Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedi parkují na ulici, ne na pozemku

Od: mirca* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
ráda bych se zeptala jak vyřešit problém parkování aut v silnici...
Ulice - rodinné domky, všichni mají příjedzdové cesty, garáže, prosor na svém vlastním pozemku,
ale stejně parkují za plotem na ulici, projíždět tam autem je pro opravdové mistry slalomu. Nejhorší je, že
u sousedů nedávno vypukl požár, celá chatka lehla popelem, a i když jsem to ohlašovala jako první po pár minutách,
hasiči dojeli až po půl hodině- hlavně z důvodů, že se museli metr po metru vyhýbat zaparkovaným autům, někde pak měly auta i odražený zrcáttka..
.. Docela mě to začalo trápit, co kdyby začaho hořet u nás, každá minuta je důležitá. Jak dát slušně najevo lidem, kteří parkují na silnici, aby si parkoval na svém pozemku?..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je tam parkování povoleno značkou? Když ne je tam 6 metrů místa pro obousměrný provoz? Nebo 3 metry pro jednosměrný?

mirca*
hodnocení

Je to malá ulička, žádná značka, auta se zde nevyhnou, jeden musí vycouvat .. jinak provoz obousměrný.. Chápu, že je příjemné po ránu skočit do auta, a odjet. ale už mě to docela znepokojujue, obvzlášť, když mají za plotem prostoru na tři auta...:(

Pokud není pro obousměrný provoz ponecháno 6 metrů, jedná se o přestupek.

buss
hodnocení

2x

Budete muset vzít metr, poměřit šířku a podívat se do zákona..., pokud to nebude v souladu se zákonem, pak zajít na obec, aby to řešili. Ovšem sousedi vás budou mít rádi...

doplněno 01.03.14 09:44:

tomkk: před svůj dům vysypal tunu železného šrotu a nechal ji tam měsíce stát, tak na mě velmi brzo někdo naběhne, ať to odstraním. To ale řeší obvykle vyhláška obce, je třeba žádat a poplatek za zábor, užívání veřejného prostranství.a

mirca*
hodnocení

Jasně .:/- to je ale to poslední, co bych chtěla :(

Otazka je, co bys chtela jako "poslednejsi".

Zda nevrazive sousedy nebo do zakladu ´vyhoreny barak.

Samozrejme to muzes resit anonymne, ale takove veci se dlouho neututlaji.

hodnocení

1x

Já se přiznám, že princip, že je obvyklé na veřejném prostoru zdarma parkovat nechápu. Přece pokud nemám stáj, nekupuju si koně. Co kdybych k pouliční lampě stále přivazoval koně i s vlečkou, toleroval by to někdo? Neby bych na obecním pozemku stanoval? Nebo kdybych na prostor 2x5 metrů na obecní pozemek před svůj dům vysypal tunu železného šrotu a nechal ji tam měsíce stát, tak na mě velmi brzo někdo naběhne, ať to odstraním. A auto nic jiného není.

mirca*
28.02.14 21:07
hodnocení

Sousedi parkují na ulici, ne na pozemku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]