Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava ventilátoru

Od: gamapolis* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.Mám tento dotaz.Měl jsem několik let pokojový stojanový ventilátor,ktery asi po 4 letech,jsem musel po zapnutí roztočit ručně nebo čekat třeba 10 minut než se roztočí sám.Koupil jsem loni nový,a teď když jsem ho náhodně zkusil,dělá to samé.Točí se pomalinku a teprve asi po 3 minutách se roztočí.Nebo hned ale musím pomoci rukou.Soused si koupil loni také ventilátor asi za 1200,-(můj stál 590,-),tak jsem mu to říkal,on to skusil a dělá mu to samé.Nevíte čím by to mohlo být.Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vadný rozběhový kondenzátor, případně zatuhlá vazelína v ložiskách. Jen je divné, že u tolika ventilátorů zároveň.

doplněno 26.02.14 08:07:

Ovšem po tak krátké době je to divné. Změřte si napětí v zásuvkách.

hodnocení

2x

Mám stolní ventilátor, který je kvalitní a stál taky asi 600Kč. Používám ho od jara do podzimu a slouží už několik roků. Loni se při oscilaci (otáčení vlevo a vpravo) stávalo, že ventilátor zpomalil nebo se přestal otáčet úplně. Z toho jsem usoudil, že je někde přelomený kabel k elektromotorku ventilátoru.

Při příležitosti demontáže ventilátoru jsem také vyčistil vnitřní prostory od prachu a řídkým olejem máznul kluzná ložiska rotoru.

Na dálku tvoji závadu rozpoznat neumím. Můžeš zkusit zdemontovat vrtuli ventilátoru a zkusit jak se otáčí pouze hřídel elektromotoru. No a potom už jedině zkontrolovat elektriku (jestli není někde špatný spoj nebo přelomený kabel).

A nový ventilátoru bych zkusil reklamovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]