Nejste přihlášen/a.
Dostali jsme pro prcka dětské kožené botičky - několik párů, teda spíš podědili , chtěla bych je nějakým způsobem vyčistit, látkové botky jsem vždycky hodila do pračky a super, ale co kožené? Jsou totiž ve stavu, jako by zrovna odešly z pískoviště
, čím tedy omýt a ošetřit nejlépe? A ještě vnitřek, čím desinfikovat? Jsou pro 1-2 leté dítě...děkuji mockrát za rady...
Už se nemohu dočkat jara, tak jsem teď dávala do pořádku dvoje kožené zimní boty. Vzala jsem je vymačkanou houbou s nějakým univerzalem, inhed opláchla pod sprchou, utřela starým ručníkem. Všechno velmi rychle, aby kůže moc nenasákla univerzalovou vodu. Nechala jsem je vysušit do druhého dne, nastříkala impregnací a po zaschnutí natřela globinem nebo co to je. Mám velmi dobrou zkušenost s vlhkou švédskou útěrkou. Tou hodně čistím boty z broušené kůže, kecky a kabelky. Vniřky botiček klidně také vyčistí. Nejdříve vyzkoušejte tu švédku. Vlhkou, bez mýdla nebo univerzalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.