Nejste přihlášen/a.
Zvazuji variantu nakoupit profily+ skla a zasklit si sam doma pevna okna. Vyplati se to? co je treba pocitat do kalkulace nakladu?
Kdyz uvazuji cenu skla cca 800kc+ 100/m profilu + barveni tak se mi zda cena 3000/m komplet od vyrobce oken moc.
Prosim o nazor
diky
Dá se to udělat i doma. Jen upozorňuji, že tabule skla jsou při manipulaci velmi nebezpečný materiál. I zkušení sklenáři přišli o život, když se jim tabule v rukách rozlomila a prořízli si tepnu tak nešťastně, že vykrváceli.
Kvalitní okno,ať dřevěné,tak plastové,vyžaduje pro vysokou izolační funkci také náplň plynem.Ten musí být také absolutně suchý.To lze provést jen v profesionální výrobě
JABRAKA
... možná to nevíte jabrako, ale skleněné výplně se vyrábí normálně ve fabrice a přímo na zakázku. Do rámu je zasazují až truhláři, nebo finální výrobci plastových oken, ale nikdy se to nedělalo v domácích podmínkách.
Jabrako,jakým plynem se plní okna? Ptám se proto,že jsem sám byl ve výrobě dvojskel pro okna z hliníkových profilů a žádný plyn se do nich nenapouštěl.Silně mi to připomíná tvrzení jednoho "odborníka" který mi tvrdil,že vodotěsné hodinky se plní také plynem.
Draku, pokud máte trošku zkušenosti se dřevem, koupíte eurohranoly a okna si vyrobíte. Máte frézu na drážky? Proříznutí drážky pro gumičky?
Domácí výroba oken se nevyplatí.
3000 Kč za okno je málo, já dával i 9000Kč..
doplněno 05.03.14 07:59:Draku, mám u souseda možnost pracovat pro sebe v truhlářské dílně. Strojů tam je mnoho. Stejně jsem šel koupit plasťáky a jsem přesvědčen, že jsem vydělal.
Pokud máš doma čím udělat na profilu dlaby a šlice, pak nějak udělat falc. Na něčem vytvořit zasklívací lišty a celý to dát dohromady, obrousit, dát tomu vhodnou povrchovou úpravu, zasklít to.
Schválně si piš hodiny co u toho strávíš, pak si to vynásob cenou, kterou bys za hodinu sám chtěl dostat, připočti veškerý materiál a uvidíš nač tě ten fix přijde. Jestli to bude vůbec levnější než si to nechat udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.