Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám RD(nemovitost v mém vlastnictví) žiju zde s manželkou,synem,otcem a bratrem,Rd je na katastru veden jako 2 byty(ale jedno číslo popisné),ale žijem spolecně,platíme vše dohromady,stočný,kom.odpad,odběratel el.energie je otec a i on platí poplatky televizní a rozhlasové.Mé otázky jsou.
1.Musím platit televizní poplatky a rozhlasové Já?Jako vlastník RD?Nebo otec(který je odběratelem el.energie)?
2.Dyž je nemovitost vedena jako 2 byty,tak musíme platit tel.poplatky a rozhlasové poplatky dvakrát?Nebo stačí platit jednou ,otec jakožto odběratel energie el.?
3.Jako majitel nemovitosti musím být odběratelem energie já?Nebo může jim být nadále otec?
0x
Pokud je nemovitost ve vašem vlastnictví a nepronajímáte za účelem zisku, platíte jeden poplatek nejen za dům, ale také třeba za chatu ve vašem vlastnictví.
doplněno 19.02.14 13:58:Poplatníkem televizního poplatku je podle zákona č.348/2005 Sb. o rozhlasových a televizních poplatcích a o změně některých zákonů fyzická osoba, která je vlastníkem televizního přijímače nebo je jeho uživatelem, pokud již není poplatníkem vlastník. Televizní poplatek se platí z jednoho televizního přijímače, z druhého a každého dalšího televizního přijímače se poplatek neplatí. Poplatek se neplatí rovněž z televizního přijímače, který je v držení fyzických osob žijících s poplatníkem v téže domácnosti.
Tak-že berte to tak, že je televize otce Vaše, můžete mít v domě třeba televizí 20. Jeden dům, několik televizí - žije s vámi v jednom domě osoba blízká a dá se říct, že je to společná domácnost. Už se v tom nevrtejte, důležité je, že poplatek platíte a rozdělíte si jej mezi sebou třeba na půl. My to máme doma také..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.