Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládka dlažby na bochánky

Od: lendak* odpovědí: 107 změna:

lepení dlažby na "bochánky" ,kvůli zvýšení výšky podlahy...natáhne tenkou vrstvu lepidla do toho zepát bochánků (asi 5) a dlažba 30x60...ovšem pod dlažbou jsou tím pádem prázdná místa...je to tak v pořádku...nerupne dlažba při chůzi?...díky

107 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

Nejsem odborník ani jsem tohle nikdy nedělal. Jen v bytě kde bydlíme jsme měli umělce řemeslníka co nám na podlahu dával dlažbu. Potud vše ok. Ten debil tam dal ale na střed jen ty bochánky (lepidlo nevím) a už krátce po začátku používání rupl na jednom obkladu roh asi 10 od okraje dlažby. Celé to upadlo. Prostě já bych to takhle už nikdy nechtěl

hodnocení

0x

Tento způsob pokládky nemůže dlažba vydržet. A už vidím nadšení dělníka který to takto bude pokládat.

Na "bochánky" se kdysi lepily obklady na stěny a i stím jsou problémy.

Nechápu proč se stále snažíte vymyslet jiné řešení než dorovnat výšku podlahy potěrovým betonem jak jsme Vám radili v minulé diskuzi.

doplněno 04.03.14 11:34:

Tak samozřejmě dělník Vám to nainstaluje jak si vy řeknete a klidně i s úsměvem.

Jen pak o to bude vyšší faktura.

V praxi se to tak nedělá, protože je to drahé, složité, nespolehlivé a nemá to prakticky žádnou životnost.

Dlažba musí být lepena celoplošně na výšku zubu hladítka a podklad se dorovná potěrovým betonem.

Pokud mermomocí chcete dorovnávat lepidlem, tak jedině tak že ho natáhnete v několika krocích.

Třeba 1cm pak necháte zatvrdnout a na to pak můžete lepit.

doplněno 04.03.14 16:28:

Je to Vaše podlaha a Vaše peníze.

Takže Vám popřeji hodně štěstí při používání takto položené dlažby.

Víc pravděpodobně nemá cenu nic psát

lendak*
hodnocení

mě nejde o to jak se tváří dělník a jaká je to pro něj námaha...mě jde o to,zda se to takto dělá v praxi a proč prostě lepidlo nenatáhne celoplošně pod dlaždici.

lendak*
hodnocení

on to dělá na terče..na bochánky ..natáhl vrstvu,pak naplácal několik bochánků(prý cca 9 ) a natřel ještě dlaždici lepidlem. ale když se podívám pod dlaždici tak jsou tam místa kde nochánek není,strčím tam pul prsty a je tam prázdno..takže se bojím,že pak dlažba nebude pochozí...ale prý se to tak dělává ,že se to lepí na tzv.buchty a jiný zas,že je lepší to podmáznout tou silnou vrstvou celé..a na to se taky názory liší,že prý když se to podmázne celé,tak to bude praskat..takže v tom mám guláš a taky nevím z jakého důvodu tolik lepidla dávat ve dvou nebo 3 krocích ,je to z duvodu času zasychání?(resp.silná vrstva lepidla v jednom kroku bude dlouho schnout)..to je ten důvod?

doplněno 04.03.14 12:05:

udělali jsme doma pokud...máti váží 98 kg...a plnou vahou několikrát skočila na jednu dlaždici, která je připevněna bochánky...a nic to neudělalo ,ani se to nehlo..neprasklo, takže snad to bude ok při normální chůzi...

doplněno 04.03.14 12:05:

oprava:pokus

yyy

...tak tam zkuste pustit kladivo co to udělá! Práci zdar a tý zbytečný víc.

lendak*
hodnocení

když hodím kladivo na dlažbu tak rupne i ta ,co je podmázlá celá...to není žádná zkouška přece...

doplněno 04.03.14 12:58:

poškodí se maximálně tak glazura dlaždice...

hop®
hodnocení

0x

Nesmyslný postup, pak Vám něco upadne na nepodlepený kraj dlaždice, spárovací hmota to nemůže udržet a můžete dláždit znova. Nedjbože kdybyste chtěla do podlahy cokoli přivrtat (zarážku na dveře, stojnu od poliček). Vy fakt máte "štěstí" na fachmany...

lendak*
hodnocení

Čekali jsme Hope a nepřijels..tak máš smůlu a my taky :PD

doplněno 04.03.14 12:37:

každopádně ta druhá podlaha se bude vyrovnávat už snad normálně...je tam asi cca 5 nebo 6 cm...to už snad dostačující vrstva pro normální potěr bez příměsi lepidla?...a taky ,proč se pořád diskutuje ,zda beton praskne při realtiv.tenké vrstvě když existují plastifikátory ,kterýma se může "vylepšit" aby nepraskl, nebo to kecám nesmysly?: D

doplněno 04.03.14 12:53:

posílám fotky dlažby...

doplněno 04.03.14 12:55:

ps:,jedná se samozřejmě o fiktivní dlažbu...pokud já jsem fiktivní osoba ,usuzuji logicky ,že i moje dlažba bude fiktivní...tady se jeden dozví věci : D

Pokládka dlažby na bochánky
Pokládka dlažby na bochánky #2
hudzi*

Dobrý den. Chtěla bych v bytě srovnat podlahu pod dlažbu, hledám ten nejsložitější, nejnespolehlivější, nejdražší a nejdelší způsob řešení. lendak :D :D :D

lendak*
hodnocení

...no a našla!: D

doplněno 04.03.14 16:07:

třeba tady píšou o vyrovnávání podlahy silnu vrstvou lepidla položenou tzv "na buchty"a nikde není uvedeno,že by to dělalo problémy

infobydleni.cz/...

hodnocení

0x

Bohuzel toto je naprosto spatne, dnes se poklada celoploste pouzitim hrebenu. Kdo umi, poklada bez hrebenu tak, aby byla dlazdice cela podlepena, ale to uz je vyssi divci

lendak*
hodnocení

Dakone...jenže oni tím lepidlem při pokládce zároven vyrovnávali výšku podlahy..proto to chtělo silnou vrstvu lepidla...jde dát tlustou vrstvu lepidla pod dlažbu celoplošně?.

doplněno 04.03.14 17:52:

další pokus...židle ...noha židle položená do místa kde není lepidlo...stoupla jsem si na židli ,jeden mi židli držel, a do místa bez lepidla jsem skočila na židli ,asi 3x.. tak silně ,že musel sousedům spadnout strop a zalezli do krytu,že vypukla 3 světová...kachlička se ani nehla...nejen že nepraskla,ale absolutně nic to neudělalo,dokonce se ani nepoškodila dlaždice...náhoda?

