Nejste přihlášen/a.
Zvazuji variantu nakoupit profily+ skla a zasklit si sam doma pevna okna. Vyplati se to? co je treba pocitat do kalkulace nakladu?
Kdyz uvazuji cenu skla cca 800kc+ 100/m profilu + barveni tak se mi zda cena 3000/m komplet od vyrobce oken moc.
Prosim o nazor
diky
0x
Dá se to udělat i doma. Jen upozorňuji, že tabule skla jsou při manipulaci velmi nebezpečný materiál. I zkušení sklenáři přišli o život, když se jim tabule v rukách rozlomila a prořízli si tepnu tak nešťastně, že vykrváceli.
0x
Kvalitní okno,ať dřevěné,tak plastové,vyžaduje pro vysokou izolační funkci také náplň plynem.Ten musí být také absolutně suchý.To lze provést jen v profesionální výrobě
JABRAKA
... možná to nevíte jabrako, ale skleněné výplně se vyrábí normálně ve fabrice a přímo na zakázku. Do rámu je zasazují až truhláři, nebo finální výrobci plastových oken, ale nikdy se to nedělalo v domácích podmínkách.
Jabrako,jakým plynem se plní okna? Ptám se proto,že jsem sám byl ve výrobě dvojskel pro okna z hliníkových profilů a žádný plyn se do nich nenapouštěl.Silně mi to připomíná tvrzení jednoho "odborníka" který mi tvrdil,že vodotěsné hodinky se plní také plynem.
0x
Draku, pokud máte trošku zkušenosti se dřevem, koupíte eurohranoly a okna si vyrobíte. Máte frézu na drážky? Proříznutí drážky pro gumičky?
Domácí výroba oken se nevyplatí.
3000 Kč za okno je málo, já dával i 9000Kč..
doplněno 05.03.14 07:59:Draku, mám u souseda možnost pracovat pro sebe v truhlářské dílně. Strojů tam je mnoho. Stejně jsem šel koupit plasťáky a jsem přesvědčen, že jsem vydělal.
0x
Pokud máš doma čím udělat na profilu dlaby a šlice, pak nějak udělat falc. Na něčem vytvořit zasklívací lišty a celý to dát dohromady, obrousit, dát tomu vhodnou povrchovou úpravu, zasklít to.
Schválně si piš hodiny co u toho strávíš, pak si to vynásob cenou, kterou bys za hodinu sám chtěl dostat, připočti veškerý materiál a uvidíš nač tě ten fix přijde. Jestli to bude vůbec levnější než si to nechat udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.