Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Potřeboval bych radu v této nepříjemné záležitosti. Se sousedem jsme se při zaměřování hraničních bodů dohodli a s geodetem podepsali, že s body souhlasíme. Nyní, po půl roce, jsem si chtěl zaměřit rohy plánovaného domu na pozemku a zjistil jsem, že plot, který stihl soused postavit, je cca půl metru na mém. Zavolal jsem tedy geodeta znovu, aby potvrdil/vyvrátil, že trubka, která leží na zemi pod základem plotu, je na místě původně zaměřeném a námi odsouhlaseném. Jak postupovat dál, když se prokáže, že je plot opravdu na mém a soused bude tvrdit, že s trubkou nehýbal? Nějakou soudní cestu bych chtěl použít až jako poslední možnost.
Děkuji
Určitě vyčkejte na přeměření geodetem. Je pravděpodobné, že jste se při vlastním měření někde seknul a problém ani nevznikl. Pokud by přesto geodet zjistil, že situace neodpovídá zaměření, nechte si od něj výsledek písemně potvrdit. Pokusil bych se se sousedem dohodnout o přemístění plotu. Hranice pozemků by měly odpovídat katastrálním mapám, aby v tom nebyl binec a bylo jasno i generacím, které přijdou po vás. A pokud to soused provedl vědomě jako podraz na vás, pak bych k němu tolerantní nebyl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.