Nenapadlo by mě, že je mezi nimi takový rozdíl. I s prací to stálo asi 700,- - peníze netisknu, ale než páčit schránku sama a zjistit, že jsem zámek koupila špatný.. jsem ráda že jsem nakonec volila takto.

Nebo si kupte schránku novou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]