Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová pila Hecht

Od: nestastnik® odpovědí: 7 změna:
Dobré ráno všem,
koupil jsem si motorovou pilu Hecht,ale nevím,jaký olej se používá na mazání řetězu.V návodu je pouze psáno,že se má použít pouze biologicky odbouratelný olej.Co si pod tím mám představit a co používáte vy?
Díky a hezký den

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

2x

Pane, tím se vůbec netrapte. Použijte jakýkoliv, třeba motorový, klidně i vyjetý. Pro mazání řetězu to naprosto stačí. Jedině ekologická motivace hovoří pro biologicky odbouratelný olej.

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
vezmu to od konce.
Biologicky odbouratelný olej je olej ekologický, rostlinný (např. stolní ze supermarketu nebo speciálně zakoupený v prodejnách se zahradním nářadím) viz příspěvky výše.
Jestli do pily k mazání řetězu použijete doporučený ekologický olej nebo neekologický normální ropný motorový olej (např. M6A, M6AD apod). záleží čistě na vás a na tom, jak máte rád své peníze investované do pily a jak často budete pilu používat. Mám několik pil (elektrické i motorovou) a jako strojař bych si rostlinný olej do pily nikdy nedal (používám M6A), kromě jiného také proto, že pilu používám jednou za čas a nehodlám řešit zaschlý a zatuhlý olej v čerpadle a na liště. Pokud budete pilu používat každý den a pravidelně min. 1x za týden ji rozebírat a čistit, pak pile eko olej neublíží a pro práci v lese je dokonce vyžadován.
Zrovna tak jako rostlinný olej bych si do pily (do nové už vůběc ne) nikdy nedal ani vyjetý olej, a to ani přecezený (přefiltrovaný). Těch ušetřených pár korun (cca 60Kč/litr oleje M6A) mi za problémy s pilou opravdu nestojí.

pila
hodnocení

0x

Kupuju olej na mazání řetězu ve specializované prodejně se zahradní technikou. Jaký je,vůbec neřeším.

hodnocení

0x
Soused se mi chechtá že jsem si koupil hechta :)

cuca*
hodnocení

0x

Tak jak pise @hesyk.pouzity radeji vemte pres puncochu.

No a pokud chcete byt trochu ekologicky, kupuje se obycejny rostlinny olej zesupermarketu.ale pri dnesnich cenach ;)

doplněno 02.03.14 08:43:

Pardon @tesyk

hodnocení

0x

na řetěz použij rostliný olej ze supermaketu v akci řetěz se nezahřeje nad 180 stupnů tady budeš ekologický až až.

sejny*
hodnocení

0x

Zdravím, taky máme motorovku od Hechta, typ 950 a dle doporučení z obchodu, kde jsme ji koupili, do ní lijeme jakýsi jimi doporučený olej v zelené piksli namíchaný s klasickým rostlinným olejem. Pokud chcete, tak Vám přesný název oleje během 2 dnů zjistím a ozvu se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]