Sis nahoda. Staci kaz v dlazbe a praskne. Uz jsem to psal jinde, jestli rovnate plepidlem, tak jedine po vrstvach. Jak pisi kolegove, oslovte firmy pres poptavkovy portal. Oni Vam navrhnou postup, za ktery budou drzet zaruku. Doporucuji se obratit na zname a zjistit, se kterou firmou maji dobre zkusenosti

lendak*
hodnocení

to je právě ten problém,že tohle jsou pracovníci z firmy...xD

Chapu, tak je vyhodte a nechte to udelat nekoho, kdo to umi. Mate tady spoustu vlaken, tak poptejte firmy, zeptejte se na postup, jakym to budou resit a vlozte sem. Tay Vam to zkouknou radci, kteri delaji leta v oboru. Nic lepsiho asi nevymyslite. Ja si vse radeji delam sam po zkusenostech pro stavbe domu.

yyyy

...za tohle bych je hnal taky rychle pryč. V jednom bytě u nás to taky měli tak udělaný. Všude měli díry za chvilku jak po světový válce. Děkuji nechci. Ale kdo má dost peněz, tak proč né, alespoň bude dost práce pro druhý.

hudzi*

S Váma je to prostě brutální story. To by bylo skoro na pořad "Jak se staví noční můra" :D

Ano, mohla jste to jedním tahem srovnat betonem za 2000 i s prací a na to lepit dlažbu tak jak se má, ale Vy jste si prostě řekla: NE! já to udělám po svojem ženským rozumu uplně k svini. :D

Při tomhle buchtastajlu totiž není problém jen v dutých místech, ale především v tom, že tím že to lepí na takový karpaty tu dlaždici nikdy pořádně nedomáčkne a ani nemůže, páč by mu to celý sjelo někam do riti. Dřív nebo pozdějí vám to začně odskakovat, to je tak jistý, jakože zítra ráno vyjde slunce nad Alabamou. :)

lendak*
hodnocení

Hope,Hudzi,Dakone...tak se dívejte:(...jsme to vytrhal a ted čistíme nožem dlažbu aby šla ještě použít...posílám foto...a až nám někdo odstraní ty bochánky,tak mi poradte co pak...chce to tak dorovnat o cca 2 cm...s dlažbou to byly 3 cm...já už se na to asi fakt vykašlu...ale moje chyba to není...chyba se stala už na začátku..kdy nám zedníci špatně spočítali výšku dorovnání...prý 3 cm...a nakonec to vychází na 4 -4,5 cmdohromady...tohle kdyby už prvně dobře spočítali,tak se dal jen potěr a tlouštka by byla v pohodě...takhle strašili že je to málo...že leda smíchat potěr s lepidlem...a takhle se to táhne ..jedna chyba navazuje na druhou...a k tomu každej řemeslník to dělá po svým a hlavně špatně...a to já poznám až už je hotovo...takže nemám šanci zhodnotit zda se pouští do něčeho co bude v pořádku nebo ne...

Pokládka dlažby na bochánky #3
hudzi*

Jáj...už to uplně vidím... jedna půlka odskákaná, druhá půlka popraskaná. :D

Srovnejte to pytlovaným EBFkem, to bude ve Vašem případě nejschůdnější varianta.

hudzi*

Ještě je tu jedna varianta...i když není moc košer, už jsem ji parkrát použil a drží:

nalepit první vrstvu dlažby naruby (pokud možno neglazovanou/slinutou) a na tu pak až nalepit finální vrstvu. Ale jestli bych si to sám dovolil použít v ploše, toť otázka, nejvíc jsem tak dělal cca 3-4 m2.

lendak*
hodnocení

tolik dlažby nemám Hudzine..zbláznil ses: D...tady píšou o tom EBF potěru,že má minimální možnost prasklin díky přesným plnivům...to je hezký...ale píšou o prasklinách...což znamená ,že to fakt může praskat tyhle potěry...a to mě na tom děsí...že to rupne při té tenké vrstvě a bude to taky naprd...ted jdem četla paní,co zas dali na beton nivelačku..dodrželi všechny postupy ,zrání.penetraci..dilatace ...vybrali dražší a kvalitnější materiály a stejně nivelka rupla páč nevydržela pnutí pod dlažbou bo co...takže záruka není nikde a to mě na tom štve,že je to vlastně vždycky taková zkouška esli to klapne a bude to dobrý nebo nebude...Do you understand me?: D

doplněno 05.03.14 00:45:

dumachalupa.cz/...

si to přečtěte sami..že ani nivelačka není ničeho záruka...a tohle mě fakt štve:(

doplněno 05.03.14 00:49:

nebo tady..nechali si udělat beton.podlahu od odborníka..a taky na houby: D..a vy mi porád vyčítáte že nikomu nevěřím a nakonec rozhodnu špatně...jenže vidíte že i chlapi jsou bezradní..natož já...krásná mladá dáma: D

doplněno 05.03.14 00:49:

poradte.cz/...

Vam je opravdu tezke radit. Kolik firem jste uz obvolala? Vy chcete vyrovnat vrstvu pod dlazbu, proc vam nejaka mikro prasklina vadi? To preci nebude videt! Nemate to jako pchozi vrstvu. Podivejte se po nekae hmote vystuzene vlakny, jestli nechcete zadne praskliny, nemam s tim osobni zkusenost, protoze se mi to zda zbytecne, ale treba tu nekdo referenci ma.

Napr: supellex.cz/...

Toto je do 20mm v jedne vrstve, takze by Vam to mohlo vyhovovat.

V odkazech uvadite situace, kdy doslo k chybe, ale pravdepodobne z jinych pricin. Podlahu pred aplikaci Vas je nutne sbavit prachu (vysat) a dukladne napenetrovat. Tady Vam na poradne nikdo zaruu neda.

Mimochodem to lepeni na buchty co Vam udelali vysvetluje, roc se vam neodlomil roh, nastesti dali buchty i tam.

asd*

Tak např. v Německu by tohle s firmou vyřešili tak, že by to firma v rámci reklamace komplet vybourala a udělala od základu znova. Tohle je prasárna. Pokud to je oficiální zakázka (reklamovatelná), tak je to můžete nechat předělat. Pokud to je "per huba" tak nejrozumnější bude vyhodit je (samozřejmě už jim nic neplatit) a na dodělání vzít lepší firmu.

lendak*
hodnocení

máte pravdu pánové...nezaplatím jim nic...já přece nemůžu přezkoumávat jakou metodou mi co řemeslník dělá ,jaká je dobře a jaká je špatně...přijedou dva z firmy..ano my vám to uděláme a položí mi to na buchty...ach jo...ted škrábeme ručně 34 dlaždiček aby se daly ještě použít...nemám slov...ale co teda ted..je nutný dorovnat podlahu..což vychází ted na cca 2 cm ..ale čím...Prince Color někdo doporučuje ,jiný zas že ten né,že popraská...bojím se už udělat cokoliv...:(

asd*

Jsou postupy jak se to má dělat - najděte si je ať máte 1. argumenty co firma udělala špatně a proč za to nedostanou zaplaceno 2. jak to po nich co nejlíp opravit

ad 1 když se budou cukat tak stačí navrhnout znalecký posudek jestli dlažbu položili správně nebo ne s tím že pokud je položená špatně tak ho zaplatí.

