Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípojka u sloupu VN

Od: kermi* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.schválili nám vodovodní přípojku (1,2m hluboká),která ale půjde 2m od sloupu VN 22kV(jde o jeden sloup).jako zeminu máme jíl.Chtěla bych se zeptat jak hluboko v zemi je kus tohoto sloupu a zda jsou i zabetonované?Bojím se ,že při dělání přípojky dojde k pohybu tohoto sloupu popřípdně spadnutí :( .Když to řeknu manželovi,tak se mi jen směje,ale já se opravdu bojím :( .dají se popřípadně udělat nějaké opatření,aby k ničemu takovému nedošlo?děkuji za každou odověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevecmoudry
hodnocení

0x

Fakt se neboj, tohle vážně nespadne... :)

jezevecmoudry

Ale chápu tebe i tvého manžela, moje žena mívá podobné otázky... :)

kermi*
hodnocení

a je ten sloup aspoň zabetonovaný?

jezevecmoudro

KAŽDÝ sloup je upevněný minimálně betonovou patkou, buď v klidu... :)

hodnocení

0x

předpokládám, že máte vyřízena veškerá povolení, mj. i od provozovatele vn vedení, (přípojka bude v ochranném pásmu)

kermi*
hodnocení

ano,veškerá povolení máme,od čezu jsme dostali právě vyjímku ty 2m od sloupu VN (jinak jsou 3m) a máme tam napsané ať uděláme potřebná opatření,ale nevím co od toho čekat..

v tom případě by vše mělo být v pořádku, jen kopat a kopat a kopat ...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Bude to v pořádku. Jde zřejmě o běžný sloup, který nemá na sobě Úsekové rozpojování. Takový Úsečníkový sloup bývá první od nějakého trafa. A u těch se doplňovalo přizemňování ocelovou zemnící páskou. Největší kruh toho zemnění měl 3 m. Vás se to netýká a proto to můžete zahrábnout na dvou metrech. Ty sloupy mají bytelné betonové patky.

kermi*
hodnocení

a jak hluboko bývají takové sloupy?

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Jelikož jsem tyto sloupy dělal jako profik u bývalého JME, možná vám pomůžu. Sloupy jsou zapuštěné do hloubky 1,8 m. Buď se navrtala díra vrtákem o průměru cca 0,8 m a pak se zalila betonovou směsí, nebo se dělal výkop ručně, nebo bagrem. Pokud byl sloup udělaný podle normy, nemělo by nic hrozit. Aby jste měla čisté svědomí, zavolejte na zákaznickou linku a oznamte, že bude probíhat výkop v blízkosti zařízení distributora energie.

doplněno 19.02.14 22:01:

Vždy se zalévá betonovou směsí.

kermi*
hodnocení

moc děkuji za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]