Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych Vás poprosit o radu. Bydlim ve starším rod.domku kde je potřeba udělat novou střechu protože ta střecha je podle tesaře prý už jako perník takto nám bylo sděleno při cenové nabídce. Ale problém je v tom, že řemeslníci co nám to budou dělat, tak si plánují velkou zálohu upozornil jsem je nato, že bez smlouvy to nejde zrealizovat kvůli reklamaci a abychom měli jistotu, že je vše řádně ošetřené. Už jsem měl tři cenové nabídky a jeden je horší než druhý cenově. Tak bych rád věděl, naco si mám dát pozor a podle čeho poznam že je to dobrá a seriozní firma. Myslite, že bych si nato měl vzít pouze dva živnostníky aby to nebylo tak drahé.? Díky moc za rada. Hezky večer.
Můžete vzít klidně i levnou variantu, ale pak se nemůžete divit, že Vám udělají neodbornou práci. Hodně firem nedávají okapní plech. Špatně udělají ukončení membrány ve hřebeni. Zadělají střešní okna a nenapojí difuzku. Oplechování komínu udělají postaru jednoduchým oplechováním.
To je jen troška závad, často vyskytovaných.
Nejlíp asi nebrat firmu na blind, ale vzít nějakou která střechy staví dlouho a hodně. Klidně 2 živnostníky. Ideálně najít nějaké spokojené klienty, nebo se poptat po okolí kdo je schopný. Nebo si střechu postavit sám, ono na tom celkem nic není. Dneska není problém koupit spojovací materiál na míru čímž odpadá nutnost tesařských spojů.
Pokud to zadáte firmě (živnostníkovi), musíte mít neprůstřelně sepsanou smlouvu a projekt aby bylo jasné co všechno a jak se bude dělat, záruky, platby, penále. Celou stavbu hlídat a dokumentovat, nejlépe sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.