Nejste přihlášen/a.
Zdravím, čím byste doporučili natřít svařované pozinkované pletivo? Pletivo je na voliéře. Barvu bych potřeboval matnou, aby stačila jedna vrstva (bez základu) a aby to dlouho vydrželo (aby se hned nesedřelo). Díky
Dobrý den, já bych zkusil tu barvu viz odkaz, ale jedna vrstva je asi málo. Zdravím!
doplněno 26.02.14 11:08:Myslím, že základovka nemusí být. Povrch má být očistěný a odmaštěný. Výhodou je, že nemusíte čekat na oxidaci pozinku a můžete natírat hned.
citace z technického listu
Zpracování:
ETERNAL mat akrylátový se nanáší na suchý, dokonale očištěný
a odmaštěný podklad zbavený nesoudržných částic štětcem, válečkem,
vzduchovým nebo bezvzduchovým stříkáním, při teplotě podkladu
a okolí v rozmezí 8 °C až 30 °C. ETERNAL mat akrylátový se nanáší
ve dvou až třech vrstvách v časovém rozmezí min. 4 hodin (20°C) mezi
nátěry.
Celková tloušťka nátěru ETERNAL antikor akrylátový musí být Poté
min. 80 μm. Časový interval mezi nátěry je 5 hodin při teplotě 20°C.
následují dva nátěry neředěnou hmotou ETERNAL mat akrylátový
s časovým odstupem mezi nátěry 24 hod.
minimálně tedy 2 vstvy v intervalu 4 - 24 hod
vodouředitelné barvy ven NIKDY !
Zcela matný nátěr je např. Suprfest. Doporučuje se však až po roce oxydace pozinku. Pak je ale věčný. Mám jej na parapetech na jižní straně 18 let bez obnovy a bez známek poškození. A to po parapetech panička šoupe každoročně truhlíkys květinami.Nevýhoda - jen 4 barvy.
Níže uvedený je Zinorex S2211 který mám rovněž v yzkoušený, je včak jen v polomatu.
. jednovrstvá barva - základ i vrch současně;
. výborná odolnost UV záření a povětrnosti;
. vysoká antikorozní odolnost;
. na čerstvý pozink;
. rychlé zasychání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.