Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
plánuji rekonstrukci bytu - komletní.
Bourání zdi, bytového jádra. Nechci ale při sekání do zdi narazit na kabely, které ani nevím, kde jsou.
To samé při bourání jádra.
Má představa je vyvést z pojistkové skříně jednu prodlužovačku na kterou zapojím případné světlo či vrtačku atd.
Vše ostatní odstřihnout.
Bourací ráce si chci provést sám až posléze pozvu odborníky. (za bourání a ovodz suti chtějí nemalé peníze)
Jak si ale napojit a odstřinout tu elektřinu? Zvládnu to sám?
díky za rady
O.
Pokud nejste úplný "lemol", tak to snad zvládnete.
Když odkrytujete pojistkovou skříňku, uvidíte několik tenkých drátků a pravděpodobně dva tlusté. Vypnete si hlavní jistič, všechny tenké dráty odpojíte a uštípáte, a připojíte svoji prodlužku, měl byste ji i mechanicky upevnit proti případnému vytržení. To je jen obecná rada, nafoťte odkrytovanou skříňku s jističi a můžeme poradit více.
Předpokládám, že máte alespoň fázovou zkoušečku. A POZOR, elektřina umí i zabíjet.
A vážím si toho, že se ptáte dříve než se do toho začnete vrtat, pak je radost spolupracovat
*myslel jsem "lempl"
Jen před demolici popřemýšlejte také nad odpojením plynu, vody a odpadů. Demoliční firmy jsou schopny to ukopnout a nové připojení pak bývá problém. Já si většinou tato vedení odpojuji před demolicí sám, abych se měl pak kam napojit. Zároveň nechávám provizorně připojenou WC mísu na flexiodpad, aby bylo kam si odskočit a vylévat nepořádek, mimoto zároveň připravuji stavební vývod na vodu, stavba bez vody je docela problém. Většinou mám za půl hodinky hotovo...
Pokud chceš bourat bytové jádro,tak všechny rozvody do jádra jsou vedeny po stropě jádra.Pokud máš jádro,které nemá laminátový snížený strop,tak vedení elektřiny je nad stěnovými panely v chráničkách.Tam je poškození téměř vyloučeno.Veškeré připojení jádra i kuchyňské linky je v krabicích nad linkou.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.