Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jimka na deštovou vodu

Od: jarda0600 odpovědí: 9 změna:

dobrý den potřeboval bych poradit,ve stavebním povolení máme napsanou jímku na deštovou vodu,jak ji udělat co nejlevněji?stačilo by ji vyzdít ze šalovaček?a jak by měla být veliká?jde mi jen o to aby to stačilo na kolaudaci.Moc děkuji za odpověd.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

proč se nezeptáš na stavebím úřadě? Oni to budou kolaudovat, ne my.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, nějak nechápu proč směžujete otázku sem a nezeptáte se tam , kde požadavek na jímku vznikl (projektant, stavební úřad) Tady vám třeba poradím, že stačí vědro pod okap a při kolaudaci to asi neobhájíte.

paw*
hodnocení

0x

Zeptejte se u projektanta. Ale ze salovacek to stacit nebude. Minimalne tam bude nutna hydroizolace, aby vsechna voda nautekla hned pryc.

Voda klidně utéct pryč může...není to na škodu, ale spíše k užitku.

U těchto jímek jde jen o to, aby nebyla dešťovou vodou zatěžována obecní ČOV..

A je zcela lhostejné, jestli se dešťová voda vsákne do země (pokud to typ zeminy dovoluje), nebo zda je jímána..a následně použita k zavlažování zeleně na pozemku RD.

jarda0600
hodnocení

voda do ČOVKY nepude,bude svedena do stoky která vede do rybníka.pro ty chytráky co mi radí jít na uřad to vím taky!jen jsem poradit než ztrávím den na uřadě!

Pokud jde destova voda do potoka, potom zadnou jimku mit nemusite..neni k tomu duvod.
humbucker*

Ahoj. Připojuji se k názoru Martina. Nějak to její zřizování pozbývá logiky. Snad jen proto, že by jste tu dešťovku chtěli používat kolem domu. Ale, jestli máte svou studnu a dost vody, je i tohle zbytečné.

uska*
hodnocení

0x

Také jsem měla v projektu jímku na dešťovou vodu. Nedělali jsme jí. Z gajgrů od svodů je zabudována 5 trubka, aby voda šla dál od domu a dále pouze trativod v zemi. Jsme ve svahu a voda do kopce neteče. Kolaudovali jsme až po terénních úpravách, takže stejně nebylo poznat co je v zemi zabudovano. Nikdo se u kolaudace na dešťovku neptal.

zabu
hodnocení

0x

Už je to dlouho, co jsme ji museli dělat. Ta naše vypadala jednoduše. 1,5-1,8m hluboká, tři menší skruže, myslím, že mají průměr 1m nebo 1,2m, a dovnitř skruží asi půl metru štěrku. A zakrýt skruže. To bylo vše, co po nás chtěli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]