Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodoměr - rozměr

Od: hop® odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny kolegy, teď především instalatéry !

Neví někdo z hlavy, jaká je délka standardního bytového půlcoulového vodoměru (tedy s 3/4" úpřipojovacím šroubením)? Dělám zrovna přípravu přípojek a nevím, kolik mám nechat místa mezi převlečnými matkami, doma jsem si to zapomněl změřit a na netu se mi to nechce hledat. Instalace je v PPR, takže nejde o mikrometry... :)

Od oka to tipuji na 10cm, ale možná to bude méně... *nevi*

Předem dík !

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

vodoměr zn.Ista 11cm

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, vnější rozměr (až za převlečné matice) je 130 mm. Vnitřní je 105 mm.

Měřeno pravítkem, ale pozorně. Tak, těch 10 cm bude dobře. Zdravím!

doplněno 02.03.14 12:48:

Jestli tam budou kolínka, tak to přitáhnete nebo rozevřete (o kousek).

doplněno 02.03.14 13:08:

Nemáte zač. Pokud nejde o mm, tak to bude oněch 11 cm. Původně jsem psal 10 cm, ale je to 11 cm až do matic.

hop®
hodnocení

Na netu jsem našel údaj 8cm nebo 11cm, sakra !

hop®
hodnocení

Jo, asi to bude těch 11, vždyť skoro 8cm má jen ta měřící hlavice...

Vyměřím to na 11cm, a děj se vůle boží, ale věřím, že to bude ono, tak díky !

doplněno 02.03.14 13:04:

"Vodoměr" mám hotový... :)

Vodoměr - rozměr

Super - tomu říkám levná cesta k úspoře nákladů za vodu *smich**smich**smich*

hop®
hodnocení

Jo, mám i podobný plynoměr z Profipress"G", ale fakt jen pro montážní účely, doma taky platím jak blb... :-D

doma taky platím jak blb..

Ovšem to je jen Vaše chyba, jste příliš přizpůsobivý. *smich* Ti méně přizpůsobiví či dokonce diskriminovaní jsou ochotni a schopni jít do takového hardcore jako je propojení trubek po odebraném plynoměru pomocí duše z kola či plaveckého kruhu.

hop®
hodnocení

Ano, vím o podobných případech, a také při rekonstrukcích nacházím různé "vychytávky", jenže já mám raději klid v duši a čisté svědomí. :)

humbucker*

Ahoj. Zdá se Promone, že jsem to pochopil jinak. Ty dva zástřiky za asi kilo Kč v cinickém hávu. Ale jo. Někdy se musí sundat vodoměr a jet na tu 11cm trubku.

hop®
hodnocení

Promon asi pochopil dobře, četl dotaz, že dělám vodu a potřebuji si poradit s rozměrem vodoměru, odpovídají tomu "XICHTÍKY" u jeho reakce. Proto jsem si vyrobil leru, on si jen trošku rýpnul, aby pobavil, A já jsem jeho rýpnutí pochopil a pobavil jsem se. Vodoměr přijde, až předám stavbu, zatím je tam zbytečný...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]