Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte, jak odstranit zápach z dřezu. Ne tam, kde odtéká voda , to není problém, zápach vychází z těch tří malých otvorů, co jsou po straně a slouží asi k tomu, aby dřez nepřetekl když se zapomene zavřít napouštění vody.
Ano, tam si s tím také nevím rady. Není to moc přístupné, snažím se to čistit kartáčem na nádobí a občas to nechat pomalu prolít vodou s čistícím prostředkem. A protože to ústí do odtokové trubky, pomohlo by jistě také občas vyčistit odpad dřezu. Kouknu do mých babských rad a ještě odpověď doplním. Stačí na to prášek do pečiva a ocet.
Nedělám to tak často, protože před mytím stáhnu z nádobí zbytky potravin a po každém mytí nádobí proplachuji houbičku i kartáč horkou vodou a tím i současně odpad.
dřez 1x za 14 dní nasypat na noc do dřezu prášek do peč. a zalít 1/2 šálkem teplého octa _ ráno propláchnout konvicí vroucí vody
Děkuji Lidko za radu, včera jsem vyzkoušela, nalila jsem to normálně do výlevky , nechala odpoledne 2 hodiny působit a zápach zmizel i z těch dírek. Tak uvidím, jak dlouho to vydrží, případně proceduru zopakuji. Před tím jsem zkoušela savo, krtka a ještě něco jiného ani už nevím co a nic z toho nepomohlo.
Tak to jsem ráda, že babská rada zafungovala. Já si je dávám do počítače z různých časopisů, protože si myslím, že těch chemických a drsných přípravků cpeme do přírody i tak strašně moc. A navíc ocet, sůl apod. jsou určitě nejen šetrnější, ale i lacinější. Dneska jsem znovu četla o čistění odpadu práškem do pečiva, dokonce i bez octa. Ale ten to asi ještě uspíší a desinfikuje. Hezký konec neděle!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.