Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda bez inž. sítí

Od: beta2006* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Prosím o pomoc. Mám malou dřevěnou chatu bez možnosti přípojky na vodu. Jak ji lze instalovat?

Stačí mi pouze pro kuchyň takže teplou. Můžu si vodu denně doplňovat v kanystrech.

Děkuji za Vaši odpověď.

popř. obrázek, rozpis komponentů, cena...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ale no jednoduše...

Pokud pomineme vlastní vrtanou či kopanou studnu...

Máte ještě možnost v podobě gravitační nádrže se samospádným rozvodem vody..., nebo nádrž s domácí vodárnou..

doplněno 20.02.14 11:33:

Ještě existuje jedna možnost...a to svedení dešťové vody do podzemní nádrže..a její následné využití. Má to obvšem jak výhody, tak nevýhody. (jako ostatně každé řešení).

vlada*
hodnocení

2x

Zdravím

Nevím, jestli jsem dobře pochopil otázku. Ale asi máte elektriku a nemáte vodu. Je možné použít malý bojler, např ARISTON (Není nejkvalitnější, je to Italský výrobek, ale pro tento účel asi nejvhodnější) který se dá koupit v 10 až 15 l kolem 2000 Kč. K tomu budete potřebovat nějakou nádrž na vodu, kterou budete doplňovat (cokoli). Čím výš bude od bojleru, tím vyšší tlak vody bude u výstupu z kohoutku. A v té nádrži musí být plovák s vypínačem, který zabrání, aby nebyl bojler bez vody pod napětím. Ono to není složité, ale instalatér by to vyřešil určitě lépe než amatérsky. Ale dodal jste málo informací, nebo jsem si nevšiml.

jacks
hodnocení

0x

Pán by jsi možná představoval, nějakou nádrž kam by mohl po přibližně 5L dolévat vodu nádrž by byla v nejviším bodě a pomocí průtokového ohřívače by se ohřála. také by musela mít 2 vývody na vodu ( studená , a přes průtokáč teplá)

Ano napsal jsem to samé...

Ale dva vývody nádrž mít rozhodně nemusí.

Nicméně je to otázka prostoru, a výšky budovy...aby to nějak slušně gravitačně fungovalo.

A lézt s 5l kanystrem každý den několikrát až pod komín také není to pravé ořechové.

hodnocení

0x
Na chatě v kuchyni zřejmě tolik teplé pitné vody není třeba. Většinou jsme ji na umytí nádobí ohřáli v hrnci. Dnes jsou rychlovarné konvice, hlavně na to kafe. Na polévku se používá studená. Je možné, že náklady převýší užitek.
Na užitkovou teda mytí rukou a sprchu stačí pod okap nějaká 100 litrová nádoba na zachycení dešťovky a samospád. Vzpomínám na fantastickou vůni měkké dešťové vody při umývání.
I když podle možnosti každodenního doplňování vody usuzuji, že zřejmě chodíte večer domů.

erikretr*
hodnocení

0x

Zkuste tohle schéma zapojení

Voda bez inž. sítí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]