Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz pračky

Od: poradte* odpovědí: 6 změna:

Potřeboval bych na přívěsu převézt pračku s horním plněním, ale už nemám aretační šrouby na buben. Lze pračku přepravit bez nich, aniž by se poškodila? Pokud ano - jak ji na vozík uložit? Na stojáka, na záda, na boku? Případně dá se buben zajistit nějak jinak? Pračka je relativně nová a pojede cca 60km, tak bych nerad aby se poškodila

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Prázdný buben neváží skoro nic proti bubnu plnému mokrého prádla. A pokud pračka vydrží rozběh ždímání s mokrým prádlem, trochu drncání s prázdným bubnem ani nepozná.

k2
hodnocení

0x

Do opravy jsem vezl pracku (predni plneni) s bubnem podsprajcovanym blokem polystyrenu. Kdyz to videl servisak, tak poznamenal, ze je to naprosto zbytecny. Z opravy uz jela bez aretace. V obou pripadech normalne "na stojaka". Nasledky to nezanechalo.

hodnocení

0x

Neměl by být problém, přeci s tím nemusíte letět jak o závod, pračku bych dal na stojáka do předního rohu vozíku, mezi pračku a bočnici nějakou deku a uvázat jí. Ale uvázat, takže žádný gumicuk, jak to někteří umí...v nouzi provaz, ale nejlepší je kurta s ráčnou, náklad se ani nehne.

erikretr*
hodnocení

0x

určitě nevadí

buss
hodnocení

0x

Nebál bych se toho, nebude se přece jezdit na výdrž po tankodromu.

hop®
hodnocení

0x

Výrobce sice doporučuje při zprovoznění pračky aretační šrouby pečlivě uschovat a při přepravě použít, ale ještě jsem neviděl člověka, který by to udělal. Aretační šrouby si většina lidín schová tak dobře, že už je v životě nenajdou, nebo až v době, kdy už tuto pračku dávno nemají... :)
Takže se toho nemusíte bát, použité pračky se běžně přepravují s volným bubnem a o žádné problému jsem ještě neslyšel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]