Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevna okna-vyrobva doma

Od: drak1 odpovědí: 13 změna:

Zvazuji variantu nakoupit profily+ skla a zasklit si sam doma pevna okna. Vyplati se to? co je treba pocitat do kalkulace nakladu?
Kdyz uvazuji cenu skla cca 800kc+ 100/m profilu + barveni tak se mi zda cena 3000/m komplet od vyrobce oken moc.

Prosim o nazor

diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

Když pominu cenu práce a nářadí,tak potřebujete nějaký spojovací materiál, zasklívací lišty,brusivo,popř.lepidlo.Okna se dají doma vyrobit.Úplně v klidu.

nutt*
hodnocení

2x
Zdravím,
my dělali doma prosklenou celou jednu stěnu do zimní zahrady o rozměrech 300 X 240 cm a naprosto bez problémů. Veškerý potřebný materiál seženete běžně. Celé to vyšlo na cca 10.000kc když jsme si dělali kalkulaci u firem tak cena pod 50.000kc nešla.
.
Hezký den NutT

hodnocení

0x
Nepisete jak velke okno to ma byt.
Jinak samozrejme doma lze vyrobit hodne veci.
Pokud vas prace se drevem bavi, mate potrebne vybaveni, volny cas a chut. Neni na tom nic moc sloziteho.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, ještě si dejte pozor na dřevo, protože se používají na rámy většinou lepené hranoly. Je pravdou, že dřív se používal normálně masiv, ale okna byla menší a hlavně truhláři se ve dřevu vyznali a nedali tam nic co by se kroutilo a nebylo dobře vysušené.

kjanik112*
hodnocení

0x

Dá se to udělat i doma. Jen upozorňuji, že tabule skla jsou při manipulaci velmi nebezpečný materiál. I zkušení sklenáři přišli o život, když se jim tabule v rukách rozlomila a prořízli si tepnu tak nešťastně, že vykrváceli.

tesyk*

Každé řemeslo nese s sebou následky. Skláři jsou popálení, chemici poleptaní a eliktrikářů je málo...

jabraka*
hodnocení

0x

Kvalitní okno,ať dřevěné,tak plastové,vyžaduje pro vysokou izolační funkci také náplň plynem.Ten musí být také absolutně suchý.To lze provést jen v profesionální výrobě

JABRAKA

bruk600*

*stop* ... možná to nevíte jabrako, ale skleněné výplně se vyrábí normálně ve fabrice a přímo na zakázku. Do rámu je zasazují až truhláři, nebo finální výrobci plastových oken, ale nikdy se to nedělalo v domácích podmínkách.

jirkamatapat*

Jabrako,jakým plynem se plní okna? Ptám se proto,že jsem sám byl ve výrobě dvojskel pro okna z hliníkových profilů a žádný plyn se do nich nenapouštěl.Silně mi to připomíná tvrzení jednoho "odborníka" který mi tvrdil,že vodotěsné hodinky se plní také plynem.

" Mezera mezi skly je vyplněna plynem s nízkou tepelnou vodivostí. Ve většině případů je používán argon (kripton), který má výborné izolační vlastnosti."Někdo plní, jiný ne. Zřejmě to souvisí s cenou výrobku.

doplněno 04.03.14 21:01:

oknasirer.cz/...

hodnocení

0x

Draku, pokud máte trošku zkušenosti se dřevem, koupíte eurohranoly a okna si vyrobíte. Máte frézu na drážky? Proříznutí drážky pro gumičky?

Domácí výroba oken se nevyplatí.

3000 Kč za okno je málo, já dával i 9000Kč..

doplněno 05.03.14 07:59:

Draku, mám u souseda možnost pracovat pro sebe v truhlářské dílně. Strojů tam je mnoho. Stejně jsem šel koupit plasťáky a jsem přesvědčen, že jsem vydělal.

drak*
hodnocení

No právě takové vychytávky neznám. Děkuji všem za vaše názory a čas. Zkusim vyrobit něco menšího a uvidíme

drak

hodnocení

0x

Pokud máš doma čím udělat na profilu dlaby a šlice, pak nějak udělat falc. Na něčem vytvořit zasklívací lišty a celý to dát dohromady, obrousit, dát tomu vhodnou povrchovou úpravu, zasklít to.

Schválně si piš hodiny co u toho strávíš, pak si to vynásob cenou, kterou bys za hodinu sám chtěl dostat, připočti veškerý materiál a uvidíš nač tě ten fix přijde. Jestli to bude vůbec levnější než si to nechat udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]