Nejste přihlášen/a.
Už tu je pár podobných témat(všechny jsem založila já): D ..ale pořád nevím jedno...: Lze dorovnat o 2 nebo 3 cm podlahu jen Flexi lepidlem na dlažbu? Hop mě už asi zabije,ale koho se mám jinýho zeptat?: D jsem na to sama.Pan hodin.manžel nám to dorovnat tou směsí lepidla+ potěr o asi 2 nebo 3 cm...a zbytek by dorovnal už jen flexi lepidlem..jenže jak jsem to měřila to vypadá ,že to bude nutný ještě navýšit o cca 2 cm,tím se výška vyrovná se zbytkem bytu... a nato ještě dlažbu...Takže otázka zní :LZE dorovnat podlaha o cca 2 cm flexi lepidlem...pokud ano- proč ano a pokud ne-proč ne...děkuji: D Hope ,nech mě nebo uteču: D
Proč byste utíkala, to jsem tak zlej?
Ano, lze dorovnat, ale raději po menších vrstvách, 3cm na jednu vrstvu lepidla už je dost velká vrstva, mohlo by to vypraskat. Asi bych použil široký hřeben s desítkovými zuby, natáhl jednu vrstvu na zuby a po zaschnutí druhou vrstvu do roviny s vrškem zubů, po zaschnutí opakovat. Ale nevím, jestli je dorovnání flexilepidlem ideálním (i cenově) řešením. Možná bych tam nalil přiměřeně velký kýbl nivelačky, ta se do vodoroviny srovnává daleko lépe a částečně sama...
doplněno 25.02.14 21:58:Kvalitní flexilepidlo od Knaufu je okolo 250,- za pytel 25kg. Kvalitní nivelačka BP3 od knaufu je něco okolo 400,- za 40kg pytel. Jiné materiály stojí možná méně, ale poměr asi bude podobný, nevím, nemám zkušenosti. Pak už stačí jen započítat práci a čas, strávený dorovnáním podlahy.
Jen, abych nebyl tolik napadnutelný, ceny jsou orientační, stavební materiály nakupuji s výraznou slevou, která ale není u všech materiálů stejná a často se mění i díky akčním nabídkám...
jo jo strašně zlej a ukrutnej: D...no jo jenže 2-3 cm nivelačky?..to přece přijde ještě dráž či nikoliv?
Dorovnávat 2-3cm lepidlem nebo dokonce nivelačkou je NESMYSL. Na 1m2 bude spotřeba skoro tři pytle lepidla! Cokoliv jiného bude vždy levnější, to si spočítá i úplný jouda a nebude vždy zakládat nové téma týkající se pořád toho samého.
ale není to pořád vyřešeno..když každý tvrdí něco jinčího,že: D. a čím byste to tedy prosím dorovnal vy hubasi?: D
Pěticentimetrovej ytonng říznete na dvoucentimetrovej a pak na to dáte dlažbu? No tak na tuhle Vaši akci bych si koupil první řadu a pak se na to přišel podívat za týden popocházení po té podlaze. Tohle opravdu asi není dobrá rada...
doplněno 25.02.14 23:09:Nevidím v příspěvku žádných 6cm, ale pouze 2 až 3, možná každý čteme jiný dotaz...
Těch 6cm bylo možná v původním dotazu u původní výšky, kterou nějací "zedníci" špatně dorovnali...
Zdravím . Prvně to chce pořádně proměřit a potom také napsat o jak velkou plochu se jedná. Může to být 1x1 -WC a nebo také obyvák . ( já mám dlažbu v obyváku -65m2 to už by chtělo domíchávač ) Na malé ploše bych tam dal to lepidlo + střepy z dlažby , na větší bych použil potěrový beton. mpl-stavebniny.cz/...
doplněno 25.02.14 23:08:hubas - nezlob se , ale neviděl bych to jako ideální řešení. Můj názor - ytong bych do toho nerval.
Matně si vzpomínám, že se jednalo o plochu cca 15m2 a paní upřednostňovala pytlovanou směs 25kg (založila zde několik témat...)
