Nejste přihlášen/a.
Chce zalohu na opravu koupelny i kdyz jeste nevime kde je zavada. O bjednala jsem dnes pana s kamerou.KDo a jak to hradi. Jsme bytovka Kde bydli 4 rodiny a na spolecnem fondu nemame finance. M inuly rok to resili v druhe polovine domu a hradili si to sami,ale s pani sousedkou neni domluva.Budu rada za odbornou radu.
4x
Zdravím . Já to chápu takto. Máte sklep , nad ním bydlí sousedka a vy bydlíte nad sousedkou. Kdyby tekl odpad ve vašem bytě , tak by s velkou pravděpodobností měla sousedka na stropě fleky a to by řvala. Zvlášť když má nově rekonstruováno. Vypadá to , že závadu na odpadech má ona sousedka ( asi špatně provedena rekonstrukce) a odnášíte to vy respektive váš sklep. Pán s kamerou vám toho asi moc neřekne. Pokud to má sousedka špatně napojené , tak to bude asi na odbočce a tam kamera nevidí. Pokud se sousedkou není rozumná řeč , tak vám asi nikdo nepomůže a tahat to přes úřady je velice zdlouhavé. Já jako instalatér bych si dokázal velice lehko poradit , ale vám to tu nemohu říci , neb je to na hraně. Být vámi , tak zatím nic neobjednávám , jelikož vám to asi nikdo nezaplatí .Ale nevím jak moc to teče u vás ve sklepě . Z jakého materiálu jsou odpady? Přeji pevné nervy.
Nezapomeňte , že máte jednu velkou výhodu. Bydlíte nahoře a voda do kopce neteče.
Koho je ten odpad? Že sousedčin začíná až těsně nad zemí v jejím patru? Máte odpad zakončený větracím komínkem nad střechou? V tom případě je odpad společný , neb sousedka má směrem dolů odpad a směrem nahoru přivzdušňovací potrubí.
Zdravím . Osobně si myslím , že by se dalo sousedce nařídit , aby si vodu vedla jinudy. Ale ... je třeba takto vyhrocovat vztahy? Chápu , že sousedka je kráva , ale jste malý barák a žít tam s někým s kým jste na nože není dobré. Proč si otravovat život špatnými sousedskými vztahy. Já vím , je tam ta voda co vám teče do sklepa. Zkuste si se sousedkou ještě rozumně promluvit , že není třeba nějakých vzájemných problémů které nemůže nikdo vyhrát akorát si můžete všichni uškodit. Přeji hodně štěstí v jednání a pevné nervy.
1x
Jaká je forma vlastnictví objektu? Kde se nachází závada? Až tohle uvedete, má cenu se otázkou zabývat, jinak jde o čirou spekulaci.
BTW, obvykle ten kdo něco objedná, ten také platí.
Jestli tomu správně rozumím a ten zmiňovaný odpad slouží výhradně vám, domnívám se, že sousedka má pravdu. Ovšem je povinna vám umožnit opravu a povolit přístup. To by mělo být nakonec i v jejím zájmu, jestli jí v bytě teče váš odpad.
Ale možná jsem jen špatně pochopil váš popis a všechno je jinak. To nakonec snad odhalí ta kamera. Přeji, ať všechno dobře dopadne a aby oprava nebyla příliš náročná.
Jsme jen dve rodiny nad sebou.
Volala jsem pravnikum,ale kazdy rekl neco jineho.Jeden rekl,ze obecne pravidlo plati,ze co ma kdo v byte to je jeho, S polecenstvi vlastniku ma jine pravidlaJde o to,ze sousedka ma oblozeny odpad dlazdickama skoro ke stropu,na tom jeste policky s obklladacek.Instalater ji rekl,ze toto ji nikdo do hromady neda.Vsude ctu,ze s tim musi kazdy pocitat,ze muze casem dojit k poruse.Rekla ze ji koupelna stala 100 tisic a chce na me zalohu i kdyz jeste nevime kde je problem. C ekam az zavola inst.s kamerou,ale jestli nam neumozni pristup budu muset asi volat policii,protoze domluva s ni neni.O mlouvam se ze reagiji stale na vase odpovedi,ale moc si nevim rady,tak ctu ruzne nazory,abych byla trochu v obraze.
0x
Opravu její koupelny by měla dle mého názoru hradit pojišťovna.
Rozhodně bych jí žádnou zálohu na nic nedal.
Čí majetek je poškozován tekoucím odpadem?
doplněno 05.03.14 14:35:Pokud sousedka v nedávné době dělala rekonstrukci koupelny, tak tipuji že závada bude na 90% u ní.
Nezdá se mi že by jen tak samo odsebe prasklo odpadní potrubí.
Momentalne muj,jelikoz tece do meho sklepa,kde mam ve zdi i elektrinu.Pani sousedku nic netizi,protoze ona v byte nic nema.Kdyby byla porucha u nas,nejde mi do hlavy,ze nema na strope zadne fleky.
0x
Jste zřejmě SVJ (družstvo?), je třeba uvést vlastníka domu jak kdo pak ví jaký bude postup. O dům jako takový se stará vlastník, tedy je třeba mu to oznámit a žádat nápravu, nevím, jak máte ošetřen postup při havárii, to znáte vy. Vy si jinak do společných prostor nemůžete zvát nějakého opraváře, hupky za předsedou, vlastníkem. Odpad je společný a budou to hradit i ostaní! Jinak při SVJ se podívejte na OZ - bytové vlastnictví, vlastník musí vpustit do bytu, jinak může nastalou škodu hradit on.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.