Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakrytí stoupaček od topení v kuchyni

Od: simika* odpovědí: 6 změna:

V pořadu Jak se staví sen IV. v posledním díle mě zaujalo, jak designér vtipně navrhnul obestavění a zakrytí stoupaček u topení poličkovou sestavou. Více na iprima.cz/.... Jedná se bohužel jen o malý obrázek (polička je vedle okna - obrázek uprostřed článku).

Prosím, poradte, zda je to dobrý nápad, takto obestavit ty trubky, které jsou v topné sezoně teplé. Mohl by s tím být problém? Neznáte nějakého truhláře, který by si s tím erudovaně poradil (Praha a okolí)?

Zakrytí stoupaček od topení v kuchyni

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Tento problém jsem v bytě odstranil podle obrázku.Stačí dvě prkna sešroubovaná do tvaru T ,a ta se položí na dvojici stoupaček.Zezadu stačí pak dvě malá prkénka,Do nichž se dlouhým vrutem celý kryt přišroubuje.Tedy na dvou místech.Do koutů mezi oběma T prkny mám upevněny různé poličky.Celá montáž mi trvala i s natřením Balakrylem dvě hodiny.a stálo to pět korun,

ta prkna jsem dostal zadarmo.

JABRAKA

Zakrytí stoupaček od topení v kuchyni #2

cacab*
hodnocení

0x

z obrázku není vidět kde ty stupačky jsou,alenení škoda to při dnešních cenách za energie zakrývat.Právě proto,že to vydává teplo?

hodnocení

0x

simiko, lze to zakrýt mnoha způsoby, od nejlevnějšího až po luxus. "Sádrokarton přes truhláře, nerez sklo až po mramor".

jitka2*
hodnocení

0x

Tento nánad mne v pořadu také zaujal, ale vzhledem k tomu, že díky stoupačkám nemusím téměř pouštět topení, jsem ho zavrhla. Nemáte nějaký jiný nápad, jak sptoupačky zamaskovat a přitom nebránit vyhřívání místnosti? Při malování jsme je natřeli stejnou barvou jako je stěna za nima, je pravda, že to je o mnoho lepší, než když byly natřené původní barvou, ale pokud máte nějaký nápad, tak sem s ním;)

slonbonjohn*

Jak vidím u Jabraky a i na původním obrázku, dal by se místo plných prken udělat laťový rošt se závěsy a pidipoličkami a ty pak osadit zhusta květinami.

jabraka*

Tím zakrytím se tepelná kapacita stoupačky přenáší na cirkulační vzduch a stejně to topí jako divé.Nehledě na to,že i měřené teplo na radiátorech se počítá do spotřeby jen částí,takže se zase ušetří na celkovém měřidle na patě domu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]