Nejste přihlášen/a.
Pokud kvalitní beton provážete poctivě armovacími dráty i do těch hlubších sloupků, mělo by to držet a vydržet.
V učení (leta 77-80) nám tvrdili že zámruźná hloubka půdy je 60cm,dnes se tvrdí že toto je 80cm! Tak nevím.Ale osobně-Vaše řešení ušetří nějaký beton a pokud uděláte dobře,nic se nestane!
Zdravím Píšete soused je níž než já. Pokud je hrana pozemku jakoby ve střihu , tak by se podle mne měla brát zámrzná hloubka podle toho nižšího.
Já bych to možná řešil tak , že bych udělal pouze díry pod sloupky. Slopky bych použil ve tvaru H a do nich bych vsadil betonové panely. Ty by se v tom sloupku mohly volně pohybovat a zem by mohla normálně pracovat. Nahoru potom pletivo. Zdá se mi to míň pracný a levnější. Nevím jestli jsem se správně vyjádřil , tak jsem vám našel jeden odkaz i s ceníkem. plotybetonove.cz/...
pokud se nedostanete s betonem do nezámrzné hloubky, plot budete každým rokem po mrazech v zimě opravovat; po delší době pravděpodobně i bourat a stavět znova; mráz je sv...a a zvedá vše, i beton; známý chtěl taky ušetřit, sloupky betonoval do hloubky jenom 60cm a doplatil na to, po třech letech dělal vše znova ...
Jako pozitivni pripad. Tchan ma podbetonovany plot 30 cm, dukladne proarmovany a uz je na miste prez 30 let a ani se nehnul. Takze za me kdych mensi hlouka, tak armovat a melo by to byt OK.
Kdyz se nad tim zamyslite, tak co je paka mrazu, aby s necim pohl? Voda obsazena v zemine. Takze se musite dostat do nezamrzne hloubky a prosto vyplnit necim, co nedrzi v sobe vodu. Cili bud kamen nebo beton. Takto mame udelane ploty doma. sloupky zabetonovane normalne a mezi tim je kopane do nezamrzu, ale 50 cm je vyplneno sterkem a kameny. Vlastni beton je jenom 10 cm pod teren+ co je nad terenem. A jsou v nem 2 draty. Neni nutne podklad ni nijak hutnit, pac na tom neni skoro zadna vaha. A kdzy tomu neverite, tak michejte beton rucne a z kamenu to v zemi v podstate zdete. Tim dosahnete maximalni uspory betonu.
Jeste se na to muzete cele vyprdnoout, zabetonovat jenom sloupky a mezi tim zapustit panely. Ty bud koupite nebo zaarmujete a vybetonujete doma. Tl 10 cm, delka 120 cm, vyska 40 cm. A ty dat za sebe. Bude to levne, ale bude s tim hybat mraz a budete to muset co 10 let porovnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.