Zde máte jasnou výhodu jediného tématu: vše pohromadě!
tam už nemůžu přispívat..mi to nákej dobrák blokl:PD...a nejsem paní ale postarší slečna:PD..
to instalater:...proměřuju to už asi po 100é...no my to máme takhlenc...podlaha v chodbě(drobná stará dlažba)..na to navazuje podlaha do obýváku (tam máme nyní vytrhané parkety a zustal beton s asfaltem...po odstranění parket v obýváku je tudíž podlaha o cca 2-3 cm níž než na chodbě...(kachličky na chodbě se odstranovat nebudou..jen se pak na ně položí dlažba...dlažba bude uplně všude..v celém bytě..(ano bude to studené a tvrdé,ale stejně budou na frekv..místech koberečky)...na podlahu v obýváku navazuje podlaha v ložnici( tu ted řeším.)) jsme nuceni renovovat pokoj po pokoji jinak to nejde,protože v tom zároven i žijeme:/: D podlaha v ložnici byla nedávno navýšena směsí potěru s lepidlem...ale touto směsí to nejde dát moc do roviny...navíc zbývá ještě cca 2-3 cm maximálně navýšit podlahu v ložnici ,aby byla ve stejné výšce jako dlažba na chodbě...takže ted máme problém,čím ty cca 2 cm navýšit na tom novém potěru ,aby pak šla klást dlažba jako finální vrstva...další vrstva směsi lepidla+ potěru už není možná,protože by se to zase nedalo vyrovnat do roviny...zbývá tedy nivelačka...ale 2 cm nivelačky těžko..navíc bychom se nedoplatili...betonem to vyrovnat taky nejde..je to moc tenká vrstva pro beton...takže jsme tam kde jsme byli xD
doplněno 26.02.14 00:01:ps:takže ted řeším podlahu v ložnici a ta je 16 m2
doplněno 26.02.14 00:09:počítám ten Cemix potěr...vychází mi zase na další cca 3000,- + tak 1000,- práce a jsem zas na 4000,-.a pak pokládka dlažba další 4000,-..mě asi odvezou(
Milá slečno, (kterou jsem omylem oslovoval pane)-
Koukněte se na tento materiál, vrstva je 1-3 cm, a cena 80Kč za 30 kg.
Pokud dáte flexibilní lepidlo, klidně. Jsou flexibilní lepidla, které jsou jen nápisem flexibilní. Páč je velký rozdíl mezi kvalitou.Je to jako u salámu, dietní salám za 40Kč nemůže mít maso.
Přeji Vám kvalitní práci.
doplněno 26.02.14 11:30:Slečno, nebude se to chemicky hádat...vždyť se to normálně používá, ne beton lepidlo, tak klidně na lepidlo beton...
Přeji úspěch.
Pane Milane ..to vypadá dobře..ale nebude se to chemicky bít s tím potěrem smíchaným s flexi lepidlem,kterým jsme to dorovnávali nedávno a taky půjde to tímto materiálem srovnat už do roviny,aby se mohla následně pokládat dlažba?..a taky nemohl byste mi prosím vypočítat kolik těch 30kg pytlů by bylo potřeba pro místnost 16m2 a vrstvu cca 2cm - 2,5 cm?...abych si to mohla cenově nějak spočítat..děkuji moc za pomoc.
doplněno 26.02.14 09:38:zkusila jsem to spočítat a vyšlo mi to cca 19 až 20 pytlů...
Dobrý den pane Milane, omlouvám se, že takto vstupuji do diskuse. Ale tento materiál je pro mě zajímavý. Já bych potřeboval opravit beton v garáži, který je rozpraskaný a částečně vydrolený. Možná je místně i "mastný" flek. Je možné tedy tento materiál použít i na opravu takové plochy ( natáhnul bych to cca 10 mm). Díky za odpověď
egone, nevím jak vypadá vaše podlaha, nevím jak hodně je to mastné..
Kupte jeden pytel vyzkoušejte a uvidíte. Nezapomenout navlhčit podklad.
Na opravu betonu na namahyných místech se mi osvědčil EMACO Fasa, drahý matroš, ale od 10/2011 stále drží na venkovním dvoře, kde jezdí náklaďáky. Cena je jinde, za kvalitu se platí.