Oprava - buď si najděte jak postupovat, nebo najděte projektanta a ten vám řekne co s tim. Obecně dlažbu i ty buchty sundat, vyrovnat podklad a dlažbu položit znova, lepit celoplošně na hřeben.

lendak*
hodnocení

asd: přesnmě takto si to představuju ...jenže jsou tam dva problémy ..čím ty buchty a lepidlo z podlahy sundat beze zbytku...a čím podlahu vyrovnat,když se jedná o vrstvu cca 2 cm...tak aby nový potěr nepopraskal...doporučíte nějaký konkrétní?...děkuji

Na to nekteru remeslnici prave spolehaji. Obecne naopak prezkoumavat musite, jestli chcete mit dobre odvedenou praci. Bohuzel. Uz jsem Vam to psal nekolikrat. Ve vsech vlaknech mate spoustu dobrych rad, protoze reseni je nekolik. Vykaslete se na vyhledavani problemu na insternetu a najdete si postup, jak to udelat spravne a smele do toho

lendak*
hodnocení

tak tu byl další zedník a navrhuje srovnat nerovnosti nivelkou...cca 1 cm..a zbývající 1 cm dorovnat lepidlem pod dlažbu tím že lepidlo natáhne na celou plochu místnosti...cooo na to vy pánové?: D,...nebo jde dát vrstvu nivelky 2 cm? a které?..

doplněno 05.03.14 16:52:

Jste tu někdo...?...Pokud by tu podlahu dorovnali tím potěrem Prince color...musí se dát ty bochánky pryč i s tou vrstvičkou lepidla na zemi?...nebo se bochánky můžou "zalít" potěrem a nic se nestane...A další dotaz..přidávat do tohoto potěru i plastifikátor stejného názvu?..

hudzi*

Už opravdu naposledy se vmísím do tohodle vlákna. Lepidlové buchty nechte na místě a celý to srovnejte pytlovaným EBFkem...na plastifikátory bych se osobě vyprdl, do záměsové vody si přidávám trochu penetrace, možná zbytečně, nevím, dělám to tak ze zvyku a problémy nemám. Udělejte to přesně takhle a už nad tím nepřemýšlejte. Když se Vám tam objeví nějaké trhliny, tak hlavně nepanikařte, je to byt, nezatěžovaná podlaha, pokud ten betůnek nebude odskakovat, je všechno tak jak má být.

lendak*
hodnocení

Hudzi..už jsi mi chyběl..kdy přijedeš?: D. už se zeptám jen na jednu otázku...víc jich nemám mě můžeš veřit :D...takže bochánky nemusím likvidovat?...takže je jen zaplácneme potěrem EBF Prince color...,ale ty plastifikátory uplně nazavrhuješ?...jakou penetraci tam přidáváš a kolik?...a taky čím penetruješ podklad pod potěr?..děláš dilatace kolem stěn?...jak dlouho potěr bude schnout a zrát?...mám ho pár dní vlhčit?...a jakým lepidlem pak lepíš dlažbu?...malinko se mi otázečky rozrostly,ale je to k dobru věci,že..vše má své postupy:*D

Bochanky odsekejte majzlikem a kladivem. Nemusite to sekat uplne do cista do cista, ale takove hrby by jsem tam rcite nenechaval.

lendak*
hodnocení

tak a bochánky jsou pryč...a zůstalo tohle...viz foto...může to tak zůstat pdo ten potěr?...

Pokládka dlažby na bochánky #4
edyss*

Já to teď řešil před dvěma měsíci u sebe doma v jedné místnosti (sušárna 19M2). Nechtěl jsem tam dávat nivelačku výška zhruba 2-2,5cm, tak jsem podkladní beton vysál a napenetroval. Potom jsem natáhl hřebenem s výškou 6 lepidlem na dlažbu nějakou plochu a ještě do mokrého jsem dal beton (který jsem si namíchal v míchačce) a vyrovnal do roviny. Na tom mám dlažbu 30x30.

zakus*

Ano, toto je způsob, který 100% funguje *palec*

doplněno 08.03.14 18:58:

Odpověď od @edyss. Natáhnout hřebenem lepidlo a do toho beton na srovnání,

lendak*
hodnocení

zakus: který způsob 100% funguje zakusi?

hudzi*

Jeden den to CELÉ napenterujte třeba tím Duvilaxem naředěným 1:4 a nechte do druhého dne proschnout. Druhý den začněte míchat potěrák od Prince Color + na pytel přilejte třeba decku/dvě neředěný penetrace a před vylitím na podlahu ji ještě navlhčete rozmíchanou penetrací. Srovnejte do požadované výšky a roviny a voilá podlaha je hotová. :)

Jestli už to ani tentokrát nedopade, tak...

hubas*

Nechápu v čem si pomůžete, když aplikujete potěr na čerstvě nanesenou vrstvu penetrace. K vytvoření adhezního můstku, což je podstatou penetrování, musí být vrstva penetrace suchá!

lendak*
hodnocení

tak suchou penetraci nebo vlhkou jako drákulovu nevěstku?... promyslete to pánové nebo založím další otázku ,znáte mě *fn* :D

lendak*
hodnocení

při téhle variantě je dobrý to,že by už nebyla nutná nivelačka ,páč by to šlo dát do roviny...ale zase se bojím,že tak tenká vrstva ..(místy jen 1.6 cm) pak bude praskat... *plac*

doplněno 08.03.14 22:30:

pro hudziho

hudzi*

Nic vám praskat nebude, nebojte se. Hopíkův postup bych taky celkem bral, je na Vás pro co se rozhodnete. Faktorem špatně provedené podlahy není praskání, ale odskakování. :)

Co se penetrace týče...penetrovat vždy a všechno! Není nad penetraci! To jsou hesla kterýma se řídím. :D

hubas*

Hudzi, já se nepřu co se penetrování týče, ale jak jsem psal...penetrace musí být suchá. Jak jednou zaschne, následná vrstva je nejen zbytečná (hlouběji se již přes předešlou zaschnutou vrstvu nedostane), ale dokonce nežádoucí (zhoršená přilnavost) To je jako chtít něco přilepit k tekutému podkladu!

lendak*
hodnocení

.hubasi: .byl tu jeden a ten říkal..platí vždycky zásada "mokré do mokrého!..."...píšou to i podlaháři..tak včil nevim: D

hudzi*

Já tomu rozumím, tak nějak...ale beton nebo cokoliv jiného je lepší vždycky dávat na navlhčený podklad, někdo vlhčí vodou, já vlhčím penetrací, možná zbytečně, ale při ceně penetračních nátěrů je to nula nula nic a nikdy se mi nestalo, že by mi něco nedrželo. Možná to není tím vlhčením penetrací, ale já už jsem na to tak zvyklej a nehodlám pokoušet osud. :D

lendak*
hodnocení

Hop a Hudzi: přece jen to asi necháme vykopat tu vrstvu (potěr smíchaný s lepidlem)...a tím pádem bude celková vrstva větší ..vycházelo by to místy 3,6 cm - 4,5 cm...a včil kuci poradte jaký potěr nebo beton použít...klučina z firmy mi nabízí toto řešení: posílám a cituji jeho email:...

na betonování podlahy mám dva návrhy. buď betonovat písek a cement a nebo beton s pytlů.

Za prvé - písek + cement + plastifykátor

materiál by byl 1 100,-

Za druhé - beton s pytlů + plastifykátor

materiál by byl 2 300,-

...myslí tím beton z betonářky? bude to vhodný pro tuto tlouštku 3,6 -4,5 cm? aby to přilnulo tedy, jak píše hudzi...

hop®

Nezlobte se, ale to už fakt nééééé. *stop*

Když říkám, že bych to nevykopával, tak ode mne nechtějte radu co dělat po vykopání. Protože si pravděpodobně opět budete stěžovat, že to máte křivé a drahé, že to řemeslníci zprasili a Vy jste opět vyhodila peníze do žumpy... *nevi*

doplněno 09.03.14 15:09:

Už v jednom z Vašich prvních dotazů jsem říkal, že je nesmysl sehnat řemeslníka a pak mu vnucovat technologii, kterou neumí. Že je lepší sehnat řemeslníka, zeptat se ho na JEHO navrhovaný postup a materiál (ten zde případně před začátkem práce zkonzultovat) a zjstit, jestli na na svoji práci dá záruku. Vzpomínáte?

