Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvrdnutí betonu pod vodou

Od: jikk odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, včera jsem betonoval jímku ve sklepě. Teplota cca 14st. přes noc asi 5st. Jímka byla suchá. Použil jsem směs betonu, do které jsem přidal hydroizolační přísadu balchem.cz/... v poměru dle návodu. Hustota této směsi byla tak nějak normální :). Dal jsem vrstvu cca 12cm a uhladil. Dnes jsem si všiml, že v jímce na tomto betonu stojí asi 2cm vody. Prstem se beton pod vodou zdá tvrdý, naomak. Otázkou je, kde se voda tam vzala (může být z betonu vypuzená na povrch?) nebo natekla, vysrážela se ...? Ale hlavně, jestli v těchto podmínkách beton vyzraje? Nedělá v tom paseku ta přísada?

Ze zkušeností vím, že se vždy voda vsákla nebo se naopak beton vlhčil v létě.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Beton pod vodou Vám ztvrdne. Není to žádný problém

kjanik112*
hodnocení

0x

Jesti byla jímka suchá, a teď je na betonu voda, byl beton asi dost řídký. V jakém poměru jste ho namíchal? Obecně je pravda, že beton tvrdne i pod vodou. Nesmí se ale namíchat tak řídký, aby se ve vodě "utopil".

figurek*
hodnocení

0x

Jestlipak víte jak se staví betonová přehradní zeď? Povrchová vrstva nesmí vyschnout, celou dobu tvrdnutí a zrání se musí držet pod vodou, aby se na ní vytvořila tvrdá a neprostupná vrstva. Z betonu utvrdlého pod vodou budete mít superbeton.

jabraka*

Trochu zjednodušené tvrzení,figurku,pro betonování pod vodou je použit trochu jiný typ betonu.S běžným typem betonu se pracuje spíše s polosuchou směsí,pokud by z toho vystupovala voda,cement ze směsi se vymáčí a vytáhne se do vrchní vrstvy.Pevnost se může snížit nad míru.

JABRAKA

Loni se mi stalo že jsem vybetonoval asi 3m2 venku a sprchlo ma to.
Tak jsem to poprašil pul kyblem cementu a zapravil..
A ten povrch je snad nezničitelnej

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]