Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda ohřev

Od: kedar76 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den ,mám dotaz elektrika -plyn

ohřev vody elektrikou nebo plynem mam ted bojler 160l,ale je potřeba vyměna co je levnější jak na pořízení tak na provoz děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na provoz je levnější plynový ohřívač, na pořízení elektrický.

kedar76
hodnocení

a prosím zásobník na vodu jaký nebo prutokač pro plyn

Ale to se podle Vašeho dotazu bez jakýchkoliv dalších detailů nedá napsat..

Co vše bude na ohřívač napojeno, jaký máte rádi komfort..., máte doma hydromasážní vanu s objemem 400l, bude ohřívač sloužit jen pro jednu koupelnu se sprchou a umyvadlem, nebo pro dům s dvěma bytovými jednotkami a čtyřmi koupelnami?

Opravdu nevím..

kedar76
hodnocení

sprch+vana klasik a umyvadla+dřez

pu®

Já tedy nejsem odborník ani na jedno, ale před pár měsíci nám odešla plynová karma a pořizovali jsme novou - s tím provozem jen chci vznést podnět k zamyšlení: Plyn je sice levnější, ale spočítali jste, kolik budou dělat revize? Příp. nebude potřeba převložkovat komín? To všechno totiž nám vyrazilo dech. Nakonec se to vyšplhalo do mnoha tisíců, a když jsem si spočítala provoz elektrického bojleru (karma je jen na ohřev vody, koupelna kuchyň), skoro jsem si říkala, že by bývalo levnější pořídit ten. Tak jen tohle - nezapomeňte, že plynový spotřebič potřebuje revize, a ty něco stojí. Jinak nechávám pole odborníkům, tohle jen uživatelský postřeh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]