Nejste přihlášen/a.
Dobry den.
Je nejaky duvod proc neohybat Cu trubky namisto pajeni kolinek apod.? Prijde mi to mnohem jednodussi. Ohybani myslim v domacich podminkach jen "pres koleno" . Jedna se o pripojeni radiatoru. Diky
Zkuste si ohnout 18mm CU trubku do pravého úhlu bez ohybačky tak aby se Vám nezalomila.
Pájení kolínek je mnohem jednodušší než to naohýbat a ještě aby to rozumně vypadalo.
Navíc cena kolínek je směšná.
Zdravím . Nezlobte se na mne , ale to jsou hrozné odpovědi. Nějakej rok už dělám topenařinu a na ohýbačku nedám dopustit. Dříve jsem měl mechanickou , nyní hydrauliku. Je to rychlejší , levnější a estetičtější než kolínka. Ještě bych řekl , že eliminujete špatně provedený spoj , ale mě spoje netečou. Trošku šikovný ruce a trochu praxe a dokážete ohnout na milimetr přesně. Až na 22 CU polotvrdá - tam už jsou trošku problémy. Ale 15 ,18 - super. Když dělám plyn v paneláku v bytovým jádru , tak z jednoho kusu . Akorát na koncích nalisuji přechody.
Myslím, že odpovědi nejsou s vámi v rozporu. Že to nejde bez ohýbačky přece připouštíte i vy.
figurek - když čtu že pájení je mnohem jednodužší nebo
Kdyt by to vypadalo ja bolavá noha.jednoduší a hezčí je dát koleno.
A hlavně se ti to nepovede ohnout přesně jak bude třeba.a za další ten material ve zlomu oslabíš nebo praskne - tak s tím prostě jako topenář nemohu souhlasit.
doplněno 06.03.14 12:23:Pokud se vás to nějak dotklo , tak se omlouvám. Já jsem to dal pod odpověď -parazit -ale nějak mi to skočilo až na konec. Ale z toho co jsem psal se dalo usoudit , které odpovědi jsem považoval za špatné. Přeji pěkný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.