Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
stojí předemnou připojení dřezu do stávající staré litinové stoupačky.
Nemám s litinou žádné zkušenosti a tak mě zajímá jaká je nejjednodušší cesta vytvoření odbočky na rovné rouře?
Napadá mě jedině rouru navrtat (Vydrží klasická HSS vrtací korunka jednu díru?), a přes to pak použít navrtávací odbočku.
Nerad bych měnil stávající litinu za něco jiného... bylo by stím moc bourání.
doplněno 24.02.14 11:16:Děkuji všem za nápady.
Nejjednodušší bude to opravdu odvrtat a pak začistit pilnikem.
Jinak to stím provázkem je vcelku geniálně jednoduché ![]()
Ta korunka to podle mne nepřežije, možná na té litině ani nezanechá stopu. ![]()
Volil bych nějaký lepší vrták na kov o průměru 8 až 10mm, odvrtat obvod a střed vyklepnout. Pak otřepy odbrousit stopkovou bruskou do vrtačky. Pozor, aby střed otvoru nespadl do stoupačky, mohl by udělat problém...
doplněno 22.02.14 21:13:@david, já se neptal, špatně jste adresoval odpověď... ![]()
Ale s tím šroubem to je dobrý nápad, sice to řeším jinak, ale Váš nápad mi připadá spolehlivější, vyzkouším! ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.