Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s nátěryvnitřních omítek z Tesca. Potřeboval jsem vymalovat sklep a koupil jsem nejlevnější Primalex Standart 7 kg za 230 kč. Včera jsem byl v Tescu a měli tam (v akci?) jejich nátěr, 7 kg za 100 Kč.
Do sklepa by mě to určitě taky stačilo,ale s tím už nic neudělám. Do budoucna budu jistě potřebovat malovat ipokoje - máte zkušenosti s použitím Tesco barev doma?
Díky za info.
Při malování není nejdražší barva, ale váš čas na přípravu pokoje pro malování, vymalování, úklid a také kvalita a trvanlivost výmalby. Proto se vyplatí koupit kvalitní značkovou barvu.
Zkušenost z výmalby v zaměstnání. Firma chtěla na malování co nejvíce ušetřit a tak práci zadala malíři, který se také snažil nabídnout za výmalbu dobrou cenu. Ušetřilo se, na malování se podle nápisů na kbelíčích použila barva M...ř a výsledek hnusný. Nekrylo to, stíralo se to při každém otření o stěnu a za rok se tedy malovalo znovu a pořádně Primalexem Plus. Podobně dobrá byla před lety i zkušenost s Primalexem z Makra, ten byl dokonce voňavý.
egone, ještě pár rad k malování (když už jsme v poradně). Nesnažte se ušetřit za každou cenu, ale rozumě.
Kupte si kvalitní malířskou štětku. I když vás cena ohromí, je to méně, než byste dal malíři za práci. A ještě další potřebné štětky - zárohák se hodí do nepřístupných míst a jiný, plochý štětec široký například 2" nebo i víc na místa, kde se nedá širokou štětkou a kde stačí menší štětka.
Kbelíček od barvy nevyhazuje, dobře ho vymyjte, hodí se na spoustu věcí, například na ředění barvy. V jednom kbelíčku máte koupenou barvu a ve druhém naředěnou na práci. Až budete malovat i pokoje, koupíte si třeba 15 kg kbelík barvy a druhý se vám bude hodit na naředění a lépe se vám s ním poleze po štaflích.
Dobrý den, předně bych upozornil, že nejsem profík, ale doma si maluju sám. Používal jsem Primalex Plus a loni jsem zkusil koupit v OBI barvu Malíř Plus - čevený. Je to podstatně levnější (v akci za 200,- 18kg barvy), ale je na druhou stranu poněkud řidší. Měl jsem trochu obavu a zjišťoval jsem si na netu co je to zač a našel jsem, že to dělá pro tento market f. Kesmal. Jinak vše bez problémů a oproti Primalexu je to znatelná úspora. Nevím tedy co měl tedy rádce "host" na mysli (a jaké úmysly) , když nedoporučovat barvu M...ř ... a taky pozor na Primalex z Marka
buďte opatrný. Levnější věci často nebývají nejvýhodnější. Možná zkusit koupit jedno malé balení a vyzkoušet a pokud budete spokojen - s kryvostí, s komfortem nanášení (nebude to děsně stříkat okolo) a nebude se to stírat, běžte do toho. Jinak doba je zlá v tomto, že člověk se lehce spálí. Také bych to viděl, že je to naředěno. Spálil jsem se takto s patronami tesco do filtrační konvice. Ty tesco jsou sice levnější, ale funkční náplně je o 1/3 méně, než v dražším originálu. Jak jsem zjistil až bohužel doma po zakoupení a to jsem nekoupil jednu, ale hned trojbalení.Takže ve výsledku horší funkce. Dost jsem si nadával.
Dobrý den, díky všem.Jak jsem již uvedl do sklepa bych se nebál použít jakýkoliv nátěr, ale bohužel jsem byl v Tescu až když jsme měl vymalováno Primalexem. Ale zajímaly mě Vaše postřehy s barvami z Tesca do budoucna. To o možné řednější barvě mě taky napadlo.
Při malování pokojů zůstanu u osvědčeného Primalexu ( Plus či Polar ). Díky za postřehy
Spíš bohudík. Ta Tesco barva je už těžce zředěná, tudíž vlastně vyjde dráž než Primalex. člověk vlastně platí za vodu. Takové jsou dnes obchodní praktiky, střelí tam nálepku akce, o pár korun levnější než primalex, ale ve výsledku proděláno. Navíc nekryje tak dobře jako konkurence, jediné v čem se zdá lepší než primalex standard je že je trošku světlejší, ale už bych tu Tesco barvu nikdy nekoupil... J.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.