lendak*
hodnocení

jenže vrstva 1.6 cm..je málo...prý to nepřilne a je lepší udělat silnější...Hope, jak bylo v hospodě?: D

doplněno 09.03.14 15:04:

Hopčo..jenže to taky není tak jednoduchý,,,chlapi to odmítaj dělat tvým zpusobem páč s tím nemají zkuše.a prý by za to pak nemohli ručit...není to tak lehký někoho sehnat kdo mi to udělá jak to mám ráda..teda jak to má být jsem myslela: D

hudzi*

"není to tak lehký někoho sehnat kdo mi to udělá jak to mám ráda"

to bych se divil :D :D :D

lendak*
hodnocení

no však ano...a proto píšu,že mi navrhuje to odkopat a dát jednu vrstvu betonu... ..a pak tu čtu mi ..":to už fakt nééé já to vzdávám..."...

tak co mám dělat?. D když to udělám dle tvé rady,tak na to nikoho neseženu...a když to udělám dle někoho jinýho, tak se hned čílíš,že nemá smysl mi radit...chápeš?: D

hudzi*

Jestli máte na výběr z těhle dvou variant, tak bych volil číslo 1. U čísla dvě nevěřím že cena za materiál bude 2300 Kč...spíš tak dvojnásob.

U čísla jedna myslí, že před barák postaví míchačku, dovezou fůru písku, půl palety cementu a budou míchat a nosit nahoru kde to budou rovnat do požadované výšky a roviny. Není to uplně blbá varianta, to vůbec ne, ale budete platit jejich čas strávený postáváním u míchačky, namísto varianty dovozu hotové směsky z betonárky, Z betonárky by ta směs vyšla na dejme tomu do 1000 Kč, takže cena za materiál +- stejná, ale kvalita betonu nesrovnatelná a rychlost jakbysmet.

Stejně mi ale přijde zbytečný kopat pryč to co už tam máte, samozřejmě jak už psal Hopík, záleží co dokážou tamní fachmani zvládnout a pod co se podepsat. :)

lendak*
hodnocení

no právě...takže ted fakt nevím...leda to odkopat a pak poprosit(asi na kolenou) pána co nám radil smíchat potěr s lepidlem jak HOP...ten má firmu a slíbil nám už tenkrát,že nám to udělají..ale nějak k tomu nedošlo..pro ně jsme malá zakázka a nemají na nás čas...ALE mají zkušenosti s potěrem + lepidlo jak Hop...takže by to mohli srovnat aspon trochu do roviny a pak by stačila kapička nivelačky a bylo by to...Spoléhat se na něj ale nedá...jednou slíbí a pak stejně nepřijde ani se neomluví *bum*

hudzi*

Zásadně radím: nic nekopat! Jakej by mělo smysl odkopat potěr s lepidlem a nahradit ho zase potěrem s lepidlem? Dorovnejte to tím pytlovaným potěrákem, pro klid duše smíchaným s plastifikátorem a nikdy to němůže udělat nic špatnýho. Věřte mi. Tohle je takřka můj denní chléb a to se tím ani neživím. :D

lendak*
hodnocení

: D hlavně ,že se tím neživíš hudzine a je to tvůj denní chléb: D...víš co ,mě tak napadlo,že bude lepší to vykopat a dát to tam znovu to samý..přesně jak píšeš! jsi dobrej!: D ..akorát silnější vrstvu..a zkusit to víc vyrovnat a ne jen rozetřít...chce to někoho, kdo tohle zvládne..protože ta směs jak psal Hopča ,je těžká na vytvoř.rovinatosti..ale určitě šikovnej zručnej chlap bysi s tím poradil...jenže kde ho vzít a nekrást: D ..kdyby se to vykopalo ,tak by vycházela vrstva 3,6- místy až 4,5 cm a to už je přece jen nějaká vrtsva a ne jen slabounká vrstvička nalepená na předešlou...

...ale je mi jasný,že budu horko těžko hledat někoho ,kdo je dostatečně zručnej a ví jak na to,aby i s touto těžko zpracovatelnou směsí dosáhl org...teda roviny : D...

jinak včera jsem oškrábala asi 50 dlaždic totálně uschlého lepidla..necítím žíly na rukách..ale dlažba i obklad zachráněny...ruce mám na hadr rozedřený a bolavý ,že neuzvednu ani vlastní nadro. doufám,že nemusím vyškrabávat každou tu mřížku na rubu dlažby nebo mě odvezou.

hudzi*

Jako firma máme provoz o podlahové ploše cca 3000 m2, barák je to ze socíku kdy platilo že centimetr není míra, takže to tu teď dávám dohromady, aby to bylo zábavnější, vše se dělá za provozu. :D Rovnání podlah a zdí je tu na každodením pořádku, věř mi, že na tom už jsem se vycvičil víc než dost. :) Nemluvě o přestavbě bytu a domů rodičů i příbuzných, kolegů atd. :D Hlavně a především se tu musí dělat tak, aby to stálo co nejmíň, bylo co nejrychlejší a vydrželo co nejvíc (aby se tu při prvním přejezdu paleťákem s dvěma tunama nerozsypala celá chodba) takže ti ponůkám pouze odzkoušené metody které vydrží. :) Jestli to celý vykopeš, tak se vykákni na nějaký pytlíkování betonu s lepidlem a dej konečně na mě a můj potěrový beton přímo z betonárky, nejlépe ZAPA. :) Uvidíš tu krásnou rovinu, rychlost pokládky, tvrdnutí a ten krásnej nezničitelnej monolit co ti tam pak vznikne. :)

lendak*
hodnocení

no jo..ale beton z betonářky...to bude obyč.beton a ten je vhodnej pro tlouštky 5 a více ne? pro menší tlouštky je vhodnej potěr ne?: D...nebo ne?: D...v tomhle mám pořád guláš...páč si dobře pamatuju že tu někdo psal,že beton praskne když není aspon 5cm a víc...a taky netuším jak takovej namíchanej beton objednat...jak to vytahat do 3 patra...než dojedou a nanosej to bude tvrdej : D..a taky kolik lidí k tomu bude potřeba...to se všechno taky prodraží nebo se pletu?...já vůbec netuším jak tohle zařídit...a taky v čem je beton z betonárky lepší než potěr pro tenký vrstvy kromě financí?...má nějaký výhody funkce oproti potěru?..netuším jak bych to zařizovala beton primo z betonářky...to je práce pro chlapa v rodině a my tu žádnýho nemáme *tuc*

hudzi*

ne ne ne ne ne...vy potřebujete POTĚROVÝ BETON který Vám tam samozřejmě namíchají taky, ZAPA to značí tuším-li správně CP25. Zavoláte do Vaší pobočky, že chcete 0,7 m3 (za předpokladu že to zase celý vykopete) CP25 a kdy by Vám ho byli schopni namíchat. Na smluvený čas tam přijedete (vy, Váš zedník, nebo firma touto činností se zabývající) s vozíkem/valníkem, oni vám to tam chrstnou, vy s tím přejedete ku domovu, kde to budete lopatou házet do kýblů a ty nosit na místo do bytu kde už to bude další persona roztahovat do požadované výšky a roviny, dle předem připravených vodítek. Prodraží? Samozřejmě že se to neprodraží, ba naopak. 0,7 m3 z betonárky vyjde dejme tomu na 1000 Kč, stejné množství z pytlů vyjde tak na 3000-3500. Beton z betonárky má oproti míchání z pytlů (krom ceny) výhodu v tom, že ta směs je celá stejné konzistence, takže vám vznikne pěkná stejnorodá deska, čehož pytlema nikdy pořádně nedosáhnete. 0,7 m3 to je dejme tomu 40 kýblů...ano někdo to bude muset vynosit nahoru, ale to ty těch 40 pytlů betonu taky že? Akorát že nad tím mícháním pytlíku nahoře někdo ještě stráví pěknej čas, kterej vy samozřejmě zaplatíte. Chápala?

