Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohybani Cu trubek

Od: ttachy® odpovědí: 14 změna:

Dobry den.

Je nejaky duvod proc neohybat Cu trubky namisto pajeni kolinek apod.? Prijde mi to mnohem jednodussi. Ohybani myslim v domacich podminkach jen "pres koleno" :) . Jedna se o pripojeni radiatoru. Diky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste si ohnout 18mm CU trubku do pravého úhlu bez ohybačky tak aby se Vám nezalomila.

Pájení kolínek je mnohem jednodušší než to naohýbat a ještě aby to rozumně vypadalo.

Navíc cena kolínek je směšná.

hodnocení

Mam trubky 15mm. O cenu kolinek mi ani neslo. Jen mi to prislo rychlejsi.

parazit

Kdyt by to vypadalo ja bolavá noha.jednoduší a hezčí je dát koleno.

A hlavně se ti to nepovede ohnout přesně jak bude třeba.a za další ten material ve zlomu oslabíš nebo praskne

hodnocení

To jsem prave myslel, ze se to nejak oslabi v tom ohybu. Jdu tedy pajet. Diky

I když nepraskne, bude určitě mít v tom ohybu menší světlost.

Je to diskutabilní, cena kolen směšná, ale cena cínu je šílená.

figurek*
hodnocení

1x

Trubku ohnete jedině v ohybačce trubek. Přes koleno to nejde.

zbozi.cz/...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Nezlobte se na mne , ale to jsou hrozné odpovědi. Nějakej rok už dělám topenařinu a na ohýbačku nedám dopustit. Dříve jsem měl mechanickou , nyní hydrauliku. Je to rychlejší , levnější a estetičtější než kolínka. Ještě bych řekl , že eliminujete špatně provedený spoj , ale mě spoje netečou. Trošku šikovný ruce a trochu praxe a dokážete ohnout na milimetr přesně. Až na 22 CU polotvrdá - tam už jsou trošku problémy. Ale 15 ,18 - super. Když dělám plyn v paneláku v bytovým jádru , tak z jednoho kusu . Akorát na koncích nalisuji přechody.

hujer123*

Myslím, že odpovědi nejsou s vámi v rozporu. Že to nejde bez ohýbačky přece připouštíte i vy.

figurek*

instalatér píše dříve, než čte.

instalater*

figurek - když čtu že pájení je mnohem jednodužší nebo

Kdyt by to vypadalo ja bolavá noha.jednoduší a hezčí je dát koleno.

A hlavně se ti to nepovede ohnout přesně jak bude třeba.a za další ten material ve zlomu oslabíš nebo praskne - tak s tím prostě jako topenář nemohu souhlasit.

doplněno 06.03.14 12:23:

Pokud se vás to nějak dotklo , tak se omlouvám. Já jsem to dal pod odpověď -parazit -ale nějak mi to skočilo až na konec. Ale z toho co jsem psal se dalo usoudit , které odpovědi jsem považoval za špatné. Přeji pěkný den.

Proč s tím nemůžete souhlasit? Tazatel tu trubku chtěl ohýbat přes koleno, ne v ohýbačce.

pedro*

Dobry den reknete mi svuj nazor na to jestli by bylo mozne aby se po case neco mohlo stat naohybal jsem si plyn v byte cu 18 rucni ohybackou rems a pri revizi mne bylo vycteno ze plyn nesmi byt ohyban mel jsem tam ohyby 90 stupnu myslim si ze cim min spoju tim lip dekuji za odpoved

jabraka*
hodnocení

0x

Před několika lety jsem potřeboval ohnout několik měděných trubek do pravého úhlu,nasypal jsem do nich písek,ohřál autogenem a perfektně ohnul.Písek jsem pak vysypal.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]