Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem na Vaše zkušenosti se stanicemi na úpravu tvdrdé vody. Oslovené instalatérské firmy mi doporučily dvě Brilon a Water Boss Pro Plus 380. Uvítám Vaše tipy a doporučení.
Když jsem to řešil u nás - vysoká tvrdost + dusičnany, na řešení tvrdosti jsem rezignoval - levnější je jednou za čas vodní kámen odstranit. U vody na pití / vaření jsem pořídil
a po dvouletém používání spokojenost.
Momentálně se v tom moc neorientuju. Ale do dneška jsem asi 17 let používal změkčovač (a i jejich filtr na úpravu dusičnanů) od firmy Culligan. A naprostá spokojenost. Cena byla tenkrát značná - automatický filtr s kapacitou na recyklaci asi 1000 l vody (při tvrdosti 25 st) za 30000 Kč. Servis spolehlivý a filtry bez oprav mě sloužily 17 let. Náklady pouze na recyklační sůl. Takže nevím jak si dnes tyto filtry cenově stojí v konkurenci (tenkrát to byla více méně jediná volba), ale osobně je mohu doporučit. A nakonec nám nedávno zavedli vodu ze Želivky - tvrdost 7 st. - takže filtr bude podstatně méně namáhán.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.