hop®
@hudzi, podle mých zkušeností betonárky dělají násobky 0,3m3 a 0,5m3 a jejich kombinace, takže lze objednat buď 0,6m3 nebo 0,8m3. Ale to je jen technická poznámka, aby tazatelka nebyla překvapena, kdyby ji odmítli naložit těch 0,7m3...
hudzi*

ZAPA to má myslím po 0,25 :) Však to už jí eventuálně vysvětlí přímo na pobočce...no jsem zvědav jestlivá se dožiju dne, kdy bude mít tůhlevaď slečna hotovou ložnici...to bude pomalu na ohňostroj :D

hop®

Jo, v tý ložnici a hned to podpálit :-D

Možná kdyby si tazatelka za každého aktivního rádce z poradny a za každého řemeslníka který se na tom "podepsal" dělala čárky na zeď, měla by vymalováno :)

:D, tak ted jste me opravdu pobavil, rikal jsem si, ze uz do tohoto vlakna prispivat nebudu, ale neda mi to :). Tohle je take dobry zpusob jak to vyrovnat a doufam, ze bude tazatelka konecne spokojena s resenim :)). S carkama na zed opatrne, nedavno jsem se dival na film Vratne lahve, tak aby si navstevy nemysleli, ze ty carky jsou za neco jineho *ua*

lendak*
hodnocení

Dakone tož,: D...jsem slušné perverzní děvče z malého města: D

takže bud potěr smíchaný s lepidlem...nebo potěr s plastifikátorem...anebo potěr z betonářky...

sehnala jsem pána co si troufne na ten Hopův potěr s lepidlem...vyrovnat ho do roviny...a zas mám dilema: D

já tomu z betonářky moc nevěřím z toho důvodu,že pokud by byl ok,proč by se pak pro menší tlouštky používala Hopova směs potěru s lepidlem?..vysvětlí mi to někdo.?: D..proč teda Hopík vyrovnával touto směsí..když mohl objednat potěr z betonářky...já to nk nechápu a čekám fundované objasnění situace:D *nevi* *andel*

Tak to se zeptejte hopa. Hadal by jsem, ze by se nechtel delat s vykopavanim stare vrstvy. Poteru z betonarky by jsem se nebal, kazdy poter je urceny pro jine tloustky, to je normalni. Betonarka dava zaruku na vetsi, silnejsi vrstvu

hop®
K variante opetnein vykopani podlahy uz jsem v tomto vlaknu rekl sve. Take jsem uz rikal, ze smes lepidla a betonu pouzivam hlavne na mensi plochy a objemy, treba vyrovnami schodu u najezdu do garaze, prechod mezi zamkovkou a puvodnim chodnikem. Tam, kde jde tenhle beton do temer nulove tloustky a je potreba, aby se diky lepidlu prichytil k podkladu. Byva to "hracickovani", pri kterem by mi kvalitni beton z betonarky tuhnul pod rukama, navic nekam jet pro tretinu kubiku a pak puku vyhodit je trosku nesmysl, to si radsi rozmicham pytel nebo lepe pisek s cementem...
doplněno 12.03.14 00:53:

Jen si ještě dovolím upřesnit, proč to lepidlo do toho betonu. Lepidlo ke staršímu betonu přilne, stejně jako k mnoha jiným podkladům, proto lze dělat touto směsí tenčí vrstvy. Nejde tedy v první řadě o výslednou pevnost této směsi, ale především o její spojení s podkladem. A nový beton ke starému podkladnímu betonu (nebo čemukoli jinému) nepřilne, i kdybyste tam vylili cisternu penetrace, vždy to budou dvě nespojené vrstvy. Proto si dovolím směsí betonu a lepidla dělat se zárukou třeba venkovní namáhané nájezdy (s tloušťkou v podstatě do nuly) do garáží na původní beton klidně i bez penetrace, to lepidlo ve směsi obě vrstvy spojí.

A proč se s touto směsí blbě dělá? Protože právě díky tomu přilnavému lepidlu se tato směs chytá kýblů, lžíce, latí i rajblíku, a to co zůstane na vercajku je nutné průběžně do podlahy doplňovat, aby tam nebyly díry. U betonové podlahy z kvalitního potěráku s rovnou latí jsem schopen udělat rovinu s odchylkou třeba milimetr, bez výraznějšího úsilí. Ale s touto směsí je to fakt opruz, tam bych milimetrovou přesnost na velké ploše asi nezaručil, předem bych připravil zákazníka na nutnost investovat ještě do pytlíku nivelačky...

To jen pro upřesnění, pokud někdo nepochopil princip fungování této směsi, a pro kolegy. kteří si ještě práci s tímto matrošem nevyzkoušeli...

lendakkk
hodnocení

Hopčo...a taky si psal,že při tvých zkušenostech s touhle směsí bysis už troufnul i na větší plochy...můžeš , prosím tě, popsat postup, jakým tuhle směs (potěr smíchanej s lepidlem) rovnáš do roviny?..našla jsem pána co si na to troufne..ale je lepší, když někdo zkušený poradí jak nejlíp s tím pracovat ,aby to bylo v rovině...

Hadam ze jako s jakymkoli materialem. Nastavite si neco rovneho, dlouheho do roviny konecne podlahy jako voditka, smes date mezi to a budete stahovat lati do roviny prave prejisdenim po tech voditkach

lendak*
hodnocení

Hadam ze jako s jakymkoli materialem. Nastavite si neco rovneho, dlouheho do roviny konecne podlahy jako voditka, smes date mezi to a budete stahovat lati do roviny prave prejiždenim po tech voditkach

// aha tak snad mu to tak nák pujde s tou směsí..když jde dát do roviny lepidlo samotný tak proč by nešlo lepidlo s potěrem...že jo..

Pujde, ale byt Vami tak by jsem si to ohlidal :)

lendak*
hodnocení

tohle mi odpověděli z betonářky...tlouštku má špatně...bude to cca 4 - 4,5 cm

Dobrý den,

pokud byste chtěli namíchat potěr na betonárně _ není s tím žádný problém ( jedná se o označení CP 15 Dmax4 ).

Otázkou je konzistence ( S1 _ suchá směs , S2 _ zavlhlá, S3 _ tekutá ).

S1, S2 - si můžete dovést na vozíku a S3 se většinou dopravuje v autodomíchávači.

Co se týče množství tak mi to vychází na 0,4m3 betonu při tloušťce 2,5 cm.

Nevím, jestli podlahu máte v RD nebo v paneláku _ jen kvůli přemístění betonu . Pokud je to v patře _ pak se běžně používá stabilní čerpadlo na beton ( což jsou další náklady ) a nebo se to vynosí v kýblech.

Z osobní zkušenosti vím, že i v kýblech se dá cca 0,5 m3 ve dvou lidech celkem v pohodě zvládnout _ do prvního patra.

