Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych tím to poprosit místní odborníky o malou radu.
Chystám se trochu zútulnit balkon(1,3 m/4,2m,tedy cca 5,5m2)není to žádnej mega balkon,ale nic malého taky ne.V úvahu připadá dlažba(tu ale jen v krajním případě),WPC dlaždice(toho se bojím) a nebo dřevěné dlaždice(mají tu plstovou mřížku ve spod a jsou cca 30cm x 30cm.Přemýšlel jsem i o nějakém novilonu,ale zde si nejsem jist jeho stálosti(barvu atd.)když by byl vystavován slunečnímu záření a podobně.Plovoučka asi hloupost,že?
WPC..dost drahé a někde jsem se dočetl,že když na ně svítí dlouho slunce,nedá se po nich chodit,protože jsou dost rozpálené no a vypadají dost umělě.Jsou ale bezúdržbové a to je výhodou.
Dřevěná podlaha...zde připadají v úvahu pouze dlaždice 30 cm x 30 cm(prodávají se v marketech),protože terasová prkna potřebují rošt a nemůžu si dovolit zvednout podlahu o cca 6-8cm(ale moc by se mi líbyla podlaha z modř.desek )U těch dlaždic by byl vhodný asi menší formát co?Aby se opt.balkon nezmenšil.Dělájí se tak,že na jedné dlaždici jsou cca 4 prkna a menší formát je 4x3prkna(s něma nebude vypadat balkon menší si myslím)
Dlažba..ta je asi nejlepší v tom,že se dá dobře udžovat,ale je studená a máme malé dítě.
Na balkoně je poměrně rovná podlaha,tedy by se nemusela vyrovnávat.Dal jsem sem i obrázek.Je to beton a v tom kamínkyopravdu netuším jak se tomu říká )
Kdybych chtěl dlažbu,stačí jen napenetrovat a můžu pokládat?Dlažbu samozřejmě mrazuvzdornou a lepidlo flexibilní.
Nebo jak by jste vyřešili podlahu? Jinak je na balkoně lodžie,tedy voda minimálně(nějaké větší množství)Byl bych vděčný za jakoukoliv radu co s podlahou.Jinak chceme dávat i rákos na zábradlí a nějakou zeleň
Asi to neni vhodne reseni, (kdyz pisete, ze je to spis lodzie, efektni by byla dlazba, ikdyz je studena.)
Coz takovy ten umely travnik, ten koberec.
doplněno 03.03.14 19:31:Ja to myslela v tom smyslu, ze je zaskleny, tudiz tam bude pekne sezenicko.
Ja mam obycejny otevreny balkon, tak bych tam dala klidne ten travnicek, ovsem jen kdybych udelala strisku, jinak by to bylo plne sazi a vseho mozneho co prilitne.
Takže tak . s kobercem jsem neuspela nevadi.
No,nejsem zrovna příznivcem toho koberce a moc se mi to nelíbí.Jinak netuším co myslíte tím "spíš lodžie"?Je to zasklaný balkon,ale zasklení se dá otevřít tak,že máte všechny tabule v jednom místě,není to taková ta co se teď hodně dává(že můžete otevřít jen třeba 30% zasklaní).Já mohu celej balkon otevřít a zavřený ho mám pouze za špatného počasí.
Aha,teď jsem se díval na internetu,tak já mám zasklený balkon,protože ho mám vystrčený ven.Lodžie je zastrčená,pokud jsem se dočetl správný rozdíl.Tedy se omlouvám,mám zasklaný balkon.
doplněno 03.03.14 19:26:není to můj balkon,ale mám ho podobně řešený
Dobrý den,my máme na terase již 8 let pvc-linoleum. A jsme s ním hodně spokojení.Sluníčko tam svítí převážnou část dne a barvu zatím nezměnilo.Taky není pravda že by bylo někdy tak rozpálené že by se po něm nedalo chodit.Navíc pokud se vám podaří koupit ve výprodeji,není ani tak drahé.My jsme koupily druhou jakost,ale kaz jsme nikde nenašli a jsme s ním hodně spokojeni.Píšete že by se Vám hodně líbila podlaha z modř.desek.Velkou výhodou u lina je že je široká škála vzorů a věřím že by jste si vybrali to co by se Vám líbilo.Přeji šťastnou ruku při výběru a fandím ať se Vám balkon podaří a jste spokojeni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.