Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klenba, podlaha nad ní

Od: tulda odpovědí: 6 změna:
Dobry den. Chci se zeptat. Chci si udelat vestavbu,nad byvalim chlivkchlivkem,vsude je klasicka klenba, 30 mm traverzi, od sebe asi 120 cm, a na hore neni nijak srovnana.tak bych chtel vedet jak to srovnat aby tam nebyli ty oblouky a moch zacit zdit pricky, jestli staci nadbetonovat a srovnat, a nebo necim vysypat , polozit nejakej polistyren a pak nadbetonovat, planovany je tam lino

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

1x

Dobrý den, chtělo by to něco lehkého, třeba to vyrovnat perlitobetonem a pak kvůli dobré izolaci bych asi položil polystyrén. Příčky bych se taky snažil udělat co nejlehčí (sádrokarton, YOTONG), aby se ta stará klenba zbytečně nezatěžovala.

hubas*

Taktéž mě toto čeká a chci podlahu vyrovnat Ytongem, lepit mezi sebou lepidlem, řezat na cirkulárce.

kjanik112*
hodnocení

0x

Doplňte prosím, zda dolní místnost je obytná a topí se v ní.

tulda
hodnocení

Spodni cast obytna nebude, topit take ne.

kono
hodnocení

0x

Tak to jsem řešil před cca 20ti roky. Plocha 4x5,2m na klenbě, dole sklep; kotelna. Na klenbě násyp (suť) hranoly a palubka. Všechno jsem vyhodil, klenbu jsem zhruba srovnal betonem, na ten jsem naskládal tabule polystyrénu 5x50x100cm s mezerami cca 5cm tabule od sebe. Celé zarovnal perlitobetonem ; cca 3cm potěr; nivelační stěrka; PVC a koberce. ( bez izolace) Sklep a kotelna má odvětráni. Funkční, teplé a bez problému.

hodnocení

0x

tulda, je mnoho možností..

vysypal Liaporem, položit desky OSB nebo podobné. Příčky určitě SDK. Zbytečně nazatěžovat strop betonem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]