Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebuji postavit novy komin a nevim jak vysoko mam vyvest 90°odbočku ke kotly?
Je dana nejaka standartni vyska odbocky?
Měří se to od ciste podlahy? Nebo se to meri vysky kourovodu kotle?
Je dany nejaky uhel stoupani kourovodu? Jak dlouhy Kourovod?
Zatim mam naplanovane kotel na primo do kominu,žadne kolena atd...
Mam vyhlidnuty kotel Viadrus Herkules DUO ktery ma vyvod kourovodu do podlahy na stred 1340mm.
Takže ma otazka zni v jake vysce mam udelat vyvod odbocky?
Jo a komin budu mit tzvn. skladacku.
Predem dekuji za vase odpovedi a rady.
@humbucker: Ano, při případné nepřesnosti je lepší mít komín výš než vývod z kotle, než naopak. Snadněji se kotel podloží, než se pro něj kope díra...
Rádo se stalo (i když moje odpověď nebyla úplně stručná), pak se pochlubte, jak jste se trefil, ono to někdy fakt není jednoduché to vyměřit!
Dobrý den,
tak jsem konecne zdárně dokončil sokl pod kotel a trefil jsem se do dvou milimetrů ze středu kourovodu do odbočky komínu. V pondělí mi přivezou kotel instalovat tak jsem zvedavej.
Zase nedavno mi jeden znamí povídal že jsem to udělal špatně že mi to nebude táhnout že ten sokl měl být minimálně o tři centimetry níže než odbočka z komína tak uvidíme co mi na to v pondělí řeknou odborníci
Každopadne dekuji za radu
Nesmí být níž než výstup z kotle. Výš být může klidně o metr, to doženete kouřovodem. Nezapomeňte na to že v budoucnu budete kotel měnit, tak to dejte dost vysoko aby se pak nemusel předělávat i komín kvůli tomu že nový kotel má výstup o 5 cm výš než měl starý...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.