Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvonkové plato na bytovém domě

Od: jaraz® odpovědí: 5 změna:

Po revitalizaci našeho bytového domu nám firma namontovala zvonkové plato viz obrázek. Bohužel nám nepředala žádnou dokumentaci a nedaří se mi zjistit, jakým způsobem vyměnit jmenovku .Celý obvod je zalitý marmolitem a mám obavy za hliníkové nebo úmělohmotové části vzít silou,protože už bych to nemusel dát dohromady. Vyjmout plastický kryt jmenovky vypáčením mi také nejde, mají po stranách 2 výstupky a nepruží.

doplněno 21.02.14 15:33:

omlouvám se, ještě obrázky

Zvonkové plato na bytovém domě
Zvonkové plato na bytovém domě #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Zdravím, jde o tablo ze Stropkova, k demontáži je třeba vysunout černé krytky a odšroubovat pod nimi ukrytý šroubek. Vše je jasnější z obrázku v návodu od výprobce...

doplněno 21.02.14 18:54:

Odkaz na návod je v mé reakci, zvýrazněný červeně...

doplněno 22.02.14 11:42: Jeste doplnim, ohledne aktualizace jmenovek, tuto cinnost by mel na pozadani zajistit spravce domu.
Jako elektrikar delam instalace, rekonstrukce i opravy domacich telefonu, temer vzdy se domluvim se zakaznikem, ze na pozadani budu jmenovky aktualizovat. Rozumna tabla jsou na klicek, jeden predavam zakaznikovi a druhy si nechavam. Aktualni tabla mam v pocitaci v Excelu, staci mi mail "pan X se odstehoval, prosim o zmenu na pani Y", jen upravim, vytisknu, oriznu a prijedu vymenit. Je to za symbolickou castku, ktera se fakturuje jednou za rok, pripadne se "prihodi"k jine zakazce tohoto zakaznika. Vsichni jsou spokojeni a nejsou hnusne polepena tabla. Verte, ze to funguje, spravci domu si tabla hlidaji a nove najemniky durazne varuji pred olepenim (a znehodnocenim) tabla, uz jsem musel kryt i menit, "aktivni"najemnik polepil tak, ze neslo odlepit, tak zaplatil novy kryt...
hodnocení

Děkuji moc, postupem času se mi na webu podařilo zjistit i o jaký typ a výrobce se jedná, jen ten návod tam nikde není, tak jsem si o něj napsal emailem. Jak jsem psal, nedostali jsme k tomu žádnou dokumentaci a tak moc děkuji a hezký den.doplněno 21.02.14 18:59: špatně jsem se vyjádřil,návod jsem si stáhnul a již vytiskl, ještě jednou díkydoplněno 22.02.14 18:15: *hope, v jakém městě působíte? Problém je v tom, že předsedou SVJ jsem já osobně (máme jen 13 bytů),na všechno ostatní máme najatou účetní formu. Bylo by to ideální,kdyby nám někdo jmenovky vyměňoval,ale za poslední 4 roky je to poprvé.To by nám cesťák mohl přijít také na dost peněz.Protože jsme k tomu opravdu nic nedostali,hledal jsem i jinde na webu a našel technika asi ze Stropkova,který mi napsal toto :Dobrý večer, to je ostuda, ne profesionální práce, ale za to Vy asi nemůžete. Místo pořádného tabla použít vyřazené bloky z jiné akce, kdopak to dělal? Kdybyste to chtěli vyměnit za pořádné dle normy, tak typ Guard by se krásně vešel. Jinak do této TT94.ky se mění každá jmenovka zvlášť, napruží se plexisklo nad ní a jde hezky vyndat. Pokud nejde a praskne, je tablo staré. Plexisklo jde objednat nové. Mějte se, doporučuji sehnat adresu firmy a zvěčnit ji pod tímto obrázkem, vyvěsím ji na web, je to fakt ostuda. Takže to vyzkouším vyměnit ,protože vysvětlit majitelům bytů, že je třeba vyměnit celé tablo,když současné díky bohu zatím funguje je dneska docela problém.Děkuji a jduna to.
hop®

S technikem ze Stropkova nezbývá než souhlasit, já bych asi podobný hybrid neprodal a ani bych se o to nepokoušel.
Mimochodem jsem z Prahy...

sargo*
hodnocení

0x

Myslím, že brzy zjistíte, proč jsou zvonky u domů většinou nevkusně polepené zvenčí. Nepochopila jsem dodnes, co je tohle za ptákovinu, a jestli to má nějaký důvod, ale jestli na to přijdete, dejte vědět, prosím :)

doplněno 22.02.14 09:03:

Kovis: no vidíte, a já jsem se to třeba nelíně snažila zjistit poměrně usilovně, ale máme zákaz na to sami šmatat, což by mi tedy nijak nebránilo, ale stejně jsem nepřišla jak dovnitř, je to ještě jiný systém než co tu pán nafotil a výrobce jsem na tom nenašla; prý jenom elektrikář a že "ho někdy zavolají"... :)

Zvonky jsou polepené zvenčí zpravidla pouze kvůli lenosti nových nájemníků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]