Nejste přihlášen/a.
Dodrý večer,jsme mladá rodina s 8.měsičnim chlapečkem a naše bytova situace je že jsme u babičky kde nam poskytla pokojík o 10 m2 jsem za to vděčny ale nedá se takto žít,podnajem je drahy a na čas jen,naskytla se mi přiležitost koupit obecni byt(nájemní smlouvu na dobu neurčitou) za 150 000kc odstupne,jak takovy byt převest? Nechci přijit o penize byli by to nase veškerý úspory,prosím poradte...předem děkuji
Obecní byt ani nájemní smlouvu k obecnímu bytu koupit nemůžete. Respektive můžete: Můžete naletět a zaplatit nějakému piodvodníkovi a pak zjistit, že majitel s Vámi novou smlouvu neuzavře.
Jediná možnost, jak převést platnou nájemní smlouvu k obecnímu bytu na nového nájemce je výměna bytu. Ovšem Vy byt na výměnu nemáte ...
Dekuju za radu,byt nemam bohuzel mam jen nasporene penize a jsem v zoufaly situaci mohu vymenit byt jen tzv. fiktivne?potom jak tedy realitni kancelare mohou tyto najemni smlovy nabizet za odstupne?bez vedomi majitele tedy obce?
Realitní kanceláře dělají to, zač jim objednatel zaplatí. Pokud jim nájemce zaplatí, nabídnou klidně i obecní byt.
Byt patří obci. I kdyby Vám podvod s "fiktivní výměnou" vyšel, může na podvod majitel bytu přijít později a Vy byste pak o nájemní smlouvu přišel bez náhrady.
Přestože jste v nelehké situaci, hledejte jinou legální cestu.
omlouvam se za svou natvrdlost,neni mi pak jasne,proc spousty lidi ma zajem o koupi najemni smlouvy pisi:ze dluhy na byte nevadi a pravni servis zaridi,jak bez souhlasu majitele?jestlize mohou o byt prijit..dekuju
Podle mne realitky nabízí spíše nájemní smlouvy na dobu neurčitou od soukromého majitele (zadavatelem je majitel domu/bytu) nebo nájemní smlouvy k družstevním bytům. (Mohu se mýlit, nabídky realitek nesleduji - je to jen můj odhad.)
U družstevních bytů mohou prodej zadávat i nájemci - členové družstva, nejde však o prodej nájemní smlouvy. Jde o úplatný převod členského podílu v bytovém družstvu (to je legální). K členskému podílu se váže právo na uzavření nájemní smlouvy k určitému bytu.
Obecní byt takto získat nelze.
Věřte ivzez. Nájemní smlouva na obecní byt opravdu nejde koupit.
Vy zaplatíte současnému nájemníkovi odstupné, ale byt bude stále napsán na něj. Budete bydlet jak na sudu střelného prachu, a čekat s obavami, kdy se na to přijde, nebo kdy Vás bývalý nájemník vyhodí z bytu bez náhrady.
Mate pravdu koupit obecni byt nelze do vlastnictvi jako takoveho jen v pripade ze vam ho obec proda v ramci privatizace,ja mel na mysli smouvu na dobu neurcitou ze bych byl najemcem ja misto pana ktery mi byt prenecha za tzv.odstupne,zajima mne jak pak na urade tento byt prevest aby najemni smlouva presla na mne?dekuju za radu
Nájemník musí uvolněný byt předat vlastníkovi (obci). Vlastník pak rozhodne, komu byt pronajme. Při tom přihlédne k sociálním podmínkám žadatelů. Nezbyde vám, než se jít na obec zeptat, zda byste mohl ve své situaci dostat nájemní smlouvu na byt, který by byl ve váš prospěch uvloněn. O finančím vyrovnání bych na obci pomlčel, protože to není legální a obec se může šprajcnout, že se na jejím majetku chce někdo obohacovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.