Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křivá stěna pro obklad

Od: lendak* odpovědí: 58 změna:

Ahoj..jsem tu nová : D..-a mám dotaz...chceme obložit jednu stěnu(ozdoba za postele) do výše 120 cm...jenže zed jde dookrouhla...a levá strana zdi ujíždí dozadu...když na takto křivou zed položit obkladač obklad,musel dát na jednu stranu strašně silnou vrstvu lepidla..aby byla celá stěna (obklad) rovný...jenže vypadalo to hrozně opticky...na jednom konci zdi obklad nalepený těsně ke zdi...a na druhém konci zdi obklad vyčuhoval ze zdi kvuli silné vrstvě lepidla...a já se ptám..jak tuto křivou stěnu vyřešit tak,aby obklad poté mohl být krásně rovný bez nutnosti dorovnávání lepidlem v křivých místech...pak zedník navrhuje připevnit na celou zed sádrokarton a poté nahodit štuk do poloviny a zbytek obložit...jenže není lépe vybourat omítku až na cihlu (ta už dokonce vyčuhuje na pár místech)...a udělat novou hrubou tak aby zed byla rovná...lze to takto?...díky moc za rady

Křivá stěna pro obklad

58 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Nejefektivnější bývá zeď pod obklad okopat až na cihlu a maltou nahodit do roviny. S nestejnoměrnou "tloušťkou obkladu" v přechodu na zeď se budete muset smířit, jinak byste musela okopat a nahodit CELOU křivou zeď.
JIné funkční řešení mne nenapadá...

Odobne by jsem to omlatil a vyrovnal cele. Ja vim, ze se to zda jako hodne prace a penez, ale v tom dome budete nejaky ten rok zit a predelavat, jak sama uz vidite neni jednoduche a ve finale to stoji jeste vic penez. Hlavne si kupte vodovahu a po zednicich si praci zkontrolujte, at to zase neudelaji spatne :)

lendak*
hodnocení

Hop,dakon: asi to bude muset odsekat celou tu zed...a nahodit do rovna...modlím se aby to dělal někdo kdo opravdu umí..jinak už fakr nevím...tak jo...uděláme to tak jak říkáte.

hudzi*

Mám takový technický dotaz...Proč jste proboha ten obklad nenechala na místě a nesrovnala jen tu holou zeď nad ním?

lendak*
hodnocení

Mám takový technický dotaz...Proč jste proboha ten obklad nenechala na místě a nesrovnala jen tu holou zeď nad ním?

// Hudzi,/ to já nevím takhle z hlavy: D

hop®

@lednak, víte, ono je to s Vámi fakt docela těžké, já vím že po boji je každý generál, ale kdybyste se před časem zeptala, jestli je možné udělat rovný obklad na křivou zeď, tak jste si mohla ušetřit trápení. A jestli zde takový dotaz byl, možná jsem ho přehlédl, pak se omlouvám.

Já se přiznám bez mučení, že nejsem vyučený zedník, ale většinu prací bych určitě zvládnul lépe, než ti Vaši odborníci, a to v jednom člověku, možná bych si zaplatil jednoho přidavače. Ale měla byste jednoho člověka na všechno, od zedničiny, po vodu, elektriku, plyn, a to komplet, včetně revizí...
Pravda, nejsem levný, ale když tak tady čtu ty Vaše různé stavařské příběhy, tak bych Vás možná vyšel levněji i s dopravou z Prahy nebo ubytováním v hotelu. Jenže mám práci v Praze, a mám jí opravdu dost, a navíc spolupráce s Vámi také asi nebude jednoduchá. Už jsem Vám jednou psal, že bych si práci i technologické postupy volil podle svého, od Vás bych chtěl jen odsouhlasit předpokládaný výsledek, finanční ohodnocení a délku záruky na provedenou práci...

