Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení wc spodní odpad

Od: david579 odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak vysoko nad podlahu se nechává trčet odpad pro připojení wc se spodním odpadem a jak daleko od zdi se to běžně dává. Jedná se mi hlavně o tu výšku nad podlahu, vím že od zdi to má každý záchod jinak (aspoň co sem se díval na netu). A ještě jsou rozdíli v výškách nad podlahu u kombi wc a vysokopoloženou nádržkou(furt spodní odpad)? Dík za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

nechat zároveň s podlahou. pak manžetu a nasadit

doplněno 19.02.14 18:07:

ta manžeta není do hrdla, tzn. že je do 110 roury. výběr manžet včetně excentrických je velký

hop®
hodnocení

0x

Udělejte vyšší rouru bez hrdla, kterou pak seříznete podle finální podlahy, většinou to vychází zároveň s podlahou, do toho standardní manžeta a mísa. Většina kombi mís má střed odpadu 14cm od zadní stěny (musíte tedy počítat s případným nahozením či obkladem nebo pak doladit excentrickou manžetou. Rozdíl mezi kombíkem a pouho mísou nebude asi žádný, u klasické mísy stejně vede roura dozadu ke zdi v místě. kde by byla nádržka...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím .Souhlas s předchozími rádci , jenom bych dodal že těch 14 cm nemají většiny WC , ale každopádně to má u nás nejpoužívanější a dle mého také nejlepší WC Jika Lyra. Samozřejmě co se týče cena-výkon. Snažte se vyvarovat excentrických manžet . Je tam dost zůžený profil a dochází k ucpávání. Trošku si s tím výpočtem pohrajte , aby nádržka skoro ležela na zdi. V místě kde je spojena nádržka se spodní částí je keramika zeslabená a už se mi několikrát stalo , že jsem to musel měnit , protože se zákazník o nádržku opřel a urval ji. Nehledě na to , že bordel který není vidět (a za nádržkou , kde se vlkost mísí s prachem často bývá) neexistuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]