Nejste přihlášen/a.
Ahoj, soutěžím, kdo poradí?
Když má tatarská omáčka 250ml, kolik má gramů?
U vody bych věděla, ale nevím, jestli ten poměr platí i konzistence jako tatarka.
Ono to odpovida. Kdyz se podivate na slozeni tatarky, tak je to olej, vejce, ocet...oleje je tam nejvic a ten plave, takze ma mensi hustotu nez voda. Takze vazit to bude mene.
Proc ne? Vetsinou maji vyrobci nejakou toleranci mnozstvi povolenou, plus minus .tak tady je to minus, coz asi v dnesni dobe bude u mnoha vyrobku, moc vyrobcu nam asi neprilepsi
Tak za prvé, otázka je trochu divná. Pokud jde o kupovanou "tatarku", tak přece není co řešit. Vyklopím to na váhu a zvážím. Já si tuto omáčku dělám sama, nikdy nekupuji hotovou.Ale Vy víte, že obsah krabičky je 250 ml. Tak to prostě zvážím na kuchyňské váze napřed celé, i s krabičkou a pak bez ní a je to.
Suzy, zajímavý postup, já bych zvolil trošku jiný. Zvážil bych tatarku i se skleničkou, tatarku vyklopil na určené místo (třeba do salátu), pak zvážil prázdnou skleničku a odečetl. Je to jen z lenosti, nechtělo by se mi mýt zapatlanou váhu...
@praivo, fakt budu hledat předem prázdnou skleničku, když mi zbyde po té vyklopené tatarce
@praivo: ano, ale pokud jde o test, tak stejně nikdo neví, jaká sklenička slouží jako etalon, že?
Ale lidi, berte na vědomí, že když tu tatarku budete chtít zvážit, že ji nikdy úplně dokonale nevyškrábete z nádoby. Vždycky vám tam nějaká zbyde, i kdyby jste se snažili sebevíc. Takže to nebude úplně přesné.
Nejlepší bude najít prázdnou sklenici a odečíst ji od sklenice plné...
doplněno 06.03.14 17:28:@hop: No když to budeš chtít opravdu přesně, tak ti nic jiného nezbyde.
Chyba z mé strany. Já totiž, jak jsem uvedla, nikdy "tatarku" nekupui. Takže jsem předpokládala, že je v nějakém kelímku jako třeba hořčice, a ten je možné dočista vytřít silikonovou špachtlí. A co se týče o zapatlání nádoby váhy, tak to bych řešila kouskem potravinářské fólie. Tedy já bych se s tím nematlala, ale kdyby to bylo nějak nutné, tak bych to udělala takto. A jak píší jiní, stejně to nemůže být naprosto přesné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.