Já bych šel do EBF jemný.
required: nivelačka je jak plivnutí a my tam máme pořád cca 2 cm skluz...takže dorovnávat nivelačkou 2 cm to se nedoplatíme
Uvědomujete si, že kdyby jste dala na mě, tak jste to měla za třetinu peněz, třetinu času a desetinu nervů?
Vy kdybyste stavěla barák, tak by stál místo dvou milionů deset, trvalo by to 20 let a za dalších 10 by to spadlo. :D :D :D
Vy kdybyste stavěla barák, tak by stál místo dvou milionů deset, trvalo by to 20 let a za dalších 10 by to spadlo. :D :D :D/// TAK NÁK:D
Uvědomujete si, že kdyby jste dala na mě, tak jste to měla za třetinu peněz, třetinu času a desetinu nervů? //// to se lehko řekne Hudzi..."dát na někoho"..jenže jak se rozhodnout mezi totálně se rozcházejícíma názorama..jak na praskliny v betonu tak na materiál...a vlastně všechno...těch 10 000,- za které to děláte ,vy bych to tedy nechtěla. D myslím,že jsou mnohem levnější varianty,pokud někdo ví jak na to..což já samo nevím..nejsem stavař..:PD
Dobrý večer. To co vám teď napíšu neberte prosím jako radu ale spíš jen jako zkušenoost. V roce 2003 jsem byl postaven před podobný problém. Velmi křivá podlaha a rozměrná místnost. Když jsem spočítal náklady na nivelačku tak jsem se zhrozil. Mám švagra , který je profi obkladač tak jsem se ho zeptal. On mi řek že to vyrovnáme cementem s fasádním lepidlem v poměru 1/1. Bylo toho hodně , řeknu vám že na to padla 200 litrová bečka vody. No a výsledek? Rovinost perfektní , což ale nebylo způsobeno zvolenou technologií ale zvoleným švagrem. No nic méně jak to začalo schnout tak to taky začalo praskat a to dost značně. Já už pak na nic nečekal . Prostřel jsem miralon a položil plovoučku za stovku z OBI. Po té jsem postupně předělával podlahy ve všech dalších pokojích. Trvalo to spoustu dalších let. Vždy už jsem dával jen nivelačku a když to teď zpětně zhodnotím . Podlahu ve zmíněném pokoji máme stále stejnou a dokonce myslím že nejlepší ze všech (Opět to bude způsobené asi švagrem, protože všecky ostatní už jsem dělal sám). Ovšem domnívám se že kdybych ji sundal a podíval se co je pod ní, tak pak bych vzal smeták a zametl pár koleček prachu. Nic méně je to již jedenact let co máme krásnou podlahu.
Francisi...ale jsem z toho co radíte poněkud zmatená: D...takže radíte nivelačku?..ale to se taky zhrozím z té ceny: D..navíc nivelačka v tak silné vrstvě 2-2,5 cm...taky asi nebude ideální...tak já nevím...Podle mě je nejlepší varianta od pana Milana Cukráře...vyrovnat to tím potěrem určeným pro tyto tloušky...ted už jen najít šikulu který to udělá...což je taky docela problém...nepujčíte mi švagra?: D
:D :D :D :D :D Já si stejně myslím, že jste jen fiktivní osoba s fiktivním problémem a jen se tu snažíte vytočit lidi. :D
Ten pytlovanej potěr, na který Vás navedl pan Cukrář (nehledejte v tom nic osobního) je přesně to samé, co by vám namíchali třeba v ZAPA betonárkách, akorát že z betonárky si to dovezte namíchaný a vyjde to asi tak na desetinu toho, než když to budete míchat z pytlíků. Pytle jsou O.K., když toho potřebuju fakt jen někde uplivnout, např. pod sprchovou vaničku apod. ale dělat z toho celou podlahu...brutál, jak časově, tak fyzicky, tak cenově. Nehledě na to, že o tom potěráku z betonárky tu mluvím už tři měsíce. :D
Nivelačlka je ideál a 2,5 cm vůbec nevadí. Když se nanese v několika vrstvách tak bude rovina super. Teda pokud to nebudu dělat já ale třeba můj švagr. Rada pro nivelečku je jediná dobrá, ale samozdřejmně taky děsně drahá. Všecko ostatní je jen z nouze ctnost. Já jsem vám jen uvedl svou zkušenost , že ji prach pod podlahou muže fungovat léta. Nic méně jsem rád , že jsem vás poznal a ocenuji vaš krásný smysl pro humor i ve vaší svízelné situaci. Bohužel švagra vám pujčit nemužu neboť není můj a segra by mě asi zabila kdych ho chtěl pujčovat. Přeju hezkou noc.
