Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr pozinkovaného pletiva

Od: frantik* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, čím byste doporučili natřít svařované pozinkované pletivo? Pletivo je na voliéře. Barvu bych potřeboval matnou, aby stačila jedna vrstva (bez základu) a aby to dlouho vydrželo (aby se hned nesedřelo). Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych zkusil tu barvu viz odkaz, ale jedna vrstva je asi málo. Zdravím!

barvy-eternal.cz/...

doplněno 26.02.14 11:08:

Myslím, že základovka nemusí být. Povrch má být očistěný a odmaštěný. Výhodou je, že nemusíte čekat na oxidaci pozinku a můžete natírat hned.

fratnik
hodnocení

díky. Tato barva je 2v1 nebo musí být předtím natřeno základovkou?

humbucker*

Ahoj. A já jsem si myslel, že ta dvojka v jednom je dost srozumitelná. Ta první jednička ze dvou je brána jako základ a ta druhá už jako vrchní fajnová. Máme i 3 v 1. Ale, i tou já třeba natírám 2x.

hodnocení

0x

citace z technického listu

Zpracování:
ETERNAL mat akrylátový se nanáší na suchý, dokonale očištěný
a odmaštěný podklad zbavený nesoudržných částic štětcem, válečkem,
vzduchovým nebo bezvzduchovým stříkáním, při teplotě podkladu
a okolí v rozmezí 8 °C až 30 °C. ETERNAL mat akrylátový se nanáší
ve dvou až třech vrstvách v časovém rozmezí min. 4 hodin (20°C) mezi
nátěry.

Celková tloušťka nátěru ETERNAL antikor akrylátový musí být
min. 80 μm. Časový interval mezi nátěry je 5 hodin při teplotě 20°C.
Poté
následují dva nátěry neředěnou hmotou ETERNAL mat akrylátový
s časovým odstupem mezi nátěry 24 hod.

minimálně tedy 2 vstvy v intervalu 4 - 24 hod

vaccent*
hodnocení

0x

vodouředitelné barvy ven NIKDY !

Zcela matný nátěr je např. Suprfest. Doporučuje se však až po roce oxydace pozinku. Pak je ale věčný. Mám jej na parapetech na jižní straně 18 let bez obnovy a bez známek poškození. A to po parapetech panička šoupe každoročně truhlíkys květinami.Nevýhoda - jen 4 barvy.

Níže uvedený je Zinorex S2211 který mám rovněž v yzkoušený, je včak jen v polomatu.

. jednovrstvá barva - základ i vrch současně;
. výborná odolnost UV záření a povětrnosti;
. vysoká antikorozní odolnost;
. na čerstvý pozink;
. rychlé zasychání
.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]