Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkon motoru na míchačce - bude stačit?

Od: sejny* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám možnost zakoupit míchačku, která je částečně doma upravovaná - na původně asi čínskou míchačku byl přidělán jiný motor s parametry uvedenými níže na obrázku na štítku. Jaký je výkon tohoto motoru? Svůj tip mám, ale nejsem si úplně jistý. Utáhne popřípadě takový motor bez problémů plnou míchačku např. betonu? Díky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sejny*
27.02.14 18:53
hodnocení

Výkon motoru na míchačce - bude stačit?

111®
hodnocení

0x

podle mne neutáhne, má to kolm 350W

doplněno 28.02.14 13:20:

to je motor 0,5HP a to je málo...

hodnocení

0x

Není úplně nepodstatné, jak velká míchačka to je.

Každopádně jednofázový motor s nevalným výkonem těžko roztočí plnou, byť ,,jednokolečkovou´´ míchačku.

sejny*
hodnocení

Jedná se o malou míchačku - cca 135-140l. Škoda, kdyby byl motor silnější, bral bych míchačku skoro raději než s původním čínským motorem.

Ja mam doma michačku s motorem 3f 1,1 kw a je to jednokolečkovka.
Je to vyroba za komunistů...
sejny*
hodnocení

Taky bych raději bral starou 3f míchačku. Ale zatím nemám zavedenou trojfázi a než ji mít budu, bude s největší pravděpodobností ještě chvilku trvat. Proto sháním 1f.

Nebo dat tam elektromotor 2,2 kw 3f a použivat ho na jednu fazi s kondenzatorem... Furt to vyje lip jak 350 w a potom az budeš mi 3 f tak připojit natvrdo a mužeš si dat na míchačku prkno a mít z toho dětskej kolotoč...
sejny*
hodnocení

No raději se nebudu pokoušet o zapojování novýho motoru:) By to nemusel přežít ani motor ani já:)) Už jsem sehnal jinou - sice jednofáze, ale s motorem 700W - to už musí stačit. Se známým jsme přestavovali barák se slabší jednofázovkou a jela jak víno. Takže tahle silnější musí jet jako vítr:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]