Takže asi nejlevnější bude si nechat namíchat cca 0,4m3 betonu v konzistenci S2 ( zavlhlá _ tzn. neteče a drží tvar ) _ dovést si na vozíku _ vynosit do místnosti a stáhnout lištou _ akorát pozor na rovinu, aby jste to pak nemuseli přebrušovat ! ( na 3 cm to bude trochu problém ).

doplněno 11.03.14 11:10:

a patro má taky špatně...bydlíme ve 3 tím: D

To je na Vas. I material na smes doporucovanou hopem budete muset nanosit, akorad na to budete mit vic casu. predpokladam, ze vytah nemate. Tazke se nadrete vic, ale nemozne to neni. Jestli nepotrebujete setrit, tak si to nechte dovezt domychavacem s pumpou, jinak poprosit kamarady a nosit.

lendak*
hodnocení

aha aha..už mám jasněji Hopiku...víš co mě ještě napadlo...co to udělat takhle...ale vymyslela jsem to já,takže to ber s rezervou a hlavně se nesměj!: D... že by se to vykopalo, podklad (starý beton) řádně napenetroval ...a na to by se prdla tenká vrstva lepidla...(nevím jestli flexi nebo normálního a jak tlustá vs tenká) ...a na to vylít beton z betonárky ( 4 cm ) a na to už jen penetrace a lepit dlažbu...co ty na to?: D

lendak*
hodnocení

jo jo..chápala...tak aspon vím jak to objednat a dovedu si to přestravit..díky moc Hudzi

doplněno 10.03.14 23:04:

oba ste dneska opravdu vtipní.: DD ...nakonec to eště šeci u nás oslavíme ,pro hudziho i s ohnostrojem,aby nebyl zklamanej : D

ale jak to tak vypadá bude spíš 3 světová..tak nevím zda ty kachle nevydláždit spíš do protiat.krytu *pivo*

hudzi*

Přistavení čerpadla bývá kolem 3500 a tím tříčtvrt kubíkem byste to tak maximálně zašpinila :)

Pokud se Vám to nechce nosit v kýblech, tak za nějakých 250 kaček se dá půjčit elektrický vrátek kterým si to pohodlně vytaháte až nahoru. :)

lendak*
hodnocení

Hudzi seš tutuk?...jsem včil mluvila s podlahářem a on zas tvrdí,že beton.potěr z betonářky je horší než pytlovanej potěr pro menší tlouštky..páč prej v tom pytlovaným je víc chemie,víc vláken nebo čehosi...nebo říkal vylejt to anhydritem v té 4 cm vrstvě...Ptala jsem se ho i na ten potěr Prince Color a s tím prý zkušenost nemá...ale že se míchat s ničím(dulivax) nemá..prý to výrobce nepřipouští bo co...ach jo...mě asi praskne hlava *zed*

hudzi*

:D :D :D k tomu prostě už nemám co říct :D :D :D

hudzi*

Jsem si teď tak vzpomněl na mýho tatíka, když byl u známýho, doktora a stěžoval si na špatnou práci jednoho projektanta...ten doktor ho tak přátelsky chytl kolem ramen a povídá "Milej pane, já tyhlety ču...y znám všechny, ale tohle jste vybral toho nejhoršího" :D Já třeba nechápu ty balíky ze Skansky aspol, že ty metra a mosty dělaj z betonu z betonárky, dyť je to uplně nahovno, nejsou v tom vlákna a kdovíco ještě, že si ti volové radši neobjednaj kilometrovej vlak pytlovanýho a k tomu vesnici Deziderů a Laců s míchadlama co to tam budou po kýblích valit. :D

:D tak ted jste me rozstrelil *smich*. Ja si myslim, ze by si to mela tazatelka predevsim ujasnit sama se sebou. mam pocit, ze to nikam nevede. Klidne, at pouzije pytlovany poter, ono to bude fungovat take :)

lendak*
hodnocení

Hudzine ne*ser: D...hele ¨včil jsem mluvila s dalším..(zadala jsem si poptávku víš): D takže se mi ozývaj to je co!: D...no a pán kousek od nás mi nabízí tuto možnost...: beton kterej si namíchá on sám přímo u nás ..písek atd...tak se ho ptám,zda má nějaký tajný recept pro beton určenej pro tyto tlouštky...a on že to podle oka namíchává,že to vidí přímo když to dělá co tam přidat atd... dělal už spostu podlah i sám sobě...A tak se vás ptám pánové: MÁM MU VĚŘIT?: D..já už totiž fakt nevím komu věřit!: D

hudzi*

Nebál bych se toho, za předpokladu že mu je tak 50 let a víc. Tyhle týpci jsou většinou ještě ze starý školy, kdy nebyly tyhle pytlovaný blbosti a taky to šlo...když se zrovna moc nebumbalo. :D NICMÉNĚ si nadále myslím, že hotovej produkt z betonárky je stále ve vedení. Takhle Vám tam před barákem vy...e fůru písku, cement, míchačku, budete mu tam muset dotáhnout vodu, elektřinu, pak se tam s tím bude x hodin motat...jestlivá se na to nevyprnout a nedovézt hotovej že?

lendak*
hodnocení

no právě..ani na sebe nechci tímto veledílem upozornovat před celým barákem:/D..a netuším jak by dovezli ten hotovej z betonářky...to bude taky zajímavý...když před barákem postaví avii s nákladem betonu: D...navíc budu muset platit další lidi...odvoz,vytahání do 3tího patra a dalšího co bude muset rychle uhlazovat dílo...já fakt nevím:(

eště mi nabízí jeden pán, že to udělá s tímto pytlovaným ..co na to kdo říkáte? : D

stavomarket.cz/...

doplněno 11.03.14 18:31:

Hope,Hudzi,Dakone...víte co nechápu...proč pytlovanej potěr ,kde jasně píšou,že je určenej pro takovou nebo makovou tlouštku ..praská...a musí se ještě s něčím míchat(duvilaxem,lepidlem,plastif..a buhví čím ještě)...štve mě,že není prostě žádná záruka ...proč se tyhle potěry pro slabé tlouštky vůbec vyrábí,když pak praskají při vrstvě pro které jsou přímo určeny!...to mi hlava fakt nebere...to je jak když si koupím Jar na nádobí a on nebude odmaštovat...dyt toe na hlavu *bzum*

hudzi*

Teď po Vás budu chtít jednu jednoduchou věc, STRUČNOU a JASNOU odpověď na následující otázku:

Když se rozhodnete pro pytlovanej potěr, tak ten k Vám ze stavebnin doskáče sám? Do třetího patra taky vyleze po svejch?

lendak*
hodnocení

... když mě je ten pytlovanej sympatičtější: DP..páč tam u něj píšou,vhodný pro vrstvy 1-5 cm!..nezdržuj ..musím založit otázku kterej vybrat: DDD

hudzi*

:D nené :D tak jim napište do betonárky pro jakou vrstvu je ten jejich potěrák, ať máte nad čím přemýšlet

BTW: Vás třeba jako nesere že máte půl roku rozkopanej byt? :D :D :D

lendak*
hodnocení

ne proč...já už jsi na prach až za ušima docela zvykla: D

doplněno 11.03.14 21:16:

ted už jenom čekám na další pulrok až si zvyknu,že nemáme podlahu: D

hudzi*

Odpověď na doplnění: protože nepraská!

sapik

Pokud se tak ještě, nestalo, tak doporučuji prvně vyomítat stěny,.. na jedné fotce se mi zdá, že to není,..

