Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víko studny

Od: peti31* odpovědí: 11 změna:

Chci vylít víko studny z betonu, relativne bude uzavřená úplně. Má dát větrací otvor?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

2x

Čistě můj názor. Pokud máte ve studni jako já pod víkem elektroniku a nebo vypouštěcí ventil ( na zimu) , není větrací otvor špatná věc. Můžete jim tato zařízení obsluhovat , kontrolovat hladinu vody atd. aniž byste musel pracně oddělávat betonové víko. Tento otvor se dá kdykoli zaslepit , Musíte zase vědět , jak velký. Zase je tady otázka bezpečnosti - děti , domácí zvířata , hlodavci.

A jedna příhoda ze života. Ženské jsem dělal vodárnu . Stále mě stála za zadkem a pořád že dělá moc dobrý kafíčko jestli si nedám. Nevím proč já velký kafař jsem s díky odmítnul. Půl hodinky na to , když jsem odklopil víko studni tam plavalo několik mrtvých potkanů. - tím chci říci : když větračku tak komínek a na otvorech nějaké pletivo.

doplněno 25.02.14 22:41:

humbucker - něco na tom je. Mému dědovi soused hodil do studny králíčí kůži namočenou v naftě. ( 24m po provazovém žebříku) za to bych okamžitě věšel.

hodnocení

0x
Nemusíte ho dělat..dá se koupit.
Dnešní typy jsou zpravidla dvoudílné a bez odvětrání.
hubas*

Pokud máte standardní rozměr-určitě jej kupte, spíš bych řekl, že jste zvolil vlastní výrobu z důvodu nestandardního rozměru/tvaru.

kjanik112*
hodnocení

0x

Větrací otvor není nutný.

hop®
hodnocení

0x

Bude uzavřená "relativně" beton asi nebudete na skružích utěsňovat, otvor je zbytečný, je by Vám tam padal bordel.
Nezapomeňte do deklu vložit karisíť, ať se Vám nepropadne, až na to někdo šlápne. Třeba obecní býk, jak se to už mnohá desetiletí traduje o studni co mám na chajdě! ;)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Dnes se takovéhle výrobky dají normálně koupit. Hlavně si vyberte ty dekly s ocelovou výztuží. Není ani marný, ty dva díly k sobě zajistit opásáním plocháčem a sešroubovat a ještě přizamknout zámkem. Tchán si na ten spoj pod dekly, přidělal elektrický kontakty alarmu a tak by zjistil, kdyby si s tou studnou někdo něco začal.

doplněno 26.02.14 19:12:

Aby to bylo komplet, bych doplnil. Právě tchánovi parta nenechavých hnědoobčanů, chtěla ukrást ponorný čerpadlo z vrtu. Jak rozpojili tu okruž, tak mu začal ve sklepě zvonit alarm a chvíli mu trvalo, než si uvědomil, že mu zvoní něco,u čeho ani neočekával, že to zazvoní. Dokonce jim ve tmě sebral klíčky od auta a dál už byli jen policajti pomalí a ten žigul odjel z kopce asi 3 km daleko. Švigrfotr to naštěstí přežil.

peti31*
hodnocení

Nelze koupit víko nebo průměr studny je 2,4 metrů. Jde mi spíše oto aby se voda ve studny nějak nezkazila. Bude to vylitý v celku a bude tam poklop právě kvůli čištění. Ale tam asi moc vduchu nedostane do studny.

Lze koupit zákrytovou desku DN2500, ale pravda, její cena plus cena dopravy není zrovna nejnižší.

peti31*
hodnocení

A hlavně váha nemám to jak položit.

instalater*
hodnocení

0x

2,4 m? Tak to je teda pěkná studna. To bych měl strach to dělat z jednoho kusu. A pokládat to jak? Jeřábem? Asi bych použil nějaké panely a šířce tak 0,5 m , které by byly do zámku , abych zamezil vniknutí nečistot. Flexou pak přesahy trošku začistit.

peti31*
hodnocení

Vyliju to přímo na studni."karysíť, roxoroví tyče 12mm" Nechám přesach cca 10cm pak to zvednu dokola postupně panenkou a vytáhnu prkná. Snad se to povede :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]