Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna užívání stavby

Od: monikakr* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat máme nebytoý prostor skolaudovaný na prodejnu sudových vín a chtěli bysme ji předělat na zverimex. Ale na st. úřadě nejsou ještě dnes nám schopni říct co potřebujeme k této změně podle nově platných zákonů. Mohl by mi prosím něko poradit?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a jaký zákon se změnil, že o tom neví ani stavební úřad? Pokud je to již jednou zkolaudováno, jako nebytový prostor a prodejna, tak by snad už mohlo být jedno, co tam budete prodávat (tedy, z hlediska stavebního). Ale, to si jen myslím a jak se říká, že myslet ještě neznamená vědět. Ale, když to neví ani stavební úřad, jak to má vědět občan. Asi si budete muset počkat, až to stavební úřad pochopí. Zdravím!

doplněno 27.02.14 10:07:

Rozumím. O platnosti NOZ vím. Jenže, pro Vás je nejdůležitější stavební úřad, který jediný může tu rekolaudaci povolit a provést. Nechal bych si tam vše podrobně vysvětlit, zeptal se na podmínky, které mám pro zdar celé věci splnit a to také splnil. Jejich vyjádření bych chtěl písemně a s přesným zdůvodněním, proč to třeba nejde. Pak mají nějakého vedoucího, tak to projednat s ním (zatím slušně), následně se odvolávat a stěžovat si. V nejhorším si vzít advokáta a soudit se. To vše za podmínky, že máte čas, peníze a chuť to realizovat.

Ale, já bych začal slušně a požadoval jasné vysvětlení a o co se opírá jejich tvrzení.

doplněno 27.02.14 11:15:

Ono to bude vše asi o lidech, na které tam narazíte. Tak, snad tam budou ti správní a časem i informovaní nebo dokonce i ochotní pomoci, když je občan požádá. Rozhodně Vám není co závidět - to bude zverimex vyvzdorovaný .

monikakr*
hodnocení

Změnil se stavbní zákon i občanský zákoník a v obou se o tom píše :) Taky jsme si to mysleli ale je to přímo zkolaudováno na prodejnu sudových vín tak se to musí prý rekolaudovat. Už se to táhne přes rok protože v minulém zákoně bylo že s tím musí souhlasit 100% vlastníků všech bytových i nebytových jednotek v tom domě - což je nereálné z asi 50 bytů. Ale v novém sttavebním zákoně se o tom již nepíše, ale zase v občanském zákoníku něco ano, ale jako laik tomu nerozumím. A zde na stav. úřade je spíš záměr nám to nepovolit.

monikakr*
hodnocení

na písemné vyjádřní čekáme...nad advokátem už jsme taky uvažovali protože už se to táhne rok. loniměli tu výhodu že potřebovali 100% těch vlastníků, ale letos už to chtít nemůžou tak neví co si vymyslet aby nám to nemuseli povollit. ale díky za rady :)

uska*
hodnocení

0x

Já bych napsala doporučený dopis na st. úřad se žádostí o poskytnutí informací ohledně rekolaudace obchodu xxxxxx na zverimex. Podrobně bych chtěla rozepsat co vše budu muset předložit k žádosti o rekolaudaci. Ať se s tím poperou. Bude to měsíc trvat, ale odpovědět musí.

Můžete to urychlit, že zajdete osobně na st. úřad a necháte si rukou úředníka vypsat potřebné doklady, které po vás budou chtít. Nepochodíteli ústní cestou, pak následuje dopis.

monikakr*
hodnocení

Včera jsme to opět podali a čekáme co nám napíšou, protož sám uředík který to má posuzovat nám řekl ať se zeptáme právníka jak to vlasně má být...ale chceme právě počkat co nám dají písemně pak s tím budeme nakládat. Ptala jsem se jestli s tím náhodou už někdo nemá zkušenosti abysme věděli na co se připravit. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]