TO TAM U VÁS FAKT NENÍ NĚKDO, KDO BY TO ZVLÁDL?! *hej*

doplněno 06.03.14 18:42:

A proč VŽDY špatně, jak to víte?!
Já jsem nikdy netvrdil, že doporučuji NEJLEPŠÍ řešení, ale pouze řešení, které mám osvědčené a jsem ochoten na provedenou práci dát záruku! Ptáte se řemeslníků, jak dlouho budou za svoji práci ručit? Nebo se na jejich technologii zeptáte na poradně a pak s nimi rovnou vyrazíte dveře? Pro Vás bych fakt asi dlouho dělat nemohl, ale to už jsem říkal...

doplněno 06.03.14 19:12:

Tak se tedy, vážená mladá dámo, zkuste tady ptát na jejich navrhovaná řešení hned. A klidně i s jejich IČem. Pak pro nás bude jednodušší Vám napovědět, jestli ji můžete aspoň trošku důvěřovat a nebo s nimi ty dveře vyrazit hned. Anebo, jestli jim máte dát šanci, pokud dají rozumnou záruku - jenže v tomto případě už dál jejich technologii nezkoumejte a nechte to na nich. To Vy ale neumíte... *nevi*

lendak*
hodnocení

ale je Hopčo...odbrníků je tu požehnaně: D a každej to dělá po svým a vždycky spatně. D.P

lendak*
hodnocení

ve mě chyba není...chyba je v řemeslnících hope...já asi těžko posoudím,zda to co navrhne je ok a je to to nejlepš MOŽNÉ řešení..já nejsem ty...já jsem krásná mladá dáma..a né stavař praktik:PD

doplněno 06.03.14 19:10:

..Hopčo pocem.já ti taky můžu doporučovat kosmetické novinky různých značek a budeš o tom vědět houby...: D chápeš...neposoudíš esli ti někdo radí dobře nebo špatně :D musíš jen věřit...že ten kdo se ti ozve na práci bude zrovna někdo,kdo umí a kdo ví...bohužel to nikomu na očích vidět není,ani nejsou označkovaní: D..takže musím věřit...věřit,že to jak to udělá bude v pořádku...a pak přijdu a jen čumím...šak si zkus sám někoho pozvat na práci a uvidíš kolik ti toho zmrví a kolik udělá: D ..

doplněno 06.03.14 19:13:

ále co..kašlem na to ..stejně je to jen fiktivní...pojd dáme si smažák s hranolkama : D

Jak tedy víte,že ve Vás chyba není,že je chyba v řemeslnících?Když jste maldá a krásná dáma? Asi prot,že jste jak jste psala tak se na Vás lepí jen "odborníci" co Vám trochu zalichotí,si je vyberete a pak Vás jen vesele oberou.

asd*

Řekl bych, že si neumíte vybrat dobrého řemeslníka a těm co dělají nedáváte jasné zadání. Vyberete břídila a necháte ho bez kontroly dělat jak chce on... Tady to je obklad na křivou zeď - dobrý by si rovinu ověřil jako první věc a řekl by že na té křivé zdi obklad bude vypadat jak pěst na oko...

Osekat a srovnat šla ta zeď nad obkladem, sundavat jste to nemuseli.

Teď bude nejrozumnější osekat celou stěnu na cihlu, nahodit do roviny a pak obkládat. Zedníkovi řekněte, že na stěnu půjde obklad a omítka musí být opravdu rovná, tj. aby chyba nebyla větší než pár milimetrů. Platba předem jen za složený materiál, zbytek až po přeměření rovinnosti (stačí natáhnout nit v místě horní hrany obkladu a hned uvidíte rovinu). tj. jasné zadání a před zaplacením kontrola jestli to je správně nebo ne.

Na záruku bych nespoléhal - reklamace může být problém. Je třeba ohlídat si aby reklamovat nebylo třeba. Stavební postupy jsou běžně dostupné, tj. postup nenechávejte na řemeslníkovi, ale požadujte dodržení správného postupu (který uvádí např. výrobce materiálu). Nechat to ne řemeslníkovi a spoléhat, že když to udělá blbě tak mám dobrou smlouvu k reklamaci je koledování si o problém - řemeslník to zmrší, reklamaci zamítne a než se dohrabete k exekuci jeho majetku tak nic nemá a pápá, navíc mezitím buď nebydlíte nebo to musíte dodělat = platit dvakrát.