Pokud chcete bourat, tak pak se nebojte betonu z betonárky,.. resp.existují firmy, které dělají betonové podlahy, a mají vlastní čerpadlo/míchačky, kdy jeden stojí před barákem a láduje tam písek a cement s vodou, a posílá to do patra, při případném přeleštění není nutné další srovnání nivelačkou pod dlažbu, ikdyž se to doporučuje.

lendak*
hodnocení

jedna stěna nebyla omítnutá...už omítnutá je...ale není doomítnutá až uplně k podlaze...hrubá jakoby končí cca 5 cm nad podkladním betonem...to nevím zda je to tak správně?..a podlaha se bude dorovnávat o cca 3 cm...chtěla jsem beton z betonárky s přimíchanými vlákny a možná ho i přilepit lepidlem...: D aby prostě držel na podkladu: D...jenže nikdo se k tomu moc nemá...jedni si napočítali jen za práci 22 000,-: D (bez materiálu)..takže jsme se rozloučili a hledám dál *haha*

lendak*
hodnocení

edyssi...aha..to nezní zle...my to dělali podle Hopa...smíchali potěr s flexi lepidlem a vyrovnali podlahu o cca 2 cm..a dobrý..nepraská to zatím a vypadá to ok..akorát že se to nedalo moc srovnat do roviny...a ted jsme zjistili že to chce další 2 cm navýšit (dle výšky v kuchyni) a zase nevíme čím...je několik možností...zase potěr s lepidlem(a někoho kdo tuto směs dokáže dát do roviny)..ale takového asi nenajdeme...nebo Potěr Prince Color s plastifikátorem...anebo to dorovnat lepidlem...natáhnout lepidlo po celé ploše...a na to dlažba 30x60..tak ted nevím jakou variantu vybrat...

doplněno 07.03.14 13:59:

Hudzi a Dakone: tak bochánky jsou odsekány..ted to vypadá takhle...něco tam z toho lepidla jak vidíte, ale zustalo..mám to ještě odstranit nebo to takhle může zůstat pod ten nový potěr?...díky

Pokládka dlažby na bochánky #5
edyss*

Budu mluvit jen za sebe. Nechal bych to tak, vzal bych starý vysavač a vysál pořádně ten prach, jinak k tomu nic nepřilne. Potom napenetrovat a dál už záleží na Vás, jakou variantu si vyberete.

lendak*
hodnocení

Edyss:jasný vysajem napenetrujem řádně...dobře..jakou penetrací?..a až se bude dělat nová vrstva potěru(prince color + plastifik)...tak před tím ještě napenetrovat a ještě do mokré penetrace dát nový potěr? nebo nechat naopak penetraci řádně proschnout?..díky

hudzi*

stačí bohatě...btw někdy byste nám sem mohla poslat Vaše foto, jestli jste opravdu tak krásná a mladá jak často zmiňujete, tak se tu všichni přetrhnou aby Vám to tam mohli jet udělat...tu dlažbu myslím... :D

lendak*
hodnocení

líbím se ti Hudzi?: D

Pokládka dlažby na bochánky #6
hudzi*

Jo jo v pořádku... :)

lendak*
hodnocení

no proto: D no ted tu byl řemeslník a ten radí vykopat tu vrstvu co tam už je (potěr smíchaný s lepidlem tím pádem i se zbytky z bochánků) a dát rovnou celou tu cca 4 cm vrstvu betonu (možná by ho etě smíchal s potěrem nebo přidal duvilax)...co ty na to?:..vykopávat to nebo nevykopávat...

doplněno 08.03.14 12:24:

no a jinak jsem kecala...mladá už moc nejsem:PD

hop®

Šmarjá, tak rovnou zbourejte barák a postavte ho znova, když hledáte nejdražší řešení.
Podle mne bylo zbytečné i odsekávání těch buchet, jestli byly do roviny, stačilo podle nich podklad dorovnat, aby tam nebyly díry, a pak nalepit dlažbu na šestkový hřeben, holt by byla asi o 2mm výš než bylo plánováno...
Ale snad chápete, že mne trošku přestává bavit do Vašich dotazů přispívat. Není to o tom, jak zkonstruovat, ale jak opět bourat...

doplněno 08.03.14 14:02:

@hudzi, už je asi vykopáno... *bzum*

doplněno 08.03.14 15:44:

...buchty jsou vykopány, podle mne trošku zbytečně, pokud byly do roviny, ale to už je fuk...

doplněno 08.03.14 16:21:

Ano, vím. Ale neslyšel jsem žádný rozumný důvod, PROČ...
Pokud by Vám výškově nevadily 2mm navíc (vrstva lepidla na lepení dlažby na srovnaný podklad) , jde o promrhaný materiál, o práci nemluvě...

lendak*
hodnocení

nenííííí Hopine...není vykopáno .: D...akorát jsou pryč ty buchty...a včil se musí etě dorovnávat o ty cca 2 cm -2.5 cm...tím prince potěrem a plastifikátorem nebo kapkou duvilaxu... dobře tak?: D

lendak*
hodnocení

hope ale to mi tady radili kuva!..at dám buchty pryč!: D:P

lendak*
hodnocení

ale já jsem ráda že j¨sou buchtičky pryč...protože když pak na ně přijde ještě vrstva tak v místě kde je buchtička by byla jen tenunká vrstvička ni?...nebo by horní placka bochníku trčela ven?: D...je to pryč a ted řešíme co s tím dál...je nutný to ještě navýšit o cca 2 cm...takže

jeden radí celý vykopat a dát 4 cm betonu s kari sítí...to je možnost A...

varianta B : nechat tu vrstvu (potěr smíchenej lepidlem) a na to přidat další vrstvu toho samýho a pak dorovnat lepidlem při pokládce...nebo slabou vrstvou nivelačky pro srovnání

varianta C : nebo dorovnat lepidlem ,napenetrovat ...na to nivelačku a pak pokládat

varianta D :napenetrovat torza buchtiček a zbytek podlahy... dát vrstvu potěru Prince Color( jemný) smíchat ho s plastifikátorem nebo trochou Duvilaxu a srovnat do roviny latí...

Hope? jsi tu ještě?: D

hop®

Jsem tu, ale začínám mít žízeň, takže to v práci sbalím, dojedu na nákup a vyrazím do své oblíbené hospůtky.
Pak se ještě podívám na stávající stav podlahy (Vaše fotky), a vymyslím, jak bych pokračoval já.
Jen si vzpomínám, že když jsem radil směs betonu a lepidla, tak jsem varoval, že práce s touto směsí není jednoduchá (její dorovnání), a že ji používám hlavně na menší plochy. Ale "ulítnout" o 2cm, to je fakt trošku fušeřina.

Tak zatím... *bezim*

doplněno 08.03.14 18:42:

Jen se zeptám, ty 2 cm je třeba dorovnat pod dlažbu, nebo má být o 2cm vyšší čistá výška (tedy včetně dlažby)?

Jinak:
- jeden radí celý vykopat a dát 4 c betonu s kari sítí...to je možnost A... - nesmysl, zbytečně vyhozené peníze...
- varianta B : nechat tu vrstvu (potěr smíchenej lepidlem) a na to přidat další vrstvu toho samýho a pak dorovnat lepidlem při pokládce...nebo slabou vrstvou nivelačky pro srovnání - lepidlem při pokládce nic nedorovnávat, dlažbu lepit na připravený ROVNÝ povrch, takže dorovnat a přenivelovat - to je možné řešení
- varianta C : nebo dorovnat lepidlem ,napenetrovat ...na to nivelačku a pak pokládat - dorovnání lepidle je zbytečně drahé, navíc by se muselo dorovnávat několikrát v menších vrstvách, lepidlo není dělané na dvoucentimetrovou vrstvu, popraskalo by
varianta D :napenetrovat torza buchtiček a zbytek podlahy... dát vrstvu potěru Prince Color( jemný) smíchat ho s plastifikátorem nebo trochou Duvilaxu a srovnat do roviny latí - s tímto potěrem nemám zkušenosti, proto bych tuto variantu nepoužil - nemohl bych zaručit výsledek...

Takže, já bych s největší pravděpodobností opět namíchal směs betonu a lepidla, dorovnal těsně pod ty 2cm, a doniveloval. Před tím samozřejmě pěčlivě zametl, nebo radši vyluxoval, potom není penetrace nutná.

Berte to, prosím, jako MŮJ postup, který bych v tomto případě použil a za který bych byl ochoten se zaručit, nikoli jako radu jak to máte dělat, jasné? ;)

doplněno 08.03.14 22:31:

Na dilataci bych se vyprdnul, není to hangár ani novej barák...

Moje názory na penetraci snad znáte, je jich plná poradna, je lepší podklad vyluxovat než tam s*át další vrstvu něčeho, co by mohlo dělat problémy. Beton na beton nechytne, proto tam doporučuji to lepidlo, které na betonu prokazatelně drží. Když dáte lepidlo, pak penetraci a pak lepidlo - kde to bude držet nejméně? ... to byla řečnická otázka, nechci od Vás odpověď...

Jinak nivelačku používám BP3 od Knaufu, snad to nebude smáznuto jako reklama, když to doporučuji z vlastní praxe... :)

Výška 1,6 až 2,5 - no měl si s tím ten člověk trošku pohrát a nechat tam max půl cenťáku na nivelaci. To bych teď udělal, dorovnat tím lepidlobetonem a nechat 2 až 5mm na nivelačku, a s tou si pak pohrát do roviny. Pak už ta dlažba snad bude bez problémů. Dělat dlažbu na křivý povrch fakt není sranda, když má ta dlažba být do vodoroviny, to je práce spíš k nas*ání než k rozumnému výsledku. Kdežto na rovný podklad to "umí položit každej debil", jak říká můj šéfík. Proto mu pod jeho dlažbu tvořím podklad opravdu rovný :-D

lendak*
hodnocení

hm..to jo no...asi se s tím fakt špatně pracuje...tak mazej na nákup a přemýšlej o mě...teda o mojí podlaze jsem měla na mysli...:D...ale ten potěr s lepidlem vypadá pěkně,..mě připadá takovej plastickej,přitom tvrdej,drží to ,nepraská to..tak snad to bude ok...jo a tak mě napadlo,co ty hrbolky co tam ted jsou po těch neštastných bocháncích..napanetrovat, nechat zaschnout,pak vyrovnat tenkou vrstvou lepidla...zase napenetrovat...a na to cáknout nadvakrát nebo na3krát nivelačku...ale nevím esli chytne nivelačka na lepidlo...?.. to už je otázka na odborníky...nuže Hope?

...jinak je MDŽ..takže si přeji jen to nejlepší: DP

lendak*
hodnocení

ještě k té fušeřině...on to tak dělal schválně..on totiž řikál že to nesrovná do latě..že to se maže..takže to jen rozetře nák tak a pak si to už dorovná o ty cca 2 cm lepidlem když bude pokládat dlažbu...jenže k tomu už nedošlo protože se urazil,když se mi nelíbilo jak uřezal obklad...: D..no..takže na to dorovnání nastoupili jiní..dva kluci z firmy,(na melouch)...a voilá ,ti to zas položili na buchty...a já už se asi položím taky: D

lendak*
hodnocení

jj taky to vidím na tuhle variantu...znovu jsem to měřila s kuchyní...(vyrovnávat se to bude do výšky podlahy v kuchyni) ale ta je ob jednu místnost takže se to špatně měří...ale vychází to na 1,6 cm u prahu té ložnice(u dveří)...a cca 2,5 cm uprostřed požnice..tam je asi 9mm prohluben..měřila jsem to dvoumetrovou latí..takže bylo hezky vidět nerovnosti...taky to vidím na ještě jednu vrstvičku potěru smíchaným s lepidlem...ale nevím ještě tohle:

čím to před novou vrstvou napenetrovat?(před tím jsem to dělala duvilaxe)..ale někdo je proti,že prý to není hloub.penetrace

a za druhé : jakou nivelačku použít...se kterou jsou nejlepší zkušenosti..a taky jak ji vylít...musí se dělat dilatace kolem stěn?..nebo se to má vylévat až do krajů?...díky Hopiku:)

doplněno 08.03.14 22:13:

ještě jsi se ptal na tu celkovou výšku...1,6-2,5 cm je myšleno BEZ dlažby...protože v kuchyni je už jen beton a na něm jen lino...dlažba bude uplně všude...proto je nutný dorovnat výšku podkladu v ložnici do výšky podkladu v kuchyni...a pak na obojí přijde ještě dlažba...

hudzi*

Určitě nekopat! Škoda práce a peněz.

hudzi*

Ještě jsem se jednou podíval na tu fotku. Takže:

1, Bochánky odstraňte.

2, Plastifikátory nezavrhuju, ale podle mě je to zbytečné.

3, Penetraci dávám buď Duvilax nebo takovou v kanystru, teď si nevzpomenu na název, musel bych se jít podívat dolů a to se mi nechce. Je to celkem jedno, na pytel/kýbl betonu cvrknu třeba dvě decky neředěný penetrace.

4, Podklad penetruju tím stejným co jsem napsal o odstavec výše. Jeden nátěr den předem, druhej těsně před nalitím betonu, tak aby šel potěr do mokrýho.

5, Dilatace dělám až od větších tlouštěk, ale určitě tím nic nezkazíte, aspoň budete mít sychr.

6, Jeden den položím, druhý den nechám schnout, třetí den pokládám dlažbu. Vlhčit není nutno.

7, Lepím výhradně na Prince Color Z301K. Chvilku jsem jel i na Mapei, ale za tu cenu to zase takovej vodvaz není.

lendak*
hodnocení

hm..dobře kluci...takže ted hledat někoho kdo nám to pořádně odseká.a proč to tam vadí?..je toho půl místnosti...celá místnost má m...kolik to bude stát to odsekání?..at mě zas někdo nenatáhne: D..Hudzi díky moc...nechám to udělat dle tvého návodu...myslím že bude ok..podobně už mi to dříve navrhoval z firmy...ale on tam psal i ten plastifikátor...

doplněno 06.03.14 11:52:

etě posílám jak to vypadá.-.-..proč ty bochánky vadí kuci?

Pokládka dlažby na bochánky #7
hudzi*

Ty mede tak to je hardcore :D :D :D

Bochánky musí pryč, to by jinak nefungovalo. Stačí jak psal kolega nademnou osekat majzlíkem a kladívkem vyloženě jen ty puky co tam všude máte. Uvidíte jak to půjde snadno, to zvládnete i sama.

Stejně nepochopim jak může "odborná" firma něco podobného spáchat... je to hnus.

lendak*
hodnocení

už je hotovo..bochánky jsou pryč...ale pořád ste mi nikdo nevysvětlil proč tam vadily?. : D...

Nejsem stavar, ale logicky: upadne mi na dlažbu sklenička, většinou se nic nestane, někdy se kousek dlaždice ukousne. A při bochanku? Prdne komplet a uvidíte díru skrz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]