francisi..díky moc za rady...nivelačku nemůžu dát..to bych se nedoplatila...ale jak vidíte,jsem fiktivní osoba s fiktivními problémy, tak je to vlastně jedno: D
jinak , mluvila jsem s firmou,ten potěr Prince color vřele nedoporučují ,špatné zkušenosti..praská to...vy s ním někdo máte osobní zkušenost? ..jako prakticky všechny potěry to prý praská, i ty,které jsou sice oficiálně určeny pro tenké vrstvy, ale praxe je prý jiná...oni to řeší tak,že potěr smíchají s flexi lepidlem (jak už jsme to řešili)kvůli větší flexibilitě ... takže jsem ho poprosila , přijde se na to podívat ...
Osobně jsem toho jemnýho potěráku od BASF (Prince Color) zpracoval už palety a nikdy žádnej problém. Nicméně pořád nechápu, proč lpíte na pytlovaných produktech. Jestli to někomu vypraskalo, tak to má jeden jedinej důvod a to je špatná a nesourodá konzistence, což je přesně to, čím Vás od těhle pytlovanejch směsí pro takovou plochu odrazuju. Jelikož a protože každá várka bude se vší pravděpodobností jiné konzistence, jinak rozmíchaná a dohromady se to v jednu plochu prostě nikdy nespojí a pak to logicky praskne. Zatímco z betonárky si dovezete krásnou "jednolitou" směs...ale s Váma to je jak házet hrách proti zdi, mluvit do větru...no, kdo chce kam...
já si to nedovedu představit jak by nám to a kdo dovezl z betonářky která je až v Hranicích na moravě a to je nákých 30 km... u koho to objednat nebo jak..já nevím ,kterej řemeslník tohle zajistí...nebo jakým zpusobem se to dělá když chci namíchanej beton z betonářky...ale proč by to nemohl prostě obkladač rovnou dorovnávat jen tím flexi lepidlem při pokládce dlažby?...
To neznáte někoho s větším vozíkem? Nebo jsou standartně stavební firmy který tyhle malý dávky z betonárek rozváží. Nemůžete po mě přece chtít abych to na googlu hledal za Vás ne? Nebo jo? :D
K druhému dotazu, proč by to nemohl dorovnávat při pokládce...protože taková vrstva lepidla je prudce nestabilní, bude mu to sjíždět, padat atd... výsledek bude extrémně žalostný. ,
Vemte si, jak byste měla krásnej život, kdyby jsme se potkali v den, kdy jste si řekla že se tam do toho pustíte. Ušetřila byste za vysekání, odstranění asfaltu, dvoje rovnání...materiáol práce...njn...je to těžký s váma... :D
...jenže kdybychom se potkali tak už po první větě vraždím...takže by z toho nebylo nic: D heh
tak to tím lepidlem dorovná včil do roviny...necháme to uschnout a pak už jen položí dlažbu né?:?..v čem je problém...nebo lepidlo NELZE dorovnat do roviny?... já vím,že to lze, jen se tak ptám pro jistotu: D
to tak ,já budu ještě platit další firmy, aby mi sem laskavě dotáhly namíchanej potěr, jak na stavbu ne: D
Že Vám vůbec nejde o to podlahu, ale chcete si jen psát?
Po tolika příspěvcích teď napíšete že to srovnáte lepidlem. Lepidlem to samozřejmě srovnat lze, ale práce stím stojí za ... a výsledná rovina nikdy nebude rovina
To už to radši srovnejte tou nivelečkou která stojí stejné/velké peníze a lépe se stím bude dělat.
Myslel jsem že chcete ušetřit nějaké peníze, a ne že hledáte nejsložitější a drahou variantu.
Píšete že jste z Přerova. Přímo u Vás je betonárka, ve které určitě koupíte vhodný potěr i s dopravou mnohem levněji než když to budete pracně srovnávat lepidlem.
doplněno 28.02.14 21:20:Ano uznávám že nivelačka je opravdu dražší. Vycházel jsem z ceny kterou zde uvedl HOP.
Řemeslník který Vám bude tento nesmysl provádět, na tom stráví násobně více času než u normálního postupu. Takže cena se stejně srovná.
Nicméně zkuste si to tím lepidlem, a pak dejte vědět jak se Vám to povedlo.
Můj názor je že to pak budete znova předělávat.
Ano ano..já si jen ráda povídám o to mi jde především: D
tady asi někdo neumí počítat...25 kg nivelačky stojí (vhodné pro tyto vrstvy cca 500,-kč)
25 kg lepidla stojí cca 250 ,-kč...když vyleju nivelačku na podlahu je to jak plivanec...a vy mi tu napíšete,že nivelačka vyjde stejně jak lepidlo: D někdo z nás dvou měl pětku z počtů né: D
:D :D :D :D :D Já už to beru jen jako takovej trochu sadomasochistickej druh zábavy, ale přesto se odvážím zase zeptat:
Proč byste to rovnala lepidlem, když je to uplně na hovno a vyjde to třikrát dráž než beton? :D
Jestli můžete, pošlete mi třeba telefon nebo nějaký jiný spojení smskou na 721 340 152, až někdy pojedu do Přerova, musím obětovat deset minut života a zajet se na Vás podívat. :D :D :D
tak tu byl další zedník a navrhuje srovnat nerovnosti nivelkou...cca 1 cm..a druhej cm dorovnat výšku lepidlem pod dlažbu tím že ji natáhne..cooo?: D,...nebo jde dát vrstvu nivelky 2 cm?.D
Jo vono to jde, ale ten zedník musí být třída. Švagr je profi obkladač a vždy mi říkal , že aby bylo všechno supr rovné tak musí být rovný i podklad. A když rovný podklad není , tak musí být supr obkladač.
Francisi tak nějak : D...ale lepidlo při tak tlusté vrstvě mi moc nedoporučují...potřebuju dorovnat o cca 1,6-2,5 cm podlahu-...v případě,že se vykope to co je tam ted tak o 3,6-4,5 cm-..s ted nevím jak dobře udělat...byli u nás na to koukat už 3 řemeslníci a každej radil uplně něco jinýho xD...když něco navrhnu já,tak mi řeknou že s tím nemají zkušenost nebo ji mají špatnou...kalamita...v dnešní době je problém navýšit podlahu o tuhle cifru...beton je problém,potěr je problém,nivelačka je problém...a sehnat šikovnýho řemeslníka kterej u toho ještě přemýšlí je nadproblém
Dobrý večer.Tak to už zas tak velký problém nevidím. Pokud říkate že je možnost vysekat ještě to co tam zbývá, tak navrhuju jedno řešení. Vrststva 3 až 4 cm už není tak málo na potěr, ovšem v tom potěru musí být železo. Tak zvaná kari síť. Pevnost bude dostatečně velká aby beton nepraskal a pak už bude zaležet na tom vašem nadproblému ( řemeslníkovi), který vám musí udělat velkou rovinu. No ani to už není neřešitelné. Pokud by se podařilo zedníkovi udělat nějaké nerovnosti, tak to už lehce zpraví jeden nebo dva pytle nivelačky.
Francisi takže kari sít dávat určitě? nejmenší vrstva bude u dveří ,dělá to cca 3cm...a jakej vybrat potěr? z betonářky nebo pytlovaný a v případě pytlovaného, který vybrat...díky
A co ty vylit anhydridem (nebo cementovou smesi - Cemflow, aj...), prace na 2 hodiny a je to absolutne rovny.
Idealne by to chtelo ale vetsi plochu (udelat vice mistnosti najednou), protoze cerpadlo je celkem drahy...
Dobrý den,
při pročítání této diskuze jsem se docela bavil. Přispěji svojí zkušeností, také jsme v kuchyni potřebovali dorovnat podlahu nějakými 3 cm. Jelikož se jednalo o byt ve městě, tak připadala v úvahu pouze pytlovaná směs a při této tloušťce betonový potěr. Já mám dobré zkušenosti s weber-terranova.cz/... U tohoto výrobku se mi nestalo, že by popraskal. Ale před dorovnáním doporučuji natřít podklad pískovou penetrací, dorovnat a nakonec cca 3 mm dorovnat nivelačkou. Budete mít téměr dokonale rovný povrch za přijatelnou cenu. Kuchyně (podlaha) cca 13m2 mě vyšla na materiálu na nějaké 2000,- práci nepočítám, protože jsem si to rovnal sám.
Přeji dobré pořízení.
Jirka
Ahoj Jiří... díky moc za příspěvek...ale mám pár dotazů... u weberu se nestalo ,že by popraskal píšete...a u nějakého jiného se stalo,že popraskal?..Uvažovala jsem nad potěrem Prince Color...pískovou penetraci neznám,ale mrknu po ní...a potěr jste dával do ještě vlhké(živé) penetrace nebo jste naopak penetraci nechal zaschnout?...a taky při míchání každé várky jste odměřoval stejné množství vody?..nebo jste vodu pokaždé přidával od oka?..děkuji moc
jsem koukala na tu pískovou penetraci..toe adhezní mustek ale na nesavé podklady...my máme podklad z betonu a ten je savý...takže pro nás to asi vhodné nebude..nebo se pletu?
Dobrý den,
zkoušel jsem právě více značek a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že beton od Baumitu mi praskal. Jak jsem psal Weber bez problémů - právě tento je přímo určen pro podlahy. K Prince Color se vyjádřit nemůžu, ale ze zkušeností tuto značku používá hodně zedníků. Pro mě to bylo o ceně - snažil jsem se najít nějaké řešení za rozumnou cenu. Prince Color bude asi kvalitní, ale za to si připlatíte. Správně písková penetrace je Adhezní můstek, kterou jsem nechal den zaschnout. Potěr jsem si míchal ručně od oka (je to přece jenom beton), takže někdy byla várka sušší a někdy řidší - snažil jsem to dělat tak nějak stejně, ale poměr vody jsem neodměřoval, protože jsem to rozmíchával v několika kyblících každý o jiném objemu. Je pravda, že já jsem měl původní podlahu litou, takže nesavou. Ve Vašem případě by jste penetrovat pravděpodobně nemusela, když říkáte, že máte čistý beton, ale určitě tím nic nezkazíte. Jde o to, že adhezní můstek (písková penetrace) v sobě obsahuje jemný píseček a původní povrch po zaschnutí zdrsní. Teď jsem si uvědomil, že když budete pokládat dlažbu, tak vylívat nivelačkou by jste nemusela - ve Vašem případě to je naprosto zbytečné. Já dával jenom PVC, tak proto jsem na vrch vylil nivelačku.
Snad jsem Vám aspoň trochu pomohl.
Jirka
Záleží na způsobu použití podlahy.Pokud je určena jako pokojová pochůznost tak bych na stávající potěr položil PVC folii a na tu rošt z latí potřebné síly z roztečí 30x30cm.Na tento rošt se položí "perlinka" používaná na polystyren nebo porobeton sa přichytí se na tupo hřebíčky aby nesjela po celé ploše roštu.Slouží jako polštář a protikročejová vrstva,Další vrstvou je OSB deska na pero a drážku broušená.Lepí se disperzí,možno i na rošt,hlavńě ale drážka.U stěny jsou špalíky do 2 cm a poslední řada se utáhne a přibije.Spáry desek nemají být souvislé ale musí se střídat na obě strany.Na druhý den se spáry zatmelí polyesterovým tmelem a vybrousí.Nátěr je základ 2x a email 2x.Epoxyd nebo polyuretan je samozřejmostí.Podlaha má mít dilataci kolem dokola stěn zachovánu.Podlahu je možno taktéž přišroubovat asi po 0,7m a po zatmelení přebrousit.Rošt se po položení samozřejmě vypodloží do roviny.Tuto podlahu jsem použil také na obklad s roztečí roštu 20x20cm.Poku je místnost vlhkostně nestabilní je možné rošt uzpůsobit pro cirkulaci vzduchu s otvory pro větrání ven.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.