Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kuchařinky chtěla bych poprosit o základní, ozkoušený a dobrý recept na bešamel. Na internetu je jich spousta a já vůbec netuším, který je ten správný
mockrát děkuji a přeji krásný sluníčkový den
Úplně správný, ten nejsprávnější neexistuje. Stejně tak, jako neexistuje nejsprávnější recept na guláš. Ze sta receptů se nikdy neshodne většina hlasujících na tom nejlepším. Ten správný je ten, který bude chutnat vám. Finanční náklady a i čas, nejsou tak veliké, abyste jich nevyzkoušela několik a pak si vybrala. Navíc, záleží na tom, k čemu ten bešamel potřebujete. Protože podle toho vyrábíte tak, že ředíte mlíkem, vodou, vínem a přidáváte také pokaždé jiné koření. Jinak na omáčku, jinak na zapékání květáku, jinak já nevím na co.
osvědčený na koprovku:dám vařit mléko, trochu osolím,přidám kousek másla a když se mléko začne vařit, zahustím hladkou moukou rozmíchanou v mléce a přidám jedno vidličkou rozkvrdlané vajíčko.Poté odstavím ze sporáku, a přidám kopr+ocet+sůl+cukr , ale záleží, co vlastně chceš z bešamelu vařit jak psala babka ))
PS:bešamel se rád přichytí ke dnu .) chce to míchat a míchat a míchat .))
Dobrý den. Nedávno tomu, byl bešamel první pokrm kojenců po mlíčku maminek.
U nás na slezsku se nazýval papka. Pokud ho chcete takto používat, tak na dobrém másle
lehoučce osmažit hladkou mouku, nechat chvíli schladit, zalít domácím mlékem a poctivě při pomalém vaření
míchat aspoň 15 minut. Hladká omáčka. Pak ocukrovat, jak bude chutnat Vám i miminku.
Dobrý den. Na másle osmahnu hladkou mouku, aby nestmavla. Zaliju mlékem, osolím . Já přidávám tavený sýr , někdy přidám i žampiony. Povařím asi 10 minut. Výborný na těstoviny.
Delam ho stejne jako @dako.svetlou jisku rozredim mlekem a osolim. Akorat jsem to vychytala tim, ze to delam v " pisklaku" kvuli vecne pripalenym hrncum.
Delam si ho k uvarene brokolici a testovinam.mnam...
Tam je problém, Víte v čem? Že píšete, že na internetu je jich spousta, a proč si myslíte, že je to tak správně?
doplněno 24.02.14 21:06:A hlavně proč si myslíte, že na internetu ziskáte ten nejlepší?
Samozřejmě že bešamel je daná surovina ale fantazii se meze nekladou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.