Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štukování starších omítek

Od: romik38 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chci štukovat a nevím jestli to mám natřít nejdřív penetrací

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Někdo používá před štukováním penetraci, někdo ne. Já ji používám.Používám běžný sokrat.

hodnocení

0x

Pokud důkladně odstraníte staré malby,tak ani nebude potřeba,jinak asi ano nebot by se pak štuk loupal!Já preferuji duvilax

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Pokud máte na zdi prach, setřete ho koštětem, nebo vysavačem. To je hlavní důvod proč padá štuk. Taky pomůže postříkat zeď vodou z rozprašovače. Prach se smyje (Teď nevím, jestli je po m i nebo y). Penetrace určitě pomůže. Stačí duvilax. Dáváme tak deci do desetilitrového kýblu. Postříkat rozprašovačem, duvilax nalepí prach na podklad a štuk drží.

doplněno 18.02.14 19:11:

A hlavně nenatahovat štuk když mrzne. Pak by to spadlo.

humbucker*

Vládo, máš to dobře. Já bych, když nevím, použil : opláchne.

vlada*

Díky humbuckerovi. Někdy mě ta čeština ulítne. Ale snažím se psát spisovně. Tohle nepatří do odpovědi, takže se omlouvám.

hop®
hodnocení

0x

Jsem sice odpůrcem zbytečných penetračních nátěrů, ale pokud budete štukovat na původní omítku bez škrábání, asi bych penetraci doporučil...

doplněno 19.02.14 19:09:

O opravě zdi před štukováním nebyla v původním dotazu řeč, můžete dát nějaká foto, abychom věděli o co vlastně jde?

romik380
hodnocení

Dobře skusímto ale mám tam větší praskliny,tak nevím jestli tam mam dát perlinku a pak lepidlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak na štukování
Otázky na téma štukování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]