edyss*
hodnocení

2x

Když se na tu omitku poklepe je „zdutá“? Pokud drží dobře, tak bych oškrábal pouze malbu (např. namočit a ocelovým kartáčem, škrabkou na míky, špachtlí, apod.). Potom omést, namočit, „našprycovat“, nahodit hrubou atd. jedna z možností. Pokud obklad je již rovně nalepen po celé délce, tak bych to udělal stejně akorát rovinu bych vzal již z roviny obkladu.

lendak*
hodnocení

Edyss: když se poklepe je někde dutá a opadává,odlamuje se...a na jiných místech drží...obklad byl ale shodili jsme to vypadalo to strašně...navíc pan obkladač vykousal díry na zásuvky a já je chtěla mít pěkně vykroužené...ikdyž to posléze nepujde vidět jasně...ale i tak je to škoda neudělat to hezky...aha takže vymlátit ,namočit nebo napenetrovat? a čím? mám tu duvilax a sokrat...

edyss*

Jelikož je obklad už dole, tak buď to oklepat až na cihlu a udělat kompletně novou omítku nebo opravit tu starou. Pokud budete opravovat tu starou, tak odstranit ty duté místa včetně odpadávající omítky. Potom oškrábat malbu, omést, navlhčit dobře stěnu kde bude nová hrubá - pouze vodou, našprycovat a nahodit hrubou do roviny. Dále napenetrovat místa, kde je oškrábaná malba a není na ni hrubá (příprava na štuk). Pak bych nalepil obklad, zatáhl fajnovou a zaspároval.

lendak*
hodnocení

Edyssi díky moc za přesný postup...dohlídnu aby to takto udělali..aspon že vím jak..díky moc.!

doplněno 14.03.14 18:03:

... tak stěna nově zhotovena...nahozena hrubou...a co včil kuci? na to už jen štuk? nebo etě náká jemná omítka?

Křivá stěna pro obklad #2
hop®

Svislé "čáry" po platlích (omítníky) jsou zarovnané anebo tam zůstaly díry? Z fotky to nějak nepoznám...

Na tuto omítku už štuk, nejjemnější zeď je při použití Keraštuku, ale musí se s ním umět. Další varianta je třeba Devoskyt a pak přebrousit...

doplněno 14.03.14 18:13:

...pokud bude obklad, tak rovnou lepit, na hřeben...

doplněno 14.03.14 19:58:

Štukovat do suché omítky, poznáte až zeď zesvětlá, nebude dohněda, ale spíš došeda, podle druhu malty. Pokud bude obklad, tak pod něj NEštukovat.

doplněno 14.03.14 21:51:

Udělejte si to jak chcete, ale já bych to určitě NEpenetroval, u nové omítky je to podle mne totální zbytečnost, ztráta materiálu i času...

lendak*
hodnocení

Hopíčku už jsi mi tak chyběl:)).. aha takže už jen štuk...jak dlouho to mám nechat schnout?...jo ty čáry po omítnících jsou zarovnané...je akorát vidět kde byly...ale jsou vyplněné hrubou...

lendak*
hodnocení

a mám před štukem tu novou hrubou penetrovat?...

lendak*
hodnocení

dobře díky moc. *pusa*

cuca*
hodnocení

0x

Tedy Lendak, vy takhle nezrekonstruujete, oblozite podlahu, vytrhate, to same s obkladem.

Opravdu to delal pan zednik, nebo to zkousite pokus-omyl sami (sama)

Ono nejakeho zednika napadlo dat na zed sadrokarton, a ten nastukovat?

Pro vas nejjednodussi reseni by opravdu bylo tu zed oklofat a znovu nahazet.

A pak tam dat tyto dlazdicky, ktere ocistite a znovu pouzijete, jako ty podlahove.

At se dilo dari :)

doplněno 05.03.14 21:33:

To je onen obklad za postel, na ktery jste zde byla tak pysna?

lendak*
hodnocení

né cuco..to bude nějaký omyl patrně..já jsem tu nová: DDD

ty kachle z obkladu už očistit nejdou..:/ ty musíme vyhodit...

zed znovu nahodit..jenže pujde nahodit rovně?když ted je křivá?..nebude tam nějaký problém s tím vyrovnáním zdi?

paw*

Zed pujde nahodit do roviny v pohode. Nekde bude 1cm malty, jinde 3cm. Rovne to bude a drzet to bude tez.

lendak*
hodnocení

paw: díky to jsem potřebovala vědět *placni*

hodnocení

0x

Tak to asi nebyl zedník-na křivou zeď a sádroš?Především ten by se dal na profily a NEŠTUKOVAL by se!Pouze spáry se tmelí ! I křivá zed lze obložit,pkd se neumí tak se buďto nově ohodí a pak obloží a zbytek natáhne štukem!

Doporučuji si sehnat jiné odborníky a těm ovšem zaplatit!

doplněno 06.03.14 19:01:

Dle vašich věčných dotazů asi máte smůlu nebo prostě nehledáte dle referencí na toho kterého odborníka.

lendak*
hodnocení

diesele a jak mám poznat odborníka?..má modrou čepičku a v ruce kladívko?: D

doplněno 05.03.14 22:19:

jinak ta zed ke křivá do obloučku...a dlažbu asi neohne...musel by to z jedné strany vyrovnat ..protože ta druhá strana je relativně rovná...od pulky zed začne ubýhat dozadu...obloukovitě...

doplněno 05.03.14 22:27:

prý senhat jiného odborníka: D hehe...takových už jsme tu měli a všichni leví jak šavle.D..to vám řekne každej kdo renovuje..že sehnat někoho kdo opravdu umí a ještě u toho přemýšlí a předvídá...je nadlidskej výkon...I chlapi kutilové se tu radí..a nevědí si rady...natož ženská:PD

doplněno 05.03.14 22:34:

pak se velice všichni dívíte že to pořád tak řeším a pořád dokola se ptám...přitom sami pánové si kolikrát raději udělají všechno doma sami,než by to svěřili komukoliv jinýmu..otázka je proč a myslím si,že nejde jen o peníze...když je problém raději se poradím s 10 lidma .-.než jednomu volovi uvěřit ..a stejně to nepomůže..protože každej dělá po svým..má jiný zkušenosti...co jeden vychvaluje..další zatracuje...a pak přijde rada nad zlato "pozvěte si odborníka":D

hop®

... a co když máte doma odborníka a tady jen posloucháte 10 volů? ;) *haha*

olaf71*

ten SDK bych na stěny přilepil v rovině bez profilů. je potřeba myslet na to, jestli tam nebude viset něco těžkého.

alten*

pro olaf71* : Na zdivo z plynosilikátu v nových místnostech jsem použil tuto metodu ( lepení sdk desek pojivem PERLFIX přímo na holé zdivo ), protože znám svoje možnosti a vím, že perfektní omítku a štukování prostě nedocílím. Byl jsem mile překvapen - proti klasickému omítání třetina práce a s výsledkem jsem naprosto spokojen. Obklady jsem sice na sádrokarton nelepil, ale jsem toho názoru, že při použití vhodných materiálů ( pojivo, lepidlo na obklady) a pečlivé práci bude rovněž výsledek bezvadný.

vasek83

Nezavrhujte nějakou možnost jen proto, že se vám nelíbí a neznáte. Obložení sádrošem by nejmíň bolelo (čas, náročnost) Stačí nalepit na zed 4 desky vytmelit a přemalovat (kde je psáno, že se SDK musí dávat jen na profily? (jen u Příručky pro neznalce možná).. Opravdu nevím proč by se muselo vše bourat a znovu dělat komplet novou omítku... Dělat to týden s bordelem všude, nebo 2x4 hodiny s trochou prachu?

albatros498022*
hodnocení

0x

Co místo obkladu použít obkladové desky , která v dekoru obkladů dělá více firen a s tím není problém ani křivá zeď.

lendak*
hodnocení

ne-é já tam chci dlaždičku která se mi hodí k dlažbě...páč je ze stejné série a basta

moula*
hodnocení

0x

Já bych to omlátil na cihlu a přizdil do perfektní roviny 3cm Ytong !

lendak*
hodnocení

moulo to nestačí jen nahodit hrubou?..tam se musí ještě dávat i cihly?

paw*

Je to jina technologie. date Ytong, natahnete lepidlo a perlinku...a hotovo. vysledek je stejny jako v predchozim pripade s tim rozdilem, ze mate o 3 cm mensi mistnost a zed vam stoji na podlaze.

lendak*
hodnocení

a kolik by tato sranda (varianta s ytongem) stála Pawe..? .pro zed o šířce 420 cm a výšce 248 cm...

hop®

Počítejte 70ks ytongu o standardních rozměrech 25x60. Pokud koupíte něco levnějšího než je ytong, proděláte pak kalhoty na dorovnání té přesné zdi...

Staci, prizdivka je take reseni, ale spis v extremnich pripadech. Financne by Vas to take prislo na vic...

lendak*
hodnocení

dakone a když přizdívku nedá ..a jen to nahodí hrubou do roviny.(.což může chtít v jistých místech více malty.)..tak bude pak na tom obklad držet?..díky

hop®

Vážený @moulo,

- zaprvé mám takový trošku opdstatněný pocit, že ytong se děláý až od tloušťky 5cm...

- zadruhé při zdění z takto tenkého materiálu je nutné nechat spodní řady zaschnout, jinak se příčka začne kroutit a nikdy nebude rovná a pevná zároveň...

- zatřetí doporučujete taqzatelce další zbytečnou nesmyslnou investici do práce i materiálu...

Netuším proč - nas*ala Vás snad víc než mne? ;) I já se stále ještě snažím dobře poradit, i přes určité výhrady k názorům tazatelky...

doplněno 06.03.14 19:42:

@lendak - pokud je zeď dobře nahozená, tak obklad drží stejně dobře na půlcentimetru malty, tak na pěticentimetrové vrstvě...

lendak*
hodnocení

Hope...ty můj rytíři,vždycky přispěcháš včas : D..

lendak*
hodnocení

Hopčooo? seš tu?: D..tak jsem tu zed nechala celou osekat a znovu nahodit...at je to pořádně né..chápeš mě viď: D

olaf71*
hodnocení

0x

nějak začínám vnímat, že si tu z nás děláš srandu

lendak*
hodnocení

.to na diskuzích padá často...bingo...jsem totiž pouze fiktivní a mám fiktivní prolémy, který si vymýšlím, aby byla sranda Olafe:D

doplněno 06.03.14 19:25:

já se ovšem jaksi nebavím..protože každá řemeslnická chyba mě stojí další výdaje na nápravu...jediná dobrá rady tu padl od Hopa ,použít na dorovnání malé vrstvy podlahy potěr smíchaný s lepidlem...to je věc kterou tady plno jiných odsoudilo...přitom Hop to má odzkoušený a všechno je v pohodě...to samý mi poradil i majitel jedné zdejší firmy,že se to tak běžně dělá..a opravdu...máme to už doma taky..nic nepopraskalo ani během schnutí.,drží to,nehýbe se to ani neodlupuje.a vypadá to uplně v pořádku...to je u mě rada podložená osobní zkušeností...když by měl někdo podobný problém už bych věděla...jenže i tohle rozhodnutí trvalo nějakou dobu než jsem si byla jistá...spostu lidí mě od toho zrazovalo a ejhle..je to uplně v pohodě...takže rozhodnou se co ,jak s kým a kdy...je pro laika skok do prázdna...což nemužeš pochopit, protože si všechno děláš sám a nemusíš se na nikoho spoléhat...

olaf71*

fiktivní ne, ale nechápu, o co Ti jde

lendak*
hodnocení

o nic..jen nasírám lidi ,pro tebe ,zbytečnýma otázkama...

olaf71*

přesně tak

Prijde i nefer odsuzovat ostatni dobre rady. Vy jste si jen vybrala jedno reseni a to funguje. Ja jsem napriklad netvrdil, ze fungovat nebude a spoustu lidi take ne. Reseni ve Vasem propade bylo pomerne hodne. Chapu, ze chyby se prodrazi, proto je potreba hlidat realizaci, prejimat dilo po castech a mit jeste zalohu v kapse k doplaceni.

Jestli Vam mohu poradit, tak nebudte nevdecna. Hodne lidi Vam tu venovalo svuj cas.

krkoun
hodnocení

0x

Nechápu,proč se neustále musí srovnávat křivá zeď maltou,když přeci stačí normálně nahodit všude stejnou vrstvu malty a pak dlaždičky jen postupně uřezávat a lícovat podle zdi.Nebo snad je na závadu bydlení,když roh nebo zeď není přesně svislá?

lendak*
hodnocení

to nešlo..ta stará hrubá byla totálně drobivá a nesoudržná...no tak už se stalo zed je nahozená..ale jsou tam praskliny..je to normální?: D Hope?: D

hop®

Menší trhlinky jsou běžné, proto se nahozená zeď po zavadnutí malty ještě "strhává" latí a škrabákem, tím se trhlinky zacelí.

doplněno 15.03.14 19:03:

No, tohle vypadá už jako trošku větší trhlina, zkuste na to zaťukat, když to bude duté, radši bych tu dutinu sundal a přehodil. Měli špatně namíchanou či rozmíchanou maltu, špatně očištěnou zeď, nebo házeli najednou moc velkou vrstvu...

Těch kluků se zeptejte, jestli za svůj materiál a technologii budou ručit a jak dlouho, a jestli dokážou udělat rovinu pod dlažbu, nevím, po kolikáte to opakuji. Pokud řeknou že ano, nechte to na nich. Pokud řeknou že ne, vyhoďte je, než na něco sáhnou. Před placením si zkontrolujte rovinu a výšku, to s latí a metrem zvládnete...

doplněno 15.03.14 21:10:

Pokud to není duté, tak bych to dál moc neřešil. Obklad lze lepit rovnou, pod štuk bych ty největší praskliny jen zamáznul troškou lepidla...

doplněno 15.03.14 21:14:

A ty prohlubně, které měli ti Vaši pitomci zamáznout maltou ještě začerstva, také přemázněte pod štuk lepidlem. A příště ať větší vrstvy nahazují postupně a nechávají zavadnout, nebudou se jim tam dělat "Macochy",...

lendak*
hodnocení

ale to neudělali:(...koukej jaký trhlinky..vadí to nějak?..může se na to lepit dlažba a nahoru štuk?...

jinak podlaha už je taky odkopaná...a včil nevím...kluci ,co to dělali mi nabízeli,že si namíchají vlastní potěr na to dorovnání podlahy...tak nevím..zda objednat radši ten z betonářky nebo se mám spolehnout na ně?...: D

Hopčo,Hudzi... já už zase nevím jak se rozhodnout: D

Křivá stěna pro obklad #3
olaf71*

jsem zvědavý, co se objeví po trhlině. zazděná zednická lžíce, nebo rovnou míchačka? pokud to bude míchačka na jedno kolečko, tak bych to natřel adhezním můstkem a obložil kabřincem :)

trhliny

chlapi vy ste mi zednici pojdme dom

ty trhliny se tvoří, protože tam byla daná silná vrstva najednou (je to normální) a jak to vysychá, tak to praská, kdyby to zedníci udělalali nadvakrát, tak je to OK, stačí udělat řídkou omítku a přetáhnout to a bude to OK, pokud přes to půjdou dlaždice, tak už si to pobere lepidlo ;)

lendak*
hodnocení

od půlky dolů bude obklad...a od půlky nahoru bude štuk...jj dávali silnou vrstvu ,páč vyrovnávali křivou zed...nejen prasklinky...ale vůbec takový jámy a nedodělky i v místech kde bude už jen štuk...je to normální?: D...ten štuk to překryje?: D

doplněno 15.03.14 21:05:

Hop: dutý to na prasklině asi není...má to při poklepu všude stejnej zvuk

Křivá stěna pro obklad #4
hudzi*

Kdy budete dělat koupelnu? To teprve bude rodeo. :D

olaf71*

rodeo je slabé slovo :-D

lendak*
hodnocení

Hudzine nezávid: DDDD

trhliny

Přejedou to řídkou omítkou a nebo tím lepidlem, to to pobere ;)

lendak*
hodnocení

hm..no vidíš to Hopčo...jak to je dneska s řemeslníkama:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma devoskyt
Otázky na téma štukování na lepidlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]