Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak z dlažby odstranit lepidlo a nivelačku

Od: requied® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

nemáte někdo zkušenost čím nejjednodušeji odstranit kobercové lepidlo a nivelační stěrku z dlažby?

Potřebuji aby ta dlažba ještě chvíli fungovala. Na vzhledu mi nezáleží, ale musí to být "vytíratelné".

Napadlo mě to vzít lamelovým kotoučem na flexe. Ale netuším jestli ten kotouč nevezme moc i tu dlažbu.

Nebo poradíte někdo nějaký jiný vhodný kotouč?

doplněno 06.03.14 19:46:

výsledek:

Flexou to šlo sice dobře, ale přeci jen to nebrousí plochou ale jen špičkou kotouče. Takže se muselo hodně "jezdit" aby byl povrch čistý.

Nakonec to beru vibrační bruskou s hrubym smirkem. Sice to bere pomalejc než ta flexa, ale jde to.

Jak z dlažby odstranit lepidlo a nivelačku
Jak z dlažby odstranit lepidlo a nivelačku #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Tím lamelovým smirglem to jde a dlažba se nepoškozuje při zachování opatrnosti při práci.

hodnocení

Super, jakou může mít ten kotouč životnost? mám toho asi 16m2.
Tak jestli mam rovnou koupit 2 :)

doplněno 05.03.14 22:33:

No nic, zítra to prostě vyzkoušim a uvidí se.

Toho lepidla je tam fakt jen tenká vrstva, tak snad to půjde dobře.

albatros498022*

No jde o to kolik toho lepudla je ale dva bude asi tak minimum podle kvality.

jm*
hodnocení

0x

Namočit a zkusit oškrábat. Nebo se prodává na flecu drátěný kartáč,ale tím by se dlažba poškrábala.

doplněno 05.03.14 21:39:

*na flexu

hodnocení

Rád bych zůstal u té flexy :) mám na ní krásnej nástavec na odsávání a přecijen se sní člověk nadře méně než rukama.

Jde mi tedy hlavě o to jaký použít druh kotouče.

doplněno 05.03.14 21:54:

tenhle dráťák bere i kusy železa, nevěřím že by to dlažba přežila

jm*
hodnocení

0x

Myslel jsem tento:

Jak z dlažby odstranit lepidlo a nivelačku #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]