Recept na bešamel

Od: Datum: 24.02.14 08:34 odpovědí: 7 změna: 24.02.14 21:15

Zdravím všechny kuchařinky :) chtěla bych poprosit o základní, ozkoušený a dobrý recept na bešamel. Na internetu je jich spousta a já vůbec netuším, který je ten správný :) mockrát děkuji a přeji krásný sluníčkový den :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.02.14 08:47
avatar

Úplně správný, ten nejsprávnější neexistuje. Stejně tak, jako neexistuje nejsprávnější recept na guláš. Ze sta receptů se nikdy neshodne většina hlasujících na tom nejlepším. :-D Ten správný je ten, který bude chutnat vám. Finanční náklady a i čas, nejsou tak veliké, abyste jich nevyzkoušela několik a pak si vybrala. Navíc, záleží na tom, k čemu ten bešamel potřebujete. Protože podle toho vyrábíte tak, že ředíte mlíkem, vodou, vínem a přidáváte také pokaždé jiné koření. Jinak na omáčku, jinak na zapékání květáku, jinak já nevím na co. ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: stir
Datum: 24.02.14 09:49

Dobrý den. Nedávno tomu, byl bešamel první pokrm kojenců po mlíčku maminek.

U nás na slezsku se nazýval papka. Pokud ho chcete takto používat, tak na dobrém másle

lehoučce osmažit hladkou mouku, nechat chvíli schladit, zalít domácím mlékem a poctivě při pomalém vaření

míchat aspoň 15 minut. Hladká omáčka. Pak ocukrovat, jak bude chutnat Vám i miminku.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: sepi®
Datum: 24.02.14 11:15
avatar

osvědčený na koprovku:dám vařit mléko, trochu osolím,přidám kousek másla a když se mléko začne vařit, zahustím hladkou moukou rozmíchanou v mléce a přidám jedno vidličkou rozkvrdlané vajíčko.Poté odstavím ze sporáku, a přidám kopr+ocet+sůl+cukr , ale záleží, co vlastně chceš z bešamelu vařit jak psala babka ))

PS:bešamel se rád přichytí ke dnu .) chce to míchat a míchat a míchat .))

Ohodnoceno: 1x
 
Od: dako®
Datum: 24.02.14 13:10
avatar

Dobrý den. Na másle osmahnu hladkou mouku, aby nestmavla. Zaliju mlékem, osolím . Já přidávám tavený sýr , někdy přidám i žampiony. Povařím asi 10 minut. Výborný na těstoviny.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cuca®
Datum: 24.02.14 15:30
avatar

Delam ho stejne jako @dako.svetlou jisku rozredim mlekem a osolim. Akorat jsem to vychytala tim, ze to delam v " pisklaku" kvuli vecne pripalenym hrncum.

Delam si ho k uvarene brokolici a testovinam.mnam...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin1965*
Datum: 24.02.14 21:05

Tam je problém, Víte v čem? Že píšete, že na internetu je jich spousta, a proč si myslíte, že je to tak správně?

doplněno 24.02.14 21:06:

A hlavně proč si myslíte, že na internetu ziskáte ten nejlepší?

doplněno 24.02.14 21:13:

Samozřejmě že bešamel je daná surovina ale fantazii se meze nekladou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.02.14 21:15
avatar

Vařím ho jen na krém do dortu Harlekýn. 3dkg másla, 2dcl mléka,4dkg hladké mouky (máslo + mouka světlá jíška, zaleje se mlékem a povařím za stálého míchání). Aby z toho byl krém jaký potřebuji spojím s 12dkg másla, 12dkg cukr, 1 vejce,4dkg kakaa, vymíchá se do hladka.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.