Nejste přihlášen/a.
Mám problém s lahví na sifon. Těsnění jsem sehnal a vyměnil,jehlu taky. V láhvi je tlak a voda je bez bublin, nevíte někdo,co je špatně? Pořizovací cena za Sodastream je vysoká a markety typu Kauf,Penny apod.jsou daleko. Dík za rady Milda
Dobrý den, pokud si vzpomínám na obsluhu tohoto výrobku, tak se ta bombička vložila do toho držáku a pak se muselo rychle šroubovat, aby ten plyn vletěl do té láhve prudce - potom byly velké bublinky. Pokud se to dělalo pomalu, tak voda jen drobně perlila. Zkontrolujte si tu jehlu a zkuste "nabíjet" rychleji. Ale, jestli je to tento problém, nevím přesně. Zdravím!
To rychlé zatažení si pamatuji z dětství,tam problém není,nasávací tyčku tam mám taky a bombičky CO. Voda je absolutně bez bublin. Asi je to zakletý. Všem děkuji za ochotu pomoct a poradit. Snad Vám to budu mít možnost vrátit. Díky.
no já se ještě pokusím uplatnit: prostě jestli to silně stříká (pokud možno i další den), tak je to v pořádku, taky to samozřejmě musí nějak bublinkovatě chutnat, i když třeba míň, než tazatel čekal - na víc bublin nejsou bombičky ani přístroj proponovaný (možná se i trochu proti dřívějšku omezil obsah bombiček)
(pokud to nestříká (a pochopitelně neutíká - což by bylo slyšet i vidět (že to po propíchnutí bombičky nevbublává do vody)), tak je chyba v bombičkách)
no, jak to myslíte - voda je bez bublin? - jestli jste si sifon nikdy předtím nedělal, tak jste možná překvapenej tím, že je to míň perlivý než nějaký sody v petkách, nebo ten sodastream, ono to zas tak moc šíleně nasycený není, to je prostě normální (a podle mě správný - je to tak akorát; mimochodem ten současnej systém, kdy se naplní jen obyčejná láhev, je podle mě už z principu špatně - to funguje, pokud to vypijete rychle, když ale vypijete půlku, dvě třetiny, a zbytek necháte x hodin, tak vám ty bublinky v poloprázdný nenatlakovaný láhvi značně vyprchaj (takže abyste to ze začátku přesytil, a ředil vodou, aby i na konci byla rozumná koncentrace), v dobře těsnícím sifonu vám ta voda vydrží cca pořád stejná až do konce)
doplněno 05.03.14 13:12:ale to s tím rychlým, nebo pomalým nabubláním z bombičky je pravda (kromě toho dřív se docela lišily jednotlivý bombičky - občas byla nějaká prázdná úplně, a některá byla zjevně velice slabá, no a logicky tyhle nuance pokračovaly i do míň zaznamenatelnejch rozdílů; nevím ale, jestli tohle platí i pro současný bombičky)
Mnoho let jsem tyto lahve používal.Z mé zkušenosti ovšem jedna bombička nestačí.Musí se použít dvě.Aby voda do sebe rozpustila CO2,musí být vychlazená.Po nafouknutí plynu do vody jsem celý obsah přepustil do PET lahve.Tak jsem udržel dostatečnou kvalitu.
Dnes jsem už tyto bombičky vyhodil,cena jedné přijde kolem 5.- Kč na dvě tedy 10 Kč .Přitom kvalitní minerálku Saguaro koupím v Lídlu za 6 Kč,Vodu TERRA v Kauflandu za